Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paprikás fasírt recept

Paprikás fasírt recept

A Paprikás fasírt hozzávalói:
A húsgombóchoz:
60 dkg darált hús
10 dkg kenyér
1 tojás
1 evőkanál őrölt paprika
3 gerezd fokhagyma

bors.
A szafthoz:
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 evőkanál őrölt paprika
3 gerezd fokhagyma
(őrölt) kömény
őrölt bors

5 dl víz
3 dl tejföl


A Paprikás fasírt elkészítési módja:
A kenyeret vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk és hússal meg a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, pingponglabdányi golyókat formázunk. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron aranysárgára pirítjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, rátesszük az őrölt paprikát, és azonnal felöntjük vízzel, nehogy a paprikát megpörköljük. Hozzáadjuk a többi fűszert, és ha már forr, beletesszük a húsgombócokat. Úgy igazítjuk, hogy minden húsgombócra jusson szaft. Kb. fél óráig főzzük közepes tűzön fedő alatt. (Közben megfordítjuk a gombócokat, hogy mindét felük jól átfőjön a szaftban.) Akkor egy tálba szedjük a gombócokat, a szaftba belekeverjük a tejfölt, ha egyet forrt, a fasírtra öntjük és azonnal tálaljuk.

Ez egy hagyományos felvidéki étel, melyhez krumplikása jár köretként.


Kategória: Húsételek receptjei


A paprikás fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook