Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Na ja, de erre így nem gondoltam, hogy amit eszem, akár keringhet az ereimben is, akkor sem lesz semmi bajom. :D
Viszont amit most tolok... lehet többen lesztek rosszul, mint nem... :) Kicsit megsütött szalonnakockák tavalyi szilvalekvárra dobva és nagykanál. :D Mondom, ha aszalt szilvával jó, jó lesz ezzel is! :D
És a ciszták mitől tünnek el? Na ehhez nem értek, mert nekem nincsenek. Ha csökken az inzulin, akkor felszívódnak? Vagy ha helyreáll a hormonális egyensúly? Mennyi idő kell ennek?
Számomra az az érdekes, hogy ciszta nélküli pcos-em van, ráadásul ciklusom is van. Most már tök rendszeres is.
Hát hogy a fenébe ne árulnám el :)
Egyébként neked milyen inzu értékeid voltak?
Ha nem titok?
én sem merem, és mivel marha nagy adag is, nem biztos, h. olyan egyszerű leépíteni
nekem nincs bajom vele, semmilyen mellékhatása nincs, de persze, én sem örökké akarom szedni, de még vmi pozitív változás álljon be, pl. ciszták tűnjenek, labor javuljon vagy ilyesmi, és akkor már bátrabban merek a csökkentésre gondolni, addig nem
Menyus!
Ez teljesen így van, ahogy írtad. Saját tapasztalat. Én sajna elbaltáztam, pár éve hónapokig jártam speed fitnessre, és baromi izmos lettem tőle. Komolyan olyan hasizmom lett, kőkemény. De sajna egy csomó háj fedte az izmot. Mondjuk a lábammal, karommal nem volt ilyen gond. De a hasam... Sok zsír alatt a sok izom. A mai napig ilyen.
Szóval először zsírt kell égetni, majd utána izmosítani. Vagy valami ilyesmi.
A paradicsommal az a gond, többek közt, hogy megnyitja a belet, és nyitva is marad egy darabig. És ott ugye kimennek olyan dolgok amiknek a bélben kellene maradnia....és beindul az autoimmun.
DE ha nem eszel olyat pl. tej. aminek a fehérjéi ki tudnak menni, és gondot okoznak, akkor nyilván kevésbé gond az, hogy órákig nyitott a bél.
Ezért nem okoz nálad gondot a paradicsom, és egyébként én is azt mondom, hogy a betartott paleonál se fog gondot okozni. A többi úgymond káros hatását is elég jól tudja kezelni egy jól fenntartott szervezet :DDDD
Heti szinten tér vissza a paradicsom téma. Hát csak leírom. Anno, mikor már semmit nem tudtam enni, nekiláttam a nulláról. Minden nap egyetlen egy új, egynemű kaját oktattam be. Akkor még nem volt könyv itthon a paleoról, de már jártányi erőm nem volt, amit ettem, vagy kihánytam, vagy egy csomó vízzel átfolyt, ahogy megrágtam, abban az emésztetlen formában. Köszben folyamatos hasfájás, minden lépésnél, a konyháig eljutni is néha csak összegörnyedbe ment. Lefogytam csont és bőrre, mire rájöttem, az orvosok nem tudnak engem megmenteni. 39 kiló voltam.
Amikor elkezdtem kisakkozni, mi nem okoz tünetet, a legkívánatosabb, egynemű dolgokkal kezdtem. Banán volt az első. Az ment, hurrá, akkor láttam, hogy megmenekülök. Aztán a főtt sárgarépa. Juppi, már kétféle kaja. És kb harmadikként a paradicsom, ezekbe az agyon gyötört, gyulladt belekbe. És ment és jó volt! Aztán a szalonna, egy kis hús, és így tovább.
Amire ki akarok lyukadni, hogy velem senki nem tudja elhitetni, hogy a paradicsom nem jó.
Aztán jön, hogy autoimmunban nem jó.
Ha a saját ellenanyagaimra van allergiám, akkor az mi? Nekem jó a paradicsom. Ellenben nem kívánom, ami nem. Padlizsán, semmilyen formában nem nyelném le. Nyers paprika sem megy. De nem vagyunk egyformák.
Ismerek olyat, aki kitűnően emészti a tejet. Jó csak egy ilyet ismerek, de létezhet.
Hát nekem is a fiam töltötte le :( gőzöm sincs honnan lehet.
De ha erősödni akarsz, akkor nagyon tudom ajánlani. Nagyon jó módszer.
Most megnyugtattál! :)
Menyus nincs valami anyagod vagy linked? Megnézegetném és ha érdekes beruházok könyvre.
Kedves fegyencezni vágyók :D
Én a hatból másfél év után is csak négyet csinálok :D
mert a másik kettőt akkor ildomos elkezdeni, amikor ebből a négyből már legalább az ötödik lépésnél jársz :D az meg nem egy-két hónap.
Tehát nyugi, nem kell még kézen állni :DDDDD nagyon nem :DDDDD
Kicsit megnéztem ezt a fegyenc dolgot. Hogy a fenében lehet kézenállásban karthajlítani, anélkül, hogy fejreesnél?
Lehet belenézek a könyvesboltban egy könyvbe, hátha kedvet kapok hozzá.
Kedvencem az, amikor azt mondják, hogy a zsír átalakul izommá! Ja, amikor a sz@rból arany lesz...
Más se hiányozna, én lennék az öreg Schwarzie női utánzata! :D
Ezt mondom én is :DDDDDD
Vagy ez---vagy az. Sajnos az urban legend-el ellentétben, nem megy egyszerre a kettő :D
Na, az úgy van, hogy kevés az az ember, aki egyszerre tud zsírból fogyni és izomtömeget növelni.
Általában a testépítők is vagy "tömegelnek", ilyenkor épül az izom intenzíven, de megy fel vele zsír is - mert ahhoz nagyon ki kellene tudni centizni a kaját, hogy zsír ne rakódjon le vagy nagyon lassan haladnának - aztán szálkásítanak leginkább szénhidrátszegény diétával az edzés mellett.
Vagyis már megint ott tartunk, hogy a kaja az alapja az egésznek, a többi ráadás... :)
A tested izmos lesz...a háj alatt :DDDD
persze az is alakul, de arra nem ez a legjobb módszer szerintem :D
több helyen leírja, hogy először fogyj le :D de arra semmilyen módszert nem ajánl.
Én nagyon lassan kezdtem :D és úgy is folytatom :D és nem bántam meg :D
csak azért írtam, mert ez nem egy gyorsvonat módszer, a klubban is voltak egy csomóan...de szinte mindenki eltűnt. Semmi kitartás.
Barcsika!
Én a full paleot csak ma kezdtem. Múlt héten csak szokattam magam valamelyest. A dokim, aki a paleot javasolta, azt mondta maradjon a met adag (2x1000 mg meforal). De ha megyek vissza hozzá akkor rákérdezek.
Nekem az lenne a logikus, hogy csökkenteni kell. Mert szerintem paleoval nemigen megy a ch napi 100 fölé.
Gondolom te is ezért kérdezed.
De ugye nem vagy rosszul tőle? Mármint a mettől.
Szerintem én elég lassan csinálom... :)
Én úgy emlékszem azt írta a könyv írója,az első 100 oldalon megy ilyesmikről a rizsa, hogy szép izmos testet kapsz. Na már most az azt is jelenti szerintem, hogy valamennyi zsírt is égetsz.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?