Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Ö... Mi az a harcos?
Egyelőre az IR miatt komolyabban veszem azt, hogy reggelizzem rendesen. Aztán ha meggyógyulok, akkor majd bátrabban kísérletezek.:)
Ha nincs időd a meló miatt enni, és tényleg javasolnám a Harcost :D napközben csak bedobsz egy almát vagy ilyesmit, és este ami belefér :D
Csak a magam tapasztalatát tudom leírni, nekem jobb ha nincs reggeli. Mert ha van, még ha paleos is, akkor egész nap enni akarok, így meg csak este :D
De majd kitapasztalod, hogy neked mi válik be.
Sziasztok!
Köszönöm a tegnapi sok jó tanácsot! Kicsit nehezen vészeltem át a tegnapi napot, és gyengécske is voltam, de a mai nap biztatóbban indult székelésileg is. Nem tudom, mitől lehetett a hasmars... Kajára nem nagyon gyanakszom...
Ettem pre/probiotikumot, szerintem az is jót tett a pocimnak.
"Csak látogató", igen, kicsit fájt a hasam is, de nem annyira, hogy ételre gyanakodjak... Nem tudom, nem volt semmi új...
Használok xilitet meg eritritet, de csak sütéshez. Mostanában meg nem sütöttem...
A felvágottakat szépen lassan tervezem kizárni, ahogy egyre jobban találok helyettesítőket, meg minőségi árut kínáló henteseket... Jól hangzottak a házi májkrémek, hogyan kell készíteni?
Estére már rendesen ettem, igaz csak falatonként. A csirkemellemet jól belibazsíroztam, mert azt mondtátok, lehet, hogy az kevés nálam.:) Nem tudom, hogy így van-e, de finom volt, az tuti!:D
Igyekszem többet enni, mint eddig, bár napközben kicsit nehéz a munkám miatt, ezért is volt "jó" régen 1-1 szendvizs "bedobása"... Most nem lehet, de kéne helyette vmi más laktató, energiatartalmas megoldás. Van ötletetek?
Így most reggelire és vacsorára igyekszem teleenni magam.:D
Amúgy most a hasmars miatt nagyon lefogytam, pedig amúgy sem volt nagyon sokmindenből (160 com vagyok és tegnap már csak 54kg-ot mértem a múlt heti 56kg után...) Azért ez nem lesz ilyen hirtelen a folytatásban, igaz? Mert ez a gyors fogyás nagyon nem egészséges, pláne az én mértékemben...
No, bocsánat, hogy ilyen sokat írtam és kérdezek, de hát itt végre értő fülekre találtam, biztosan ismeritek ezt az érzést!:)
És akkor evés közben kell kiköpködni a csontokat?
Azt hittem, hülyéskedsz, amikor kérdezted.:)
Kiöntöm tálcára az összes húst, és lehetőség szerint az összes kis csontot, szilánkot kibogarászom belőle. 6 éves koromban a nagymamámmal csináltuk, imádtam, mert emiatt fenn maradhattam későig.(ő egy hatalmas lábosban főzte, sokan voltunk rá, elfogyott)
Menyus benéztem a "Mi az élet értelme?" fórumba. Ezt a csemegét találtam, őszintén elcsodálkoztam, hogy elsiklottál fölötte :
"Inkább spiritizmus.
A DNS megváltozik a gondolat erejére. Állítólag erről volt is egy kutatás. Kivettek az emberből nyálmintát, azt letették. Megnézettek az emberrel valami filmet, és a már testen kívüli dns szerkezete megváltozott"
:D
pedig nincs is annál jobb, mint mikor a langyos cupákok közt turkál az ember lánya, és jól le lehet cuppogni a csontokat, miközben mindened ragacsos :D:D:D:D
gyerek voltam, mikor anyunak segítettem :D nem tom mennyi haszna volt belőlem anyámnak, de nekem nagyon jó élmény volt :D:D:D
a kocsonyának való húsok, bőrök, csontos részek együttese. köröm, farok, fej.
megfőzés után kiszedjük belőle a csontokat, és csak az ehető részek kerülnek a tányérokba.
Na ettől a recepttől összeakad Ujlany szeme, ha előkerül :D
Tényleg, mi van már vele? Túl ette magát curryból meg csapatiból?
ma én is sütöttem sütit:
a heti kávézacc, 2 ek szezámpehely, 2 ek lenmagpehely, 2 ek kókuszreszelék, 2 tojás, szódabi, eritrit, fahéj, kókuszzsír.
a jénai tetejébe simítottam, és belenyomtam egy csomó fahéjas szilvát.
nagyon nyami :D:D:D
Ja, tudom, már mit felejtettem el!
Bogarat ültettél a fülembe és gondoltam csinálok én is kocsonyát, csak ugye alapanyagot nem ártott volna venni hozzá :DDD
Assssszem ezt akkor napolom is, úgyse érek rá...
:DDD
A férjem olvasta valahol, hogy Franciaországban van valami hegy, ahol simán túl lehet élni a világ végét, legalábbis ezt mondják róla. Állítólag hivatalos közleményt adtak ki, hogy három nappal a a világ vége előtt és után lezárják a környékét :DDD
Én kocsonyáztam ma is, meg próbáltam megsütni Buksicica Auróra féle almás pitéjét. Vagy az volt a baj, hogy szezámliszt helyett csak darált szezámmag volt itthon, vagy én vagyok béna. Mindenesetre nem kaptam gyúrható, formázható tésztát. Úgy össze-vissza belenyomogattam a tepsibe, megszórtam pici mákkal, nagyon kevés kókuszreszelékkel és a tetejét a végén megkentem lekvárral egészen vékonyan.
Isteni lett,gondolom teljesen más, mint amit Buksicia evett.
Ezek a szószok nekem nem mennek, nem is tudom helyettesíteni, mert nagyon pancsos lenne.
Van vagy húsz üveg lecsóm, meg néhány ajvár-szerűség, pár üveg paradicsom jóóóóófűszeresen. oszt jóvan. Valahogy kitelelek.
Most csináltam vagy 5 kiló zsírt, ha dec 21-én tényleg nem lenne áram, mondjuk egy hétig, akkor nekem itt hiába osztják a kenyeret a jótékonyak, mer' éhen pusztulok. Szóval ha megtörténne, ami nem történik meg, akkor kisütöm zsírban a husikat a mélyhűtőből, zsírban el is áll, zöldségek az aknában, semmi gáz.
Ne aggódjatok, nem bolondultam meg, semmi egyébbel nem készülök, de én több kilóméterre élek a lakott területtől, ennyi kell parából is.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?