Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Joreg! Francnak nem tudok aludni, mikor mindjart kelnem kell :(
Es meg ehes is vagyok, de jo kis ebedem lesz: bolognai lasagne tojaslapokkal, reggelire meg kreker, mar nagyon varom;)
Nem paníroztam, csavarogtunk.:)
Csodaszép az idő, igazi tavasz van.
Más nem iszik Veled ilyet?:D Nálam is Marci segít be a kakaózással.
Totut venni is lehet.Érdemes felhívni őket telefonon, mert ha belesel a kiszállítási útvonalba,odaviszik. Pl.itt nálunk valszeg csak a benzinkúthoz kell lemennem, mert oda szállítanak a Vitaminsaroknak.Utánamegyek, mert vettem 1 sárga rudat 890-ért, és a fele kb, a cégnél.Gondolom a totu is így van.Nekem drága a biobolttól.
Na, kicsit lelomboztál, mert ha jövő héten minden nap iszom legalább 2 ilyen kávét, 30 tojásfehérje akkor sem lesz belőle. Na, akkor legfeljebb halasztjuk. DDDDDDDDDDDD
Amúgy nekem macerásnak tűnik, de majd a saját tapasztalat eldönti DDDDDDDDDD
És köszönöm!
Eszter, ha korábban elolvasom a fórumindító eddigi dolgait, egy hangot se szólok abban a hibbant csapatban.:)
Totu: mélyhűtőben tárolom, nem számolom, mennyi tojás megy bele, mert lusta vagyok felírogatni.Úgyis annyi, amennyi.Szerencsére elég hozzá, hogy sok vagy kevesebb a mennyiség.25 dekához szerintem olyan 30-35 db kellhet, de ez csak sacc.Azt tudom, hogy a fél kilós zsíros doboz tele volt tojcifehérjével, abból jó sok lett, tele volt vele a sűrű szövésű tésztaszűrőm.A múltkor is ennyiből készítettem, mikor a meggyes-túrós süti volt.A sütis naplómban benne van a totu reci, de tudod mit, idemásolom:
""Fehéredésig vertem a gépben.közben felforraltam 1, 5 l vizet, 3 csipet sóval, kb. 1 dl natúr citromlével és beleöntöttem a fehér, de nem kemény tojásfehérjéket.Szépen kicsapódott, kb. 5 percet főztem. Sűrű tésztaszűrőbe mertem egy szűrőkanállal.Jól megkevergettem, lecsurgott a víz róla, darabosabb lett.""
Arra vigyázz, hogy érdemes teflonban vagy más nem leégős lábosban csinálni, mert szeret odakapni.Ami átmegy a szűrőn, leül az aljára, az tud odaégni kicsit.
Könnyebb a totu, mint gondolnád.:)
Mariann, tudom a facén már megosztottad a totu készítését, amit akkor nem mentettem el, megtalálom valahol a recijeid között?
Illetve következő kérdésem az , hogy 25 dkg túrót kb hány tojásfehérjével lehet helyettesíteni? Még tovább: fagyasztóban tárolod?
Holnap kipróbálom a zsírkávédat vagy mit, sőt a tojásfehérje felhasználásához receptet is kaptam ezt: [link] amiben a túrót szeretném kiváltani vele . Jövő hétvégére terveztem, addigra kell összegyűjtenem. DDDDD
Tavaly 1 ismerősöm** tanfin volt. Teljesen kiakadtam, hogy utána 28 napig nem ehetnek semmilyen állati eredetű terméket. ( Kötőanyagnak lehet tojást, mondjuk sütibe, de rántotta vagy főtt tojcsi tilos.) Már akkor sem értettem ezt a szemellenzős dolgot, mert a tojás az nekem tojás minden formában. Aztán egy másik fórumon is megemlítettem ezt, szerencsétlenségemre egy fő pránásba ütköztem, aki szépen elmagyarázta nekem, hogy a leölt állatok húsa magában hordozza a halál és a félelem energiáit ( hm. a tojás? ) ezért nem eszik, mert nem gyilkolnak. Erre válaszoltam neki, hogy létezik olyan, hogy aurafotózás, ami alapján gyönyörűen látszik, hogy a növény is fél, sőt különböző eszközökkel kimutatható , hogy a répa pl. sikít mikor kihúzzák a földből. ( kedves hoxás tagnál nyilván az is kiugrik és eldobja magát, hogy felszedhető legyen) Megkérdeztem, hogy mint ezósoknak nem strucc-politika ez egy kissé. Erre lehülyézett. DDDDDDDDDDDDDD Ez elég indokolt észérv szerintem. Ez a valaki már fejlesztett ezen a teórián, mert lehullik a gyümölcs és a zöldségek! Háááát értsed már, mennyivel jobbak ők DDDDDDDDDDDD
Amúgy meg azt eszik felőlem amit akar!
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Krisznél hullik a saláta a kertjében, meg a gyümölcs, azt eszei.Nagyobb nála a baj, mint hittem.
Kantara, Tuksy, Lillus, többiek, felétek is a lehullott zöldség meg gyümölcs a divat??:DD
Kitartást neked te nagyon régi!
Idő kell, hogy szépen rendbe jöjj, bár tudom az ember fájdalmak közepette nehezen tud türelmes lenni. De rendbe jössz és kész! Ezt a nyomorék szót pedig felejtsd el, én sem használom magamra, kérlek te se tedd ( korlátaid vannak és örüljünk, hogy csak átmenetileg!) A műveid viszont csodálatosak!
Köszi, Lillus, én is kb. ezt választottam.Sör nem hiszem, hogy lesz rá, de a fokhagyma még összejön, mikor sütöm majd.
Én csak a füstölt főtt csülköt szeretem mustárral, tormával, ez a nyers nem vonz.Szerintem a sógornőm passzolta át, mert nem tudta, mit kezdjen vele.
Én először megfőzöm fűszeres vízben a csülköt, utána beirdalom a bőrét és megy a sütőbe. Sajnos jelenlegi tudásom szerint sörrel és fokhagymával kell kenegetni. Nem is készítettem már egy ideje. Valami paleot sör helyett szerintetek?
Ja és sütöttem hozzá lilahagyma karikákat
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?