Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Paprikalekvár recept..... fórum

Paprikalekvár recept..... (beszélgetős fórum)


4. 9c8432d068 (válaszként erre: 3. - Doxikri)
2009. okt. 24. 19:35
Köszönöm szépen a receptet és a segítséget.
3. doxikri (válaszként erre: 1. - 9c8432d068)
2009. okt. 24. 18:40
Ezt a netről szedtem és ha beírod a keresőbe, van ott még egy csomó recept!!
2009. okt. 24. 18:39

1 kg paradicsompaprika hús

25 dkg friss fűszerpaprika (ízlés szerint édes és erős)

25 dkg magjaitól kinyomott paradicsom

2 ek méz

1 ek só


Vágjuk kisebb darabokra a paprikákat és a paradicsomot. A sóval együtt főzzük puhára, és paszírozzuk át. Erre a legjobb szerszám az a szitafenekű, tölcsér alakú, forgatható karos paszírozó, amit a németek Fürge Lottinak (Flotte Lotte) hívnak. Kóstolgatással állítsuk be, hogy mennyire legyen csípős, vagy sem, ha csak felnőtteknek készül, mehet bele chili is. Adjuk hozzá a mézet, amitől simább, különlegesebb ízű lesz. Tegyünk bele egy kis tartósítót, még egyet rottyantsunk rajta, és tegyük pici üvegekbe. Erre a legjobbak a mustáros, tormás üvegcsék. Zárjuk le, tegyük száraz dunsztba kihűlni. Aki abszolút tartósítószertől mentesen csinálná, az a forrón lezárt üvegeket állítsa egy tepsibe, papírra, és dugja be a sütőbe. Kapcsolja a sütőt, légkeveréssel 95 fokra, és hagyja ott pár órát. Persze a hagyományos kigőzölés is működik, csak az, szerintem bonyolultabb. Ha nagyon folyósnak ítéljük, egy kis pektines zselésítőt adhatunk hozzá, hogy tényleg lekvárféle sűrűségű legyen. Ételízesítőnek is finom, de az igazi egy szép szelet, friss kenyéren, amit jóféle vajjal vagy – Uram bocsá – zsírral kentünk meg.

2009. okt. 24. 18:31
Ismeri valaki a paprikalekvár receptjét? A rádióban hallottam róla,de sehol nem találok rá receptet.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook