Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Paprikalekvár recept

Paprikalekvár recept

A Paprikalekvár hozzávalói:
2,5 kg piros paprika(paradicsompaprika,kápia)
1 kg paradicsom


A Paprikalekvár elkészítési módja:
A paprikát megmossuk a magházat eltávolítjuk kis darabokra vágjuk. A paradicsomot kockára vágjuk feltesszük főni.Amikor a héja összecsavarodik,beletesszük a paprikát készre főzzük.Forrón szitán áttörjük.vissza téve a tűzre ,sűrűre befőzzük.Kisebb csavaros üvegekbe rakjuk,celofánt teszünk rá.A celofánra tesszük a szalicilt majd a csavaros tetőt tesszük rá.(Vagy két celofán közé a szalicilt)10 percig gőzöljük Száraz dunszban kihűtjük.

Ételek ízesítésére,szendvicsek,vajaskenyér díszítésére használhatjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A paprikalekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook