Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Vesztemre megsütöttem Antea kuglófját. Remek karácsonyi illatok terjengtek a lakásban, a gyerekek az emeletról kiabálták, hogy mézeskalács lesz-e... Lehangolódtak, hogy kuglóf...
Jó sok mazsolát is tettem bele. Alig vártam, hogy megsüljön, és még úgy melegében betoltam a negyedét. Utána meg émelyegtem, úgy kell nekem. De ez nem a süti hibája, hanem az én hülyeségem, hogy mindig elcsapom a hasam a meleg sütivel, ha készítek...
De nagyon szuper, puha, lágy, illatos.....Ezt akár vendégeknek is készíthetem
Csak egy kérdés, hogyan zsírozod ki a kuglófsütőt? Nekem csatos van, a szélét leműtöttem róla, de az aljából nem tudtam kiborítani. Kókuszzsírral kentem meg
Én olvastam, egy olasz doki írta, alapjában véve egyetért vele, hogy a glutén az nem jó, de azért oda jut ki, hogy aki bírja az egye nyugodtan a teljeskiőrlésű cuccokat. És inkább a mediterrán konyha felé húz. Úgy véli a táplálék java legyen növényi eredetű.
A tejet azt élből gyűlöli.
Szerintem nem nagy durranás, pláne úgy, hogy nem is értek vele egyet
Én ma nekiszegeztem Embernek a kérdést, hogy szerinte én mitől fogytam le. Azt mondta hát a paleótól nem ?
Mondom akkor te mért nem akarod csinálni?: mert nincs olyan akaratereje, valami ilyesmi.
Csak mert arra gondoltam, hogy ő is azt hiszi esetleg, hogy a PM hormontól.
Ettől még azért délelőtt előadta, hogy a zsír hízlal stb.
A Fegyencedzés meg egy hülyeség...
Mann oh Mann!
Szerintem a napraforgóliszt okozta a zöldséget.
Minjdárt belinkelek vmit.
mivel neked azt mondta a gurud, hogy nem tesz jót a kávézás, kérlek, add nekem azt a kávéfőzőt!
nekem ugyanis szabad sok kávét innom, ugyanúgy, mint minden paleosnak :D
Egyetlen egy csaj volt, aki Dórára hajazott, de ő nem egyedül volt.
Messze ült tőlem, közelebb mentem megnézni a nevét, meg amíg nem kezdődött a szeánsz, állandóan pattogtam fel a helyemről, hogy megnézzem az újonnan jövőket, de nem volt senki gyanús. Maradt az Anna feliratú hölgy. A végén már kezdett rémleni, hogy lehet, hogy igazából Annának hívják, és a másik csaj, mert kicsit hasonlított Annára, az meg a lánya lehet.
Pedig megbeszélhettük volna a PM problémánkat.
Rólam pl. egy éve az egyik sógornőm azt terjesztette, hogy a PM gyógyszertől fogyok, viszont a TSH-m nem csökkent annyit. Dórának pl. most alacsonyabb a TSH-ja mint nekem volt, mégsem nagyon fogy.
Még egy dolog,ezt majdnem el is felejtettem, ült mellettem egy szőke kicsit duci csaj,s ő mondta, hogy rengeteg dinnyét evett a nyáron, s megállt a fogyás. Teljesen másként nézett ki mint a "képzeletbeli Dóra", de azért őt is megkérdeztem, nem-e Dóra név alatt blogol a hoxán...
Szia!
Eheto, persze!
Egyszer en is nagyot neztem, mar nem emlekszem mibol csinaltam a kekszet, de zold lett a belseje. Talan a lenmag okozta? Nem tudom.
Sziasztok!
Csináltam paleolit kenyeret, amibe csak tojásfehérje, darált magok, szódabikarbóna, só kell. Tegnap is készítettem, akkor napraforgó, dió keverékéből, nagyon jó lett. Ma darált mandulát tettem bele. Létezik, hogy ettől lett kissé zöld a színe? Ettől még ehető??? Előre is köszi a választ!
Beleolvastam az elejébe...amiben lehetett.
Űrhajósokon keresztül jutott el a kajáig...de hogy mit lehet enni és mit nem...ne az még nem derült ki számomra...de gyanús :)
Napi öttől igazán egészséges :))))
Természetgyogyidnak mutasd be a paleot :D
Baromi csalóka ám :D
Azt hiszed, hogy hú de könnyű..de nem lesz az :D
szerintem tartsd be amit mond....a kar nálam gyorsabban erősödik, ott hamarabb léptem át a második szintre :D
Ha már könnyedén megy a 3*10, akkor nyugodtan lépj tovább a 25-os sorozatra.
Érdekesség: a Paleolit megoldásban van ám edzésprogram is :) saját súllyal :D ugyanúgy a falnál fekvőtámasszal kezd :D
De ő leírja, hogyha valaki már mozgott valamit, az lépjen tovább nyugodtan :)
:DDD
Vegyél neki egy tábla Milkát, hadd örüljön! :)
gyalogolok mindenhová, ha tehetem :D
orvoshoz oda-vissza 3 km,
kórházba, oda-vissza 8 km,
melóhelyre vittem be a betegállományos papírt o-v 12 km,
nővérem is 4 km-re lakik, és kutyát is sétáltatunk, meg a barátaimmal is gyalogolunk.
amig jó idő van, és van időm,
Nahát, ez nagyon finom ;))
Ígérem, most már elolvasom a Szendi könyvet is, nem megyek az agyatokra a hülye kérdéseimmel :o)). Mit ír a kávézásról? Mert a természetgyógyim is azzal riogat, hogy elsavasodik a szervezetem. És tényleg sokat iszom.
A mocsok férjemtől :o)) karácsonyra kaptam egy nescafé gépet, azóta ráadásul egy gombnyomás a kávé, van hogy négy-öt is lecsúszik naponta.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?