Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Az biztos, hogy a mák tele van ch-val. De azt senki sem mondta, hogy Sz.G. a szénhidrát ellen prédikál! Ne keverjétek Atkins-szel! Minden mag, gyümölcs, zöldség tartalmaz szénhidrátot, és ezeket enni kell. A mák mellett azért érvel, idézem: "az alig megőrölt mák bár laktat, fel nem szívódik". Azt egyébként hangsúlyozza, hogy hogy ne zsíros húst együnk, és mérsékelt adagokat. Az ősember nem evett naponta 3-szor húst. Inkább a zöldségek és gyümölcsök felé kell elmenni.
Egyébként pont a mákos és zabpelyhes muffinja kényszermegoldás. Én tudok gyümölcsöt és tojást reggelizni, mert szeretem. Vagy sajtot és paradicsomot. Vagy sonkakrémet zöldpaprikába töltve. Aki nem bírja elképzelni a reggelt valamilyen péksütemény nélkül, annak kell ilyen pótszerekhez folyamodni, mint a mákos muffin.
Valakit érdekel küldjön e-mail cimet privibe és beírom micsoda csodálatos gyógyulások , fogyások történtek ezzel a táplálkozással.-habár nekem nem keres teljesen..-még, hogy a mák alig tartalmaz ch.-t:))))))))sok a zsirbevitel stb.
Egy próbát megér:)
igen, a tejről régóta hallani (és én hiszem is), hogy nem egészséges, hiszen más faj anyateje bizarr táplálék felnőtt szervezet számára.
A gabonákról csak mostanában hallani, hogy azok sem eredendő táplálékaink, hanem csak a túlnépesedés hozadéka a fogyasztásuk.
köszönöm!
ezt bármikor lehet enni?
Máktorta Meggyel (Zsjudit)
Hozzávalók:
* 100 g vaj
* 150 g nyírfacukor
* 6 tojás
* 150 g mák
* 70 g mandula, vagy dió örölve
* 1 kk szódabikarbóna
* 1 kk fahéj
Vaj + cukor + tojás sárgája - habosra verni. Bele az őrölt mák és a többi hozzávaló. A tojás fehérjéket kemény habbá kell verni és óvatosan hozzákeverni a kész masszához. Sütőformába, sütőpapírra önteni, a meggyet pedig belenyomkodni. Előmelegített sütőben 150 fokon légkeveréssel kb. 45-60 percet sütni.
Én egy kis kávétejszínt-azt a kapszulásat- teszem a kvmba, tejet nem használok már. Nagyon ügyeskedős-okoskodós az elméletem: a vaj az jó, a vaj pedig tejszínből készül, ha sokáig rázogatnánk egy befőttes üvegben a tejszínt, abból házi vaj lenne.:-)Na ezért nem aggódom miatta:-)
Meg csak pici mennyiségről van szó.
a szenhidratot teljesen elhagytuk, se krumpli se rizs. Sok sok gyumolcs es zoldseg. Mivel tejet csak a reggeli kavemmal fogyastok, igy ugy gondoltam, hogy ennyit "megengedek" magamnak. Kemeny sajtokat lehet fogyasztani.
Ja, holnapra fozok 1 kis meggysoszt. 1000 eve nem ettem.
nagyon ügyesek vagytok!
Tulajdonképpen a szénhidrátot hagytátok el lényegében.
Tejet fogyasztotok egy keveset? Sajtot lehet? Látom, a tejfölt nem ajánlja ez a módszer, de sajtot ehettek a leírtak szerint.
Jujj, a mandarint mi is nagyon esszuk.
en ma gomba porit keszitek 1 kis tejfolell, koretnek meg sult zoldsegek.
Amugy az edesseg nem is hianyzik.
A mozgas, hat igen en is lusta vagyok es csake ste 8 korul lenne hozza idom, de akkor meg mar faradt vagyok :(
Hetfon megyek pinpongozni..az 1 kis mozgas lesz :D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?