Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Na, jóreggelt! Kb lebénultam mára. :( Tegnap hártavittem egy szalmabálát, este lefekvéskor rosszul mozdultam oszt vége lett a dalnak. Reggel aztán gond nélkül felkeltem, köhögtem egyet s megint nyekk. Szépen vagyunk. Fekszem nyögve.
Akinek víztisztítót ígértem, ott lesz időben, kitaláltam a módját.
Leírom a receptet úgyis megcsinálod, mert könnyű elkészíteni és tuti te is megeszed az összeset! :)
10-10 deka datolyát, aszalt szilvát, diót és mandulát apróra fel kell vágni, de szerintem legközelebb bedobom az aprítóba. 10 deka kókuszzsírral egy ek rummal és egy tk fahéjjal összekeverni. Kis hasábokat kell formázni belőle. 10 dkg étcsokit 1 ek kókuszzsírral és egy csipet sóval felolvasztani és ebbe megforgatni a szaloncukrokat. Ha betettem a hűtőbe úgy volt a legfinomabb.
Kávéról jut eszembe!
Nagyon rákattantam a kávéivásra. Feketén iszom mióta paleozom. Mentem hazafelé autóval, már a kávén járt az eszem, vagy este 7-kor is mikor már nagyon nem kellett volna.
Aztán mivel eddig süssina pöttyel ittam úgy döntöttem, hogy steviával fogom inni.
Én sokáig féltem a steviától, mert sok helyen olvastam, hogy mellékíze van...Gyümölcsteába bodzaszörpbe gyümölcslevesbe régóta azt tettem. Hát kipróbáltam a kávéba is. Nem éreztem semmi rossz ízét. Kb 2 hete steviával iszom a kávét. ÉÉÉs lássatok csodát, nem azért mert így rossz lenne, de egyszerűen nem sóvárgok utána. 2x iszom azt annyi. Kíváncsi vagyok meddig tart ez így, de lehet, hogy nem is a kávé okoz függőséget (most ezt jobb szóval nem tudom kifejezni) hanem az édes íz?
Akkor én most behúzok egyet kezdésként. Bár ha jobban meggondolom, csak a Menyus féle irányzatot követted. :) Félre lettél vezetve.Szerintem pár falat csoki néha belefér, nekem egy fontos, glutén ne legyen benne.
Nálunk is light paleózik ember november eleje óta. Visszafogottan fogyogat. És valamelyik nap benyögte, h. már tejpor nélkül issza a kávét... Pedig tett bele rendesen. Csak nehogy itt szektás paleós legyen belőle. :)
hát igen. Az én kedves párom ma megint kijelentette hogy jó dolog ez a paleo, megint neki kéne futnia, mert érzi hogy hízik. Hát... úgy negyedszerre :) Lecseszte saját magát hogy túl sok engedményt ad magának, így nem lesz ez jó. Mondtam neki, hogy ne legyél ideges, már közel vagy a teljes felismeréshez, szóval hasznodra váltak az elgyengüléseid.
Asszem nekem is.... szakszervezeti tagként (micsoda hülyeség) kaptak egy naaaagy doboz bonbont, milky way, snickers meg mars, meg istentudjamégmiféle csokik voltak benne bonbonszerű kiszerelésben. Kétszer is belefutottam. Mind a kétszer jól meghajtott, azt hittem nem tudunk elmenni vásárolni.
Visont én meg haragszom magamra. Az elején annyira de annyira következetes voltam. Mostanában meg gyakran melléeszem. Csapjatok fejbe :(
Közben megtaláltam. :)
De kell hozzá tápiókaliszt, ha szerencsém lesz, holnap lesz végre a lőrinci piacon. Csicsókám meg van egy hadsereg. Majd beszámolok.
Hol van Kantara ????!!!!
És a többiek?
Ja, ezt kénytelenek vagyunk megszokni. :)
Egy darabig olvastam a hsz-eket is, de annál, amelyik emberkisérletnek nevezte besokaltam. Nem kell ez nekem, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok amiken felhúzhatom magam, ha akarom. :)
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?