Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)

35411. b486c9cf7d (válaszként erre: 35410. - BuksiCica)
2012. nov. 1. 22:23
Most nezem, latom bemasoltak, amit en is a naplomba raktam.
35410. BuksiCica (válaszként erre: 35405. - B51e6674ac)
2012. nov. 1. 21:51

Hát ha olvastad a Szendi blogot mostanában, akkor ott meg - Mercola - hatására az lett megállapítva, hogy napi fehérjebevitel ne legyen több, mint testtömeg - zsír = zsírnélküli testtömeg kg-ként 1 gr fehérje / nap.Most ha ezt rám vesszük, és nem foglalkozunk a zsírral (mert nem tudom mennyi), akkor napi 55 gr fehérje mehet csak, mert megnövekedhet a rákkockázat.

Eszerint a száraz csirkemell pl a legveszélyesebb, és a zsíros oldalas a jó. Én mondjuk az utóbbit jobban szeretem.

Aztán a végére Gábor is beszállt, és azt írta, hogy azért nem teljesen így van a dolog. Visszaadni a szavait nem tudom, el lehet olvasni.

Mercolát és Cordaint én is olvashatnék, ha akarnék, Robb Wolf könyve megvan, de sok újat nem mondott, így ott hever valahol és várja, hogy kiolvassam. Nálam még mindig Szendi az alap.

Ha nem fogytál, az biztos nem a töpörtyű és társai miatt van. Én elég sok zsíros cuccot megeszem , és 164 cm-hez 55 kg vagyok per pillanat.

35409. BuksiCica (válaszként erre: 35404. - Lillus-M)
2012. nov. 1. 21:36
Szerintem én nyáron láttam is egy mauritániai férfit a Balaton partján, mert egy nagyon-nagyon molett szőke nővel volt. Gondoltam is, hogy biztos abból a törzsből / népből lehet, akiknél az iszonyat kövér nők a menők.
35408. b486c9cf7d (válaszként erre: 35404. - Lillus-M)
2012. nov. 1. 21:22

A ferfiaknal is van elkotes, sterilizacio.

Mondjuk nem sokan vallaljak be.

Tablettat is rebesgettek, regen olvastam, de hogy hol tart most, nem tudom.

35407. b486c9cf7d (válaszként erre: 35403. - Lillus-M)
2012. nov. 1. 21:17

Kavedaraloval orlod meg?

Az enyem viszonylag finom szemcseju, de azert nem porcukor.

35406. b486c9cf7d (válaszként erre: 35402. - Shilladora)
2012. nov. 1. 21:16

Van benne valami :DD

De azert ez akkor is rosszul hangzik.

Emlitsd meg ferjednek, biztos az ajulas fogja kerulgetni:D

35405. b51e6674ac
2012. nov. 1. 21:15
Köszi az együttérzést.Még egyben vagyok. Lactase tablettával együtt szedem a Dalacint és így ma nem ment tőle a pocim. Holnap meg veszek Normaflore-t végre, mert a Protexin nem olyan jó az antibiotikummal nekem. Amúgy a gyulladás már lement úgy érzem. Unalmamban olvasgattam Cordain Paleolit étrend c. könyvét. Igencsak meglepődtem. Nekem eddig Szendi Gábor volt az alap. Most inkább Cordain mellett voksolok. Ő azt mondja, hogy magliszteket csak nagyon ritkán szabad enni és a tojást is csak módjával (heti 6-12 db). Továbbá husikból csak sovány husit. Nem szabad enni töpörtyűt, szalonnát és kolbászt sem. Hát én eddig jóformán ezeken éltem. Mondjuk nem is fogytam semmit 2 hónap alatt.Most nekikezdek Robb Wolf könyvének is. Kíváncsi vagyok ő mit ért paleo étrend alatt.
35404. Lillus-M
2012. nov. 1. 21:11

Na lányok, akkor Mauritániában kell letelepedni!!!

Na jó azért annyira nem vagyok buta, arról a fajta fog. gátlásról is hallottam :-) de én konkrétan arra gondoltam, hogy mi minden eszközt és eljárást kitaláltak amit nők alkalmazhatnak, de én nem hallottam olyasmiről, amiről a pasinak kellene gondoskodni. Tabletta, amit nem felejt el bevenni, vagy akármi, amiről neki kellene gondoskodni, elmenni miatta férfigyógyászhoz...

Hol itt az egyenjogúság??????????

35403. Lillus-M (válaszként erre: 35397. - B486c9cf7d)
2012. nov. 1. 21:06

Köszi nagyon, ez így sokat segít, mert én annyira benga vagyok az ilyen mennyiség témában,

Egyébként van sütim aminek a krémjében van kakaóvaj, és xilit is, az is lassan kavargatós. Én a xilitet meg szoktam őrölni jól porrá és nekem soha nem érződik, hogy korcog.

Na majd nekilátok és készítek egy kis csokikát, így "pontos" recept birtokában jobban van kedvem.

35402. shilladora (válaszként erre: 35401. - B486c9cf7d)
2012. nov. 1. 20:06

de a csaj löki el magától :D:D:D

ez nem igen engedi a nőt élvezni.

amit ők találtak ki, zseniális!

Mindenki elengedheti magát, teljes biztonságban .

csak akkor kell befogni, ha babát akarnak :D

35401. b486c9cf7d (válaszként erre: 35394. - Lillus-M)
2012. nov. 1. 19:27

Megszakitasos (coitus Interruptus) :D

Az a pasas dolga.

35400. b486c9cf7d (válaszként erre: 35388. - Shilladora)
2012. nov. 1. 19:24

:O

Ettol meg leirva is majdnem rosszul lettem.

35399. shilladora (válaszként erre: 35398. - B486c9cf7d)
2012. nov. 1. 19:23
én meg már készen is vagyok :(((
35398. b486c9cf7d (válaszként erre: 35395. - Lillus-M)
2012. nov. 1. 19:22

Bakker.

Az en hizlalasom nem tartana sokaig.

35397. b486c9cf7d (válaszként erre: 35392. - Lillus-M)
2012. nov. 1. 19:19

Huha.

Kb. Fel dl kakaovaj, 4-5 ek daralt, piritott mandula, kakaopor (1-2ek) es xylitol tetszes szerint.

Labasba belerakod a kakaovaj darabot es csak annyira melegited, hogy felolvadjon, nem szabad forrnia, nem kell tulheviteni.

Belekanalazod a hozzavalokat, tojaskeverovel szoktam osszekeverni, a lenyeg, hogy folyekony maradjon meg, mert ha melyhutbe berakod formaban, szepen megdermed es egyben fog maradni (a vaj tartja ossze). Mivel nem forrositod tul, lehet kostolgatni, asszerint xylitolozd.

A xylitol nem szokott felolvadni nekem, az picit erezheto benne, de ha jol elkevered, nem lesz egyik fele edes, a masik pedig iztelen.

Piritott mandulat lehet raszorni, miutan a formaba ontotted.

A formaba bele szoktam rakni egy reteg szetszedett nejlonzacsit (amit boltban lehet kapni, hogy fagyasztoba es reggelis zacskonak hasznalhato), abba onteni a csokit, ugy konnyeden kiszedheto a formabol.

35396. Lillus-M (válaszként erre: 35389. - Shilladora)
2012. nov. 1. 19:07
Nyelek , csak nyelek
35395. Lillus-M
2012. nov. 1. 19:06

Jaj tegnap a spektrumon néztem egy műsort. Mauritániai nőkről volt szó. Ott az a szép, ha valaki kövér. A lányok isibe nem járnak. Hízlaló táborokba küldik őket. Félelmetes. Ülnek valami fedél alatt 10-15-en és folyamatosan kanalaznak tejben főtt búzát. Egész nap szürcsölnek. És verik őket, ha nem esznek. És hányniuk sem szabad, mert azt is megetetik velük (bocs ha undi, de ez van)...

A pasik úgy tanulták, hogy a kövér nő a szép és csak az kell nekik. A nők utálják a hízlalást (erről így beszélnek, hogy hízlalás), de csinálják, mert kell, és nem is szeretnének soványak lenni. Szeretnének kövérek lenni, csak ez a hízlalás ne lenne.

Ja és hogy jobban hízzanak tehenek számára készült gyógyszert is szed némelyik.

A hízlalda vezetője elmondta azt is, hogy vannak olyanok, akiket nehéz hízlalni, mert nem híznak...

35394. Lillus-M (válaszként erre: 35388. - Shilladora)
2012. nov. 1. 19:00
Na befizetnék arra a mi társadalmunkban mennyi pasi lenne aki akár fájdalommentes dolgot is hajlandó lenne magára vállalni. Lehet, hogy én elmaradoitt vagyok de soha nem is hallottam arra alternatívát, hogy a pasi intézze a védekezést (most az óvszertől tekintsünk el)...
35393. shilladora
2012. nov. 1. 19:00

A rákövetkező másfél hónap alatt gyakran elkísértem a férfiakat, amikor kengurura, walla-byre (kisebb kenguru-fajta), sündisznóra, emura, vagy méterhosszúságú iguana-gyíkra indultak vadászni. Együtt jártam az asszonyokkal és a gyerekekkel is ehető gyökereket keresni. Bámulatos érzékük volt ahhoz, hogy ebben a látszólag meddő talajban yamgyökereket, meg egyéb ehető dolgokat találjanak. Egy cserje gyökereiről kövér fehér hernyókat „szüreteltek”, amelyek különlegesen ízes csemegének számítottak. A gyerekek úgy nyersen akarták felfalni a hernyókat, de a felnőttek azon a véleményen voltak, hogy parázson megsütve sokkal jobb ízűek. Minthogy nem vittem magammal túlságosan nagy konzervkészletet, s abból is elég sokat elajándékoztam, hamarosan rá kellett szánnom magamat arra, hogy megkóstoljam a hernyókat meg a gyíkokat. Az iguana íze meglehetősen hasonlít a csirkehúséra, bár van benne valami kocsonyaszerű. A fehér hernyók megsütött állapotban a ropogós malacsültre emlékeztetnek. Gyakran akkorák, mint egy-egy férfiujj; jó pár százat ettem meg e „bűvös lárvákból”, s megmondom őszintén, nekem igazán nagyon ízlettek.

A bennszülöttek csak esténként esznek; reggel csak nagyritkán, ha marad valami az estebédből. Gyakran megfájdult a fejem az éhségtől meg a szomjúságtól, de sok-sok érdekes élményem ellensúlyozta a kemény nélkülözéseket.

35392. Lillus-M (válaszként erre: 35387. - B486c9cf7d)
2012. nov. 1. 18:57

Tudom nem szoktál mérni, de valami arányokat tudsz nekem mondani. Legalább annyit, hogy menniy kakaóvaj legyen, hogy stabil maradjon és ne kelljen hűtőben tartani

Köszi!

35391. shilladora
2012. nov. 1. 18:56
Többségük a missziós állomások körül él, egyharmaduk azonban most is nomád életmódot folytat a sivatag leghozzáférhetetlenebb részében. Nem művelik a földet, hanem folytonosan vándorolva keresnek táplálékot maguknak. Fadárdával vagy bumeránggal vadásznak is, de azért leginkább kígyókon, gyíkokon, rovarokon, hernyókon és gyökereken élnek. A hangyabolyokból mézet zsákmányolnak, s a sivatagi füvek magvait gyűjtögetik és megőrlik, majd durva kenyérfélét sütnek belőlük.
35390. shilladora (válaszként erre: 35389. - Shilladora)
2012. nov. 1. 18:53
darált dióba mandulába, kakaóba, fahéjas kókuszlisztbe....
35389. shilladora (válaszként erre: 35386. - Lillus-M)
2012. nov. 1. 18:46

isteni! ízre tökéletes!

az állagán csak kakaóvajjal lehetne változtatni, mert így ragacsos kicsit, de pl kókuszba forgatva tökéletes akár szaloncukinak is :D

35388. shilladora
2012. nov. 1. 18:44

Múltkor a születésszabályozás ősi technikájáról beszélgettünk:

Éles késsel olyan operációt végeztek a fiún, amely nem fosztotta meg ugyan a nemző-képességétől, de azt bizonyos alkalmakra korlátozta. Nemi szervén keresztül, a hímvessző tövénél lyukat fúrtak, és a lyuk mindkét szájába egy-egy szálkát eresztettek be, hogy a nyílás ne forrhasson össze. Az egész műveletnek az a célja, hogy a vizelet és a sperma azon a kis lyukon át kerüljön ki a testből, s ne a normális csatornán ömöljön ki. A fiatalember ezentúl csak akkor lesz képes fluidumait a tulajdonképpeni kivezető nyílásig juttatni, ha azalatt ujjával befogja a nyílást. A páciens meg sem mukkant a hátborzongató műtét alatt, de utána alig bírt megállni a lábán. Egész teste remegett, fénylett a verejtéktől, szemét a néma agónia üveges csillogásúvá tette. Ennek a groteszk és felháborító gyakorlatnak kézenfekvő a magyarázata. A primitív népek között alighanem Ausztrália őslakói az elsők, akik kieszeltek egy valóban hatékony születésszabályozási módot.

35387. b486c9cf7d (válaszként erre: 35386. - Lillus-M)
2012. nov. 1. 18:38
Csinalj! Kakaovaj, xylitol, kakaopor es daralt, picit megpiritott mandula, en ennyibol szoktam.
35386. Lillus-M (válaszként erre: 35382. - Shilladora)
2012. nov. 1. 18:05

Francba jó lene valami édesítős de nem horror feketecsoki.

Na fini lett a bonbon?

35385. Lillus-M (válaszként erre: 35379. - 1658b43594)
2012. nov. 1. 18:04
Nem tudom, de ha találsz szólj!
35384. Lillus-M (válaszként erre: 35375. - Mariann63)
2012. nov. 1. 18:03
Lányok lányok, megy ám itten a paleo. Na az én mai ebédem sem volt paleonak mondható (jó glutén és tejmentes volt) de annyira vágytam rá és olyan elégedettséggel töltött el, hgy nincs egy deka lelkiismeret furdalásom sem. Maradékot még meg is vacsizom
35383. Mariann63 (válaszként erre: 35376. - Michelle.r)
2012. nov. 1. 17:14

Köszi, szépen.Fel is köszöntöttem magam, vörösbort iszom mellé!:)

Most készülök majd enni este a töltött káposztából.Sütöttem hozzá maglisztes kenyérkét a sütőben.

35382. shilladora (válaszként erre: 35379. - 1658b43594)
2012. nov. 1. 17:14

[link]

sztem iszonyú drága, inkább megcsinálom magamnak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook