Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Nem hiszem. Ez egy sima paradicsom, ami magasra nő, a termései olyan pingponglabdányiak vagy kicsit nagyobbak.
De láttam már ugyanilyet 5 méteresre nőni (csak képen, egy pomázi hobbista tette fel a netre a kertjében nevelte)
Nem évelő.
hurrá bimm2!!!!
én nagyon tudom díjazni ha valaki nem csípőből elutasít dolgokat mindenféle okoskodásokkal alátámasztva, illetve, ha nem fogad el feltétlenül mindent csak azért mert ez vagy az mondta. Ha az ember saját tapasztalatával tud igazolni valamit, az sokkal valósabb.
Szerintem sem lehet minden mérget és szemetet kiküszöbölni, de törekedni lehet rá.
Nah
Csakmert szerettek :)
elhagytam a tejtermekeket, a huvelyeseket a szojat- kitisztult az arcom.
nehez megallapitasokat tenni arrol, hogy mi miert van, de mindenesetre az arcomrol elmultak a ragyak.
Nem allitom, hogy sosem eszem glutent, lektint meg mittudomenhogyhicjakokat, de mar alig kockaztatok. Kb tudom a merteket es ahhoz tartom magam.
EGYALTALAN NEM A MAGOKTOL LESZ AZ EMBER PATTANASOS
Az meg hozzzatartozik, hogy egy kiosit lehangoltabb leszek ha liszthez jutok, csereba az energiam megno tole.
A puha sajtokat kerulom - lelkidurdalasom lesz tole.kemenysajtokat eszem.
Hat,ezt a paleonak koszonhetem.
nevetsegesen es sem vagyok (leszek) 100% paleo. tovabbra is lehetetlen vallakozasnak tartom. De segit! Ez igaz :) Kiiktatni a mindennapokbol a szemetet nem egy rossz otlet. Veglegesen lehetetlen. Hazugsag.
na csak beszamoltam.
orom az elet, nem igaz? :)))))))))))
Hogy teszed el sütve? Ez olyan mint amit a lidlaldiban is lehet kapni? Azt nagyon szeressük, és jó drága. Nekem is van itt Pesten 2 tő kápia, van rajta kb. 4 db. Kéne vele vmit kezdeni ;)
Amúgy ez meg az almapaprika termett (dézsában) a legtöbbet, de most még nemrég jelent meg minden paprikámon egy csomó új virág. Nem tudom lesz-e még belőlük valami. Ki fog derülni. És a nyamvadt paradicsomjaim is, amit magról neveltem, most kezdtek el virágozni. A meleggel lesz majd gond, a beéréssel.
minden időjárás jó valamire, ezt kell szem előtt tartani. És azt megcélozni, amire akkor épp alkalmas az idő.
hánem? háde. hátakkor? má megin igazam van?
Nálunk a paradicsomfa rosszkor lett elültetve, egy csomó ideig semmit se fejlődött. Most már van vagy két és fél méter és egyre több rajta a termés, csak ugye már vége a nyárnak. A bokor paradicsom egy picit előrébb tart, azon voltak már leszedhető termések és most is van rajta egy-két kiló.
Nálunk ennyi a konyhakert :D
Nálunk tegnap pár perc bemelegítés után úgy rákezdett, hogy a járdán 2 centis víz volt pedig via color, elvileg nyeli a vizet, de ilyen tempóban nem ment lefelé.
Mondjuk nem néztem meg, hogy maga a talaj milyen, de itt egyébként sincs sár sose, mert homokos üledék a talaj. Szerintem még fog esni, legalábbis nagyon úgy tűnik.
én most a korábbi évekhez képest kevesebb paprikát ültettem, bánom is. Kápiából van egész szép mennyiség, azt sütöm és úgy teszem el.
Süripariból van vagy 20-30 liter, kicsit meguntam. Lecsóból meg 5 üveg. Abból még kell.
Nálam a paradicsom be kell érjen, mert lecsót még nem is tettem el. Várom vele a következő adag paprikát. Annak meg kell még két nap.
Már három főzet paradicsomot tettem el, de a paprika olyan szakaszosan érik, hogy nem is tudom hogy lesz egyszerre megint mennyiség...
mondjunk érte el egy imát....
nálunk ráadásul akkora köd volt mint a kabát. Úhhogy paradicsomnak annyi. Nem bánom, már kifelé megyünk belőle. A töknek kedvez ez az idő, többit meglátjuk.
meg rengeteg a gazom. Lehet hogy disznóparéjból is lehet főzeléket csinálni.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?