Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)

2010. dec. 30. 13:38

Okés akkor engedelmetekkel inkább ide rakom ki,hogy mindenki olvashassa:

Szóval az alap recept:

- 3 (lehetőleg nagy) tojás, szétválasztva

- 75 g - 3 evőkanál - áttört túró, vagy krémes ricotta, vagy natúr krémtúró, vagy krémsajt

(én ricottával csináltam)

- 1/2 kávésaknál só

- pár csepp édesítő

- 1 csipet tisztított borkő (ez segít egészen keményre és tartósra verni a tojásfehérjét, én borkősavval csináltam)

Elkészítése:

A tojásfehérjét verjük fel jó keményre, félúton adjuk hozzá a borkövet. A tojássárgáját a krémsajttal, a sóval és a pár csepp édesítővel szintén keverjük simára (legjobb ezt is kézimixerrel, mert a krémsajt kisit "makacs"), majd óvatosan, hogy ne törjük össze a habját, adjuk hozzá a tojásfehérjét. Egy kanállal rakjunk halmokat sütőpapírra, és 150 fokra előmelegített sütőben - nem légkeveréses módban! - süssük 1 órán keresztül. Várjuk meg, amíg kihűl, és egy nagy - kenyérszeletelő - késsel vágjuk óvatosan ketté.

Kis pillekönnyű zsömiket kapunk végül, ami szerintem nagyon jó szendvicsalap. Én 6 halmot készítettem, és így 0,66 g ch volt 1 db-ban.

970. Frezia1
2010. dec. 30. 10:43
én is kérném az álzsömle receptjét, szerintem ide is nyugodtan beírhatod, lehet többieknek is jól jönne aki zugolvasó
969. e974230abd (válaszként erre: 968. - Gordonka)
2010. dec. 29. 22:40
küldöm:D
968. Gordonka (válaszként erre: 963. - E974230abd)
2010. dec. 29. 22:40
kérlek írd meg, nagyon szívesen kipróbálnám ezt az álzsömlét...köszönöm :)
967. e974230abd (válaszként erre: 966. - Gabelia)
2010. dec. 29. 22:35
Én pont a 966 -os hszben erre válaszoltam....
966. Gabelia
2010. dec. 29. 20:57

Sziasztok! Nem tudtok valami jó paleós kenyeret? De ne lenmagosat, mert azt most sütöttem és nem valami finom...kezdő vagyok!

Előre is köszike

2010. dec. 29. 19:18
Már el is küldtem:DDBár ha a tejszint zsíradéknak számítjuk akkor ebben nics tejtermék...
964. 7ccca78f49 (válaszként erre: 963. - E974230abd)
2010. dec. 29. 18:37
Szia, én sem vagyok teljesen paleos, mert eszem tejterméket, és örülnék ha leírnád a receptet, vagy elküldenéd.
2010. dec. 29. 16:47

Sziasztok!

Beleolvastam a fórumotokba,bár én nem paleós hanem Atkinses vagyok,de sok dologban egy cipőben járunk pl. nincs gabona és nincs tej..

Szóval látom nálatok is a reggeli szendvicskenyér kiváltása a gáz.

Mi egy álzsömlével oldjuk meg ,ami nagyon kellemes piskóta jellegű és megtölthető dolog.

Bár nem tudom a tejszin belefér -e nálatok,mert nálunk azt a zsíradékok közé sorolják/máshol is/és nem tejterméknek,,,?!

Ha érdekel valakit stzívesen elküldöm a recijét,nem bonyolult,tényleg:DD

Ha nem gond nézegetek még itt,mert sok jó ötletet találhatok a ch mentességhez:D

962. HViki (válaszként erre: 961. - Kerkira)
2010. dec. 21. 12:16

Hali! :)

Már mentettem is! Sós sütiből úgyis hiányom van.

Köszi! :)

961. kerkira
2010. dec. 21. 08:28

Halihó!

Olyan fincsi sós paleo muffint sütöttem a hétvégén, csak az a gáz, hogy nem írtam fel pontosan az arányokat. Kb. 10-12 tojásfehérjét felvertem nem túl keményre, ebbe egy kis darált mák, só, őrölt lenmag, 1 sütőpor, őrölt mandula, pár szem durvára őrölt dió, tetejét megszórtam szezámmaggal... asszem ennyi. 12 db-os muffinformába öntöttem, pici vajat tettem mindegyiknek a tetejére. Olyan illat volt amikor sült mintha bundás kenyér lenne, és az íze is hasonló. Nagyon fincsi.

960. HViki
2010. dec. 20. 10:40

Sziasztok!

Ki merre?

Én elkezdtem a szaloncukor gyártást. Egyenlőre még csak a zselés kóstoló készül. De aztán jön a marcipános és a kókuszos is. Aztán a mi bejjön a családnak, abból készül majd több. A csokimáztól kicsit tartok. Remélem sikerülni fog.

959. HViki
2010. dec. 11. 23:47
Ajánlom még a társoldalakat. A paleoihlet egyenesen csúcs. :)
958. HViki
2010. dec. 11. 23:46
A legtöbb még kezdeti szakaszban került fel. A sajtból a kemény, több hónapig érlelt elfogadott. Tejföl helyett pedig ajánlom a TES.O-ban kapható kék cimkés kókusztejet. Én azt használom kávéba, főzéshez, mindenhez amihez tej, tejföl, tejszín kell.
2010. dec. 11. 17:56
Hello!Az lenne a kérdésem,hogy a Gábor oldalán lévő receptek tartalmaznak tejfölt és sajtot is.Akkor ez most megengedett a kaják elkészitéséhez?
956. Felicita77 (válaszként erre: 955. - Beáta1021)
2010. dec. 8. 15:13
Réka nálamis nagy fvorit, csak az otthoni tornát hamar elunom. Azért veszek bérletet és járok el inkább vhova,mert így sajnálom kidobni a pénzt:) Ha én diétázom és nem mozgok, max azt érem el, hogy nem hízok, hanem szinten tartom a 70-72 kg-t ami a 167 cm magasságomhoz egy kicsit soknak tartok. A pajzsmirigyemet is meg akarom nézetni, mert ilyen nincs is:)
955. beáta1021 (válaszként erre: 954. - Felicita77)
2010. dec. 8. 14:31
Hát igen a mozgás, sokakkal ellentétben és szeretek pl.Rubin Rékára mozogni.Régebben a bokámra raktam 1,5 kg súlyokat és úgy végeztem a feladatokat+elliptikus tréneren kb.40-45 perc.CSAK egy probléma volt, akkor kezdtem el felszedni ezt a kb. 5 kg-ot.Megnőtt a mozgás miatt az étvágyam és állandóan ettem.Amint abbahagytam az edzéseket a súlyom is megállt.Úgyhogy tartok ettől egy picit.
954. Felicita77 (válaszként erre: 953. - Beáta1021)
2010. dec. 7. 16:31
neház napok előtte, alatta, ne mérd magad, mert csak ideges elszel. akár 2-3 kilóval is lehetsz több, ilyenkor kötjük a vizet. A n em paleo kaják mellé a megkötött víz pedig csak lassan távozik, ezt is tudomásul kell venni. Sajnos nem tudok leszokni róla én sem, hogy minden reggel mérem magam. Nem szabad a mérleg függésében élni, nekem ez nehezen megy. MIvel nem nagyon érzem mikor szedek fel, észrevétlenül felsétál úgy 5 kg, hogy utána csak nehezen adom le. Úgyhogy marad az, hogy minden reggel mérem magam, így van kontrollom arról is, hogy az előzőekben elfogyasztott ételek milyen hatást váltanak ki a szervezetemben. Sok sikert és kitartást, ha tudsz mozogj valamit rendszeresen, az csodákat tesz. Ne megyek jógára:)
953. beáta1021 (válaszként erre: 950. - Felicita77)
2010. dec. 7. 13:38
köszönöm szépen a válaszodat.Azt nem tudod véletlenül, hogy az első paleo héten lement róla 2 kiló, most pedig a "felszedett" 0,2 tized óta ugyanannyi a súlyom.Ez most valamiféle stagnálás vagy azért van, mert nemsokára 2-3 nap múlva jönnek a "nehéz napjaim"?
2010. dec. 7. 10:53
énelekezdtem most bikram jógára járni,hogy segítsek a testemnek.,próbálom legyőzni a lustaságot. ami tetszik, hogy az izomzatom nagyon gyorsan reagál a végrehajtott munkára, és ez erőt, kitartást ad.
2010. dec. 7. 10:50

és egyetértek másokkal, a paleo nem az, hogy akkor most mindent zabliszttel helyettesítek. Minimálisat itt-ott sűríteni, ha össze kell fogni valamit, de csak picit. Nekem a kilós zacsiból nyár óta az 1-3-a fogyott kb.

És felhívnám a függők figyelmét, hgoy sós paleo muffint is lehet csinálni spenóttal, répával, stb., ismeni finom

950. Felicita77 (válaszként erre: 949. - Beáta1021)
2010. dec. 7. 10:49
Kedves Bea, az én tapasztalatom szerint igen, lehet. A lisztet méregnek fogja fel a szervezet, és rengeteg vizet visszafog a higítására, ezért lehet, hogy egyik napról a másikra ilyesmik evése után akár 1,5-2 kg-al is több az ember. Ez elég rémisztő ahhoz, hogy ne egyen ilyesmit az ember lánya. Ez nem zsír, de nehezen engedi el a szervezet a vizet.
2010. dec. 6. 07:38

Sziasztok!

Hétvégén szalonnát sütöttünk reggel, nem birtam ki is 1,5 szelet fehér kenyeret megettem.Reggelre 2 tizeddel többet mutatott a mérleg?Ez a kenyértől lehet?Bár csináltam egy kis sajtos paleo pogácsát és egy kis mazsolás kakós paleo sütit is.Szerintetek mitől emelkedett a súlyom?Egyébként egész jól ment eddig a fogyás.

948. HViki (válaszként erre: 947. - Cad0db8689)
2010. dec. 5. 12:12

Nálunk a férjem kb. 2 hete paleózik. Én a tojást salátával, paprikával, esetleg sajttal adom neki és nincs vele gondja, pedig Ő is azt hitte, hogy kenyér nélkül nem megy.

Próbáld ki, hogy nem kenyeret harapdálsz hozzá, simán megy. Egyébként a tények-tévhitek oldalon van lenmagból, illetve zöldségekből készült "kenyér" recept is. Esetleg kipróbálhatod őket.

2010. dec. 5. 07:50
Sziasztok, én egy hete kezdtem el áttérni erre a táplálkozásra. A gondom a reggeli, mert kenyérféle nélkül nem tudok tojást enni, vagy bármi mást. A legtöbb paleo kenyérben is van zabliszt, zabpehely, legalábbis így láttam. Ha pedig nincs, akkor mi tartja össze? Ti hogyan küszöbölitek ki teljesen a gabonaféléket?
946. HViki
2010. dec. 4. 08:15

Ja, a másik kérdés:

A zab nem paleo. A zabpehely és -liszt időnként, ritkán, inkább az átmenet segítségeként használandó. Nem úgy néz ki, hogy akkor most mindent zabbal készítek és hurrá. A zab is gabona, csak épp (ha tiszta) nem tartalmaz glutént. Ennyi az előnye. Időnként elmegy, de ne szokj rá nagyon a zabos ételekre.

Hogy neked a fogyásban mi segít jobban és mi kevésbé azt ki kell tapasztalnod. A zab még mindig jobb, mint a többi gabona, de legjobb nélkülük.

945. HViki
2010. dec. 4. 08:10

Zsír: A leginkább a kókuszzsírt, -olajat javasolják, csak annak legalábbis felénk szinte lehetetlen a beszerzése. Salátákhoz, amikor nem éri nagyobb hőhatás jók a hidegen sajtolt olajak (oliva, repce, dió). Az állati zsiradékok is jók, ha sütni akarsz velk. Persze a legobb, ha házi készítésű (pl. piac), illetve a tisztított vajat (ghí) szokták használni.

Ami ebből nekem van (és használom) az a libazsír (piaci, vagy saját), valamilyen hidegen sajtolt olaj is van mindig itthon és a vaj. A vajat még csak úgy simán használom. Sokfelé le van írva hogyan készül a ghí, de még nem álltam neki ezzel pepecselni. Indiai boltokban kapható készen is, de az meg igen drága. Szóval én valahogy így. :)

2010. dec. 3. 15:30
Még egy kérdés, csak ez lemaradta az előzőtől.A zabpelyhet és a zablisztet akkor is használhatom, ha diétázom?Vagy ezek azért hizlaló dolgok?
2010. dec. 3. 15:24

Hello!

Először is HVikinek köszönöm a tájékoztatást.Lenne egy olyan kérdésem,hogy milyen fajta zsirt használhatok?Liba vagy sertés vagy milyet?És a zabpehelyliszt és a zabpehely pl.sütikhez az jó?

942. HViki
2010. dec. 1. 11:15

Szia Bea!

A tények-tévhitek oldalon oldalt van 1 "Paleo táplálkozás" mező. Ha arra ráviszed az egeret, kinyílik 1 ablak, ahol sok egyéb mellett találsz 1 olyat, hogy "Paleo blogtémák". Ebből is van több. Akármelyikre kattintasz, elirányít a következő (igy a legutolsó) blogtémához is. Gábor ugye mindig oda írogat aktuálisan. De én végigolvastam a tavalyi indulástól, mert a többiek akkor voltatk kezdők és jó volt gyorsítva látni azokat a próbálkozásokat, bizonytalanságokat, amiken én is átmentem. A rengeteg receptről amit lementettem már nem is beszélek.

Jó olvasgatást! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook