Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
betegséget lehet tole kapni. azt nem tudom, hogy milyet, de ez komoly.
másfajta hust sem szabad nyersen enni, csak a marhahus fogyaszthato nyersen.
aztabetyár.
hát a jó kis marhapörcsi tök paleo, nem kell ám ennyit költeni, még aszongyák rázzuk a rongyot.
A kókusztejes kakaónak baonti íze van.
Elbattyogtam egy bioboltba, nem volt egyszerű, mert nem tudtam hol is van az amielyik a közelben van. És vettem chia-sameln-t. gondolom chia magot. Mert ezt olvastam sokszor a receptekben. Ez paleó? 13 euró vót§'"!+/%=(/!+"'
Mai reklám 5 perc:
van egy olyan most, valahol Budán, talán rózsa üzletház?, hogy magtejeket lehet venni.úgy lehet őket megtalálni,h. beírod, h. no-milk stb.
Múltkor ott voltak paleoklubban, és lehetett kóstolni. A máktej jött be nekem a legjobban, persze az volt a legédesebb. A többi elsőre nem tűnt túl jónak, de azok natúrok voltak. Majdnem az összes bolti magtejben van nem belevaló, pl. cukor tutira.
Kb. 400 ft egy deci, ha vkinek sok a pénze, vagy arra jár és bevállalja sátoros ünnepekkor... Próbálják paleós boltokban is terjeszteni. A tejesüveg üvegből van. :) Visszaváltható.
A Boldogkőit én is el kezdtem hallgatni, de túl hosszú, majd talán este kínzom magam vele.
Tények-tévhiteknél a tartalomnál a paleó hírek, események alatt vannak a paleo klubok hanganyagai.
Már nem csak szekta leszünk, hanem törvényen kívüliek is.
hol vannak ezek a paleo klubos hanganyagok?
Most meghallgattam a tegnapinak a végét, mert elég volt belőle lekapcsoltam. Szóval szóval... nagyot csalódtam a klubrádióban, be is akartam írni aműsor után hsz-ban, de nem enged regisztrálni (Not found...
Kényszeríteni, fellépni, ilyen dumákat. Ha már ott is ez megy, akkor lejön az idő, hogy törvényen kívüliek leszünk :-)))
Idehaza, tevés-vevés közben meghallgattam a VII. paleoklubos hanganyagot, csak hogy helyreálljon az egyensúly a reggel hallgatott interjú után.
Ráadásul amikor utoljára néztem ez még nem volt fenn, vagy nem indult el, nem tudom, de nekem új volt. :)
Kokusztejet nagyon-nagyon fel kell vizezni, mert kiérződik a kókuszíz. Azért úgy elfogadható.
Nálunk most a rizstej+édesítő+kakaó kombó a nyerő.
Valahogy úgy volt a paleovitalon feltüntetve, hogy a mag maga nem igazán paleó, de az olajtalanított lisztje már annak tekinthető.
Szerintem olyan zab elbírálás. A családnak csak hogy ne lázadjanak jó.
Én a határeset, elfogadom kategóriába tettem. :)
Igen de a füstöléssel tartósítják. Ezért is nem szabad kontárhoz vinni füstöltetni a cuccot. A sonka meg a szalonna is nyers, de meg van pácolva. Ha rossz a pácolás súlyos bajt okozhat.
A nyers disznóhússal nagyon vigyázn kell a liszteria fertőzés a szívizomba kerülhet és akkor lehet pislogni....
A napokban a kalandozások korát tanulta a gyerekem töriből. Elgondolkoztam, hogy tk. őseink bő 1000 éve szinte csak húst ettek. Nem műveltek még földet. Ha tudtak raboltak maguknak élelmiszert, de gondolom javarészt hús jutott. Tehát még a 10 ezer év is csak egy nagy mítosz, mert 10 ezer éve inkább az egyiptomi területeken kezdődött csak a gabonafogyasztás.
Európa mediterránon kívüli részein csak a kora középkorban indult be a földművelés, addig csak kapirgáltak, de nem termeltek jelentős mennyiségű növényi táplálékot.
Ennyit az alkalmazkodásról...
Épp ezt az amarantot akartam megkérdezni
Kinéztem valamit pizzának de kell bele puffasztott amarant, nem tudtam, vajon pleo-e?
Igen, meg egy kevés piros arany és erős pista.
Nekem mindkettő házi.
Ezáltal teljesen elveszti a cocomasos ízét.
Jó reggelt: )
Köszönöm a tanácsokat. Mivel kb. két hónapja van egy zacskó nocarb tésztám otthon, és még nem nyúltam hozzá, szerintem nem fenyeget a veszély, hogy nagyon rákattanék.
Vagyok facen is, de ezekre rengeteg idő kellene, ami nekem nincs, így nagyon megszűröm, hogy ezt a kis időt tényleg ott töltsem, ahol hasznos infókhoz jutok. (azért vagyok itt:D)
Netty, kipróbálom hétvégén a receptedet, köszi. És én is amarantot használok panírozáshoz, és a puffasztott változatát is szoktam csak tojás + amarant, finom. A rizslisztet is használom, bár én nem vagyok teljesen tiszta. Mármint paleos:)
Halat én csak a folyamit szeretem, abból viszont mindenfélét. "Tiszaparti gyerek" vagyok, apukám nagy horgász volt, így rengeteg halat ettem, a halastavi nekem már nem jön be. Tényleg: harcsapaprikást próbáltatok már tejföl helyett valamilyen magtejszínnel?
Mi szoktunk kolbászt meg szalámit füstölni, és utána ugye hagyjuk száradni. Én akkor szeretem a szalámit, amikor már olyan száraz, hogy vágni is nehéz.:)
Sőt, disznósajtot nem szeretem, csak úgy, hogyha teljesen ledaráljuk a cuccokat, amiket teszünk bele, fűszerezzük, pirospaprikát is kap, és így szalámibélbe töltjük. Enyhén csípősen. És akkor a belseje úgy néz ki, mintha egy homogén krém lenne, persze füstölve- kiszárítva, tehát tudjuk szeletelni. így finom nekem. Gondolom, mert nem látom úgy darabokban azt, hogy mik vannak benne. De érdemes kipróbálni azoknak, akiknél mondjuk egy családtag nem eszi meg, mert így tuti szeretni fogja.:)
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?