Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Szegény???
Dehogyis,én ezt önszántamból tanulom:-)))És azért,mert érdekel:-)Csak vannak tárgyak,amik nem.De majd csak kibírom valahogy.
Debrecenben.
Ami tavaly nem sikerült,egyetemes jogtöri:-(
Még mindig borzalmasan unalmas,de legalább már tudom,hogy mit kérnek,és némi rutinom is van a tanulásban...hahh ez vicces,hisz meghúztak belőle:-)))
Én csak vártam,hogy valaki írjon valamit,amire lehet reagálni:-)
Na jó,kicsit tanulgattam is:-)
hát ez nagyon finomul hangzik.
Mennyi vízzel engedted fel?
Majd du Andit megkérdezem hogy volt az a vaníliás.. tojássárgájás azt tudom. Meg vaníliaaromás.
A kókuszkrémet vízzel felengedtem, bele 6 ek. cicás szerencsi kakaó, ízlés szerint cukor(eritrit, foly. édesítő, stb)10 dkg vaj, és én raktam bele még 3 ek. mákot. Ezt szépen összefőzöm kis lángon, amíg krém állagú lesz.De mehet bele bármilyen magliszt is az elején, kókuszliszt vagy mandulaliszt pl.
Ez a főzött vajas krém eredetileg.
Ez dióbél,piacon láttam tegnap.Nem szarakodok a töréssel,bár sokkal gazdaságosabb lenne.
Tavaly volt egy láda diónk,amit feltörögettünk,jó móka volt,hogy ülünk a verandán,törjük és esszük a diót,de nem biztos,hogy nekiveselkednék 20 kiló héjas diónak:-)
én is csináltam nemrég sóskát tökpürével sűrítve, nagyon nagyon finom volt. Tényleg, szedek is sóskát...
isteni ez a tökpuding. ma is hoztam. Nem is turmixoltam mert este főztem, lecsepegett meg hűlt reggelig, igaz, este is kevertem be 2 tálkával, meg reggel is, elhoztam, csak úgy összekutyultam, nekem még így is bejön, hogy érzem a kis rostokat benne.
Szerintem az idei dió az világos, de azért nézd meg, hadd törj fel egyet és akkor látszik. Vagy lopott. Vagy csak úgy szedték valahol az út szélén.
Hogy őszinte legyek,én elképzelni nem tudom,milyen lehet ez a tökpuding,meg kell csinálnom:-)
Napok óta álmodozom a sóskamártásról,az is lesz hétvégén,mert kell:-)
Ja,meg már láttam idei diót,az lehetséges?Ilyenkor már van?Mondjuk fele annyiért adták,mint amit a múlt héten láttam,,meg sokkal világosabb volt.
Remélem nem az avas tavalyi szart akarják eladni nekem,mert mérges leszek:D
micmac, jo fej vagy!
Nwm vagy fapina. Vegre valaki!
úgy főzöd? én még sose főztem. Hogy kell?
szombaton megköszöntjük anyukámat, viszek neki egy tál tökpudingot ráadásnak, kivi leszek, mit szól hozzá. Bár a csokit meg nem nagyon szereti, valami vaníliás kéne vagy citromos.
Én akkor akadtam ki amikor egyik héten láttam nagy kedvencemet, Jamie Olivert a tvben, következő héten vagy 2 hétre rá megjelent a stáltól vmelyik újságban ahol rovata volt, ugyanaz a recept. Hát mondok, véletlen egybeesés. Aztán a többedik után nagyon gusztustalannak találtam ezt az eljárást.
A Nigellát én is nagyon csipem, látszik rajta hogy a főzést is élvezi meg az evést is. Igaz, nem paleosan, de hát istenem.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?