Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel recept

Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel recept

A Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel hozzávalói:
Tészta:
1 vánnyadt mirelit karfiol
2 tojást,
2 ek. szezámliszt
1 ek. kókuszliszt
oreganó
bazsalikom só, bors
Pizzaszósz:
1 fej vöröshagyma
zsír
nagyobb üveg sűrített paradicsom
oregánó, bazsalikom, só, bors, fokhagyma


A Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel elkészítési módja:
A fagyasztott karfiol megfőztem sós vízben,lecsurgattam, botmixerrel pürésítettem.Belekevertem a többi hozzávalót. Belesimítottam egy sütőpapíros tepsibe, előmelegített sütőben 25 percig 180 fokon elősütöttem. Közben megfőztem a pizzaszószt. Egy fej vöröshagymát apróra vágtam és zsírban megpirítottam.Tettem bele egy nagyobb üveg sűrített paradicsom javát, sót, borsot, pici oregánót, bazsalikomot, 4 kisebb gerezd zúzott fokhagymát,kb.3 dl vizet, egy löttyintésnyi olívaolajat a végén.Gyorsan sűrűre forrt kis lángon, kentem a pizzára mindenhova. Felére tettem egy kisebb konzerv tonhalat, másik felére gombát és gépsonkát. A legvégén, mire megpirult, reszelt sajtot szórtam a tetejére és egy félfej pici lila hagymát a tonhalas oldalra.

Legközelebb vagy tovább sütöm a pizzalapot feltét nélkül, vagy szárazra párolom a karfiolt. Egy picit lehetne ropogósabb a tésztája.


Kategória: Pizzák receptjei


A paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook