Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
en nem vagyok nagy szekerto, de szerintem az mindenkinek bevalhat, ha kevesebb szenhidratot fogyaszt. Tehat ha kevesebb gyumolcsot. Nyilvan nem azt mondom, hogy teljesen ne egyen gyumit, (mint pl. az Atkins elejen van), de az nem veletlen, hogy ott is a legelso szakaszban tiltott a gyumi, vagyis amig nem indul meg egyertelmuen a fogyas.
En mar nem gyumolcsnelkulisegben vagyok, de egyelore csak az epret engedem magamnak, meg a narancsot.
ha kevés van hátra lassúbb a fogyás, ezért is voltam türelmes, de mostmár nagyon örülök, hogy megindult :)
Még nem jön rám az összes nyári nadrág, de van amit már fel tudok venni, ami pl 2-3 éve nem volt rajtam :) ez jó motiváció, úgyhogy remélem továbbra is mennek le a dekák :)
Nem tudom, hogy a gyümölcs miatt vagy sem, most is banános sütit ettem :)
Holnap epres gyümölcstortát tervezek :D
Latom, van itt tobb ismeros is... :-)
Ja, es az allergiamat is szeretnem, ha alabbhagyna... Mindenfele allergiatol "szenvedek". Meg alma-alergiam is van!!! :-(((
Meg korteallergiam.
Hát igen:)))
Az sem rossz:)))
mennem kell, de este jövök még :D:D:D
puszi mindenkinek
SZIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D:D:D
üdv a csapatban :D
a legjobb úton haladsz :D:D:D
imádok költözni :D
kiselejtezni amire már nincs szükség, új élet, új kitátások, új, festék szagú minden, ötletelni ezerrel, mit hogyan hová :D:D:D
nagyon irigyellek!!!
Sziasztok,
csak bekukkantottam. Ez itten a paleos forum? :-)))
Kicsit bemutatkozom: meg nem paleozom, de 3 nagyon kedves baratnom tanacsara kellene.
Atkinsezem 9 honapja, es lefogytam eddig 18 kilot, amivel elegedett is vagyok. Viszont egeszsegem ettol meg nem lett, vagyis jobban erzem magam, de a kulonbozo betegsegeim megvannak, azokra gyogyszereket szedek.
Olvasom a csibes konyvet (egyelore). Szimpatikus a dolog, es igazabol szandekomban all elkezdeni, belevagni, ewrzem, hogy feltartoztatalanul is kozeledunk en es a paleo... :-)
A celom, hogy a mensis problemaim megszunjenek (vagy enyhuljenek), es a pm alulmukodesem kicsit jobb iranyba forduljon. Es ugyanakkor termeszetesen, hogy energikus es jo sulyban levo maradjak...
Majd utanaolvasok, megprobalom kovetni az itteni esemenyeket.
Szerdan!
Varom mar, hogy tul legyunk rajta :)
Én is értetlenül állok a dolog előtt :D
ez van :D
66 kilosan már az én szigorúságom is enyhülni fog.
gratulálok! nagyon ügyes és kitartó vagy!
nekem addig még le kell fogynom 22 kg-t!
1 kg zsír 7000 kalória, ha csak 18 kg a zsír, ez akkor is 126,000 kalóriától kell megszabadulni.
Köszi :D
Én voltam aki panaszkodott :)
Ezeket én is tudtam, ezért csodálkoztam a hasmarson.
Nem hinném, hogy felszívódási zavarom lenne ....akkor már elfogytam volna, ami nagyon nincs így :D
Tudomásul kell vennem, hogy "nyersen" nem ehetem se a xilitet, se az eritritet.
Tegnap direkt kipróbáltam....csináltam ugye két napja bodzás italt...és akkor eritritet tettem bele, kb. 10 liter vízhez 3 ek-nal. Tegnap este ittem egy pohárral...hasmars nem volt az igaz...de az a zuborgás ami a beleimből jött...két pohárral már gond lett volna szerintem.
Ha sütiben van, még soha nem okozott gondot....egyik sem....
édes vagy :D
állandóan ezt mondták, és mindig próbáltam is 5-6 étekzést csinálni, de utáltam!
sose ürül ki a gyomrom rendesen!
amikor cukros lettem, rám parancsoltak, egyek sokszor. ettem, semmi se lett jobb.
Atkinssel is próbáltam sokszor enni, de akkor is a dél és este lett a megfelelő.
aztán a paleoval is 5 étkezéssel kezdtem, reggel 6-kor, de sok, nem jó. tele voltam, aztán most ez kiváló. nem érzem, hogy ennél többszőr kellene ennem. Sőt- és ez már nagy fejlődés - szól evés közben, hogy elég!!!
nagyon jó érzés. és kell 16-18 óra "éhezés"
ja, bocs, félreértettem a válaszodat. :-(
tehát: szabócentivel pontosan nem lehet meghatározni a zsigeri zsír mennyiségét, valóban, de arra lehet következtetni, hogy sok-e vagy kevés.
csak becsülni lehet.
tolómérővel a felszíni zsír mennyiségét lehet meghatározni.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?