Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Paprikás krémleves recept

Paprikás krémleves recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Paprikás krémleves hozzávalói:
1,2 kg sárga paprika,
300 g húsos zellerszár,
3 fej gyöngyhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
egy kis darab csípős paprika,
egy evőkanál édes köménymag,
olaj,só


A Paprikás krémleves elkészítési módja:
A fokhagymát és a gyöngyhagymákat nagyobb darabokra, a kicsumázott édes paprikát kis kockákra,a zeller szárát csíkokra vágjuk. Egy lábasban négy evőkanál forró olajon pirítjuk egy kicsit a zöldségeket,majd felöntjük fél liter vízzel,sózzuk és lassú tűzön hagyjuk fél órát főni.Ezután kihűtjük és levével együtt összeturmixoljuk.Utána sózzuk,majd a krémet hűtőbe tesszük 2-3 órára.Kis leveses csészébe tálaljuk,tetejét meg kell hinteni édeskömény magjaival és finomra vágott csípős paprikával. Ízesített pirítóssal kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A paprikás krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook