Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Megtörtént a töltött tök /fotón/ meózása.
Nagyon jó kis étel és a rengeteg kapor ami még finomabbá tette.
Egy két változtatást fogok beiktatni és akkor tökéletes lesz a kitalációm.
Mi lenne a változtatás:
tehát azt hiszem erről a recep leírásánál nem írtam, hogy nem kell a héjától megvállni. Mire elkészül, finom puha, és és hidegen ettem ma, mert így az ízek jobban előjönnek.
Mikor a tepsibe teszed két evk. vizet tégy csak alá, mert hiszen a tök úgyis levet enged.
Fedd le alufóliával, és úgy tedd a sütőbe.
Egy óra alatt megsül, én leöntöttem az alatta felgyülemlett vizet és a fóliát levéve, kicsit pirosabbra sütöttem. A képen látszik is.
A tölteléken is fogok módosítani. Mivel szaftosabbra szeretném a tölteléket, a belekevert hagymát zsiradékon megdinsztelem és úgy keverem össze a hússal, máris puhább lesz az állaga.
Szóval érdemes elkészíteni, mert finom, egészséges és paleós a javából.
Szerin tem aki a munkahelyére elviszi és nincs m,elegítésre lehetőség, akkor szépen leszeleteli otthon egy műa. dobozba el tudja vinni és hidegen is remek. Jó étvágyat.
Koszi!
Kiprobalom, ha atkoltoztunk. :)
Jol sejted! :D
Es kb. harmadszorra fog sikerulni :S
"A maltit (vagy maltitol), melyet kukoricából állítanak el, a cukoralkoholok csoportjához tartozik.
Tisztán édes ízű, édessége a cukor édességének 60-90%-a. Energiatartalma is kissé alacsonyabb a cukorénál, kb. 2,4 kcal/g. A tiszta maltit hasznosításához az emberi anyagcsere nem igényel inzulint, fehér kristályai ezért diabetikus készítményekhez is használhatók.
Ezzel szemben a maltit-szirup (E 965 ii) 50-77 %-os maltittartalma mellett glükózt és rövidláncú többszörös cukrot is tartalmaz, amelyek anyagcseréjéhez inzulinra van szükség. A (E 965 ii) ezért diabetikus élelmiszerekben nem alkalmazható."
de ez mindegy is, mert kukorica.
mindig belolem hozzatok ki ezeket a mondatokat, de...
en csak kemenyen szeretem. :-))))
gratulálok!
az első 5 kiló a legnehezebb. akkor még hitetlen az ember, és 5 kilo nem 1 hét alatt megy le, sokan már ilyenkor abbahagyják :(
csak így tovább :D:D:D
de látom, már te is beálltál a lelkendezők klubjába :D:D:D és ennél még sokkal jobb lesz hamarosan :D
tegnap adta Lillus Ujlány receptjét, de ismersz, nem én lennék ha nem a saját fejem után mennék :D
morzsoltam bele kis bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, és szezámmagot is.
tök jó ropogós lett tőle!
hát, senki sem hibátlan... csak én :D
beszélgetni, nevetgélni lehet velük, és létező tudomány a szelektív látás: a panaszkodó hozzászólásaikat ne olvasd el :D:D:D.
egy régi barátom mondta, hogy mindenkit arra kell használni, amire lehet ! Mocskosul hangzik, de igaz!
nem kell motivációs levelet írnod!
csak egy hellót az emailemre!
tortakrémnek is tuti lehet, de tortába tudok jobbat!!!
Név: !paleo Lúdlábtorta csodás csokikrémje
Hozzávalók: 3 tojás sárgája+3 ek eritrit + fahéj -> fehérre kavar, majd 1 ek lágyabb kókuszzsír, és kavar.
3 tojás fehérje + pici ecet + pici só+jó habosra kavar, majd 3-4-5 ek kakaópor (attól függ, mennyire akarod keserűre) + 1 ek eritrit, jó habosra, majd az egész össze és kavar.
Elkészítés: nekem állványos habverőm van, 5 perc alatt kész, a végén még tettem bele por alakú édesítőszert, mert nagyon keserű volt.
De utána egyszerűen mennyei lett, és akkor derült ki, hogy ez gyönyörű, fényes, testes, és tökéletes ízű :)
önmagában, vagy meggyel, !paleotortára kenve, egyszerűen isteni!
Elkészítés időtartama: 5 perc
Nem ártana némi cash, dafke ide vagy oda. Kedvelem a motivációs leveleket és a hasonló dolgokat, de az az igazság, hogy az emberek 99%-ának ez állna benne, ha őszinte lenne:
1. Szeretnék dolgozni és ezzel pénzt szeretnék keresni.
2. ?
:))
Mindenesetre szívesen megtudnék róla többet ;)
a türelem a legfőbb erényem.
MINDENT AKAROK ÉS AZONNAL :D:D:D:D
pont ilyesmin agyaltam tegnap.
de elobb @ntea tortajat sutom meg.
Olyat filmeztem neked az elobb..., csak meg majd valamikor le kell toltenem.
Megszult a hattyunk (mert az is van a munkahelyen) es odasetalt apuka, anyuka, meg a sok kishattyu az ebedlo bejarata ele.
Majd be...rtam olyan aranyosak a kicsik.
dehogy nem jelent!
pont azt jelenti, hogy szabadon eszegethetsz belőle, csak ismerd a mértéket :D
kókuszliszttel nem próbáltam, most nincs is itthon, de mielőtt az összesbe belekutyulnád, érdemes kipróbálni kicsiben.
vagy fordítani a sorrendel, én inkább a kakaó előtt tenném bele, mert nagyon sok vizet szív fel.
en soha nem rakom forro vizbe.
Beleteszem a tojasokat az ures labasba, engedek ra hideg vizet, felteszem a tuzhelyre, es bekapcsolom (a tuzhelyet, nem a tojasokat :-)))
pontosan :D
múltkor meghívtak egy fogyiklubba, és a sok ember mind boldogan itta a szójafehérjeport, miközben aliszt+cukor+tej sütirecepteket cserálgették, és egymást kínálgatták a hagyományos muffinnal, de répát szoktak reggelizni, vacsorára meg semmit, és mégsem fogytak 3 hónap alatt csak 1-2 kilot, jaj, nem is értik, biztos a víz!
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?