Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával recept

Paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória 378 kcal

A Paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával hozzávalói:
80 dkg sertéscomb
6 dkg liszt
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
2 dl tejföl


a galuskához:

50 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
1 dl tejföl
2 db tojás
fél csokor kapor
5 dkg zsír



A Paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával elkészítési módja:
A hússzeleteket kiveregetjük,megsózzuk lisztbe mártjuk,és kevés forró olajban elősütjük.A sütésből visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával,kevés vízzel felengedjük,és visszatesszük a hússzeleteket.Fedő alatt puhára pároljuk.Kiszedjük a húst,és a levét tejföllel besűrítjük.Amikor felforrt,finom szűrőn keresztül a húsra szűrjük. A galuskát úgy készítjük,hogy a túrót áttörjük,a liszttel,a tojással,a tejföllel,a finomra vágott kaporral és kevés sóval összedolgozzuk.Forró sós vízbe szaggatjuk,és kifőzzük.Jól leöblítjük,majd kevés forró zsírban átmelegítjük. A galuskát külön tálba tesszük az asztalra.

Karácsony második napjára ajánlom.


Kategória: Húsételek receptjei


A paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook