Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Velem az régebben rántott csirkénél fordult elő. Nem is szoktam enni.
A csirkehúst egyébként is mindig fűszerezem valamivel, mert unalmas.
De ha jobban belegondolok, tulajdonképpen minden hús unalmas, ezért elég sok fűszert használnok, akár szárítottat, akár friss zöldet.
Tehentej volt, amilyen fajtat regen ittam, akkor nem ereztem.
Kecsketejet sose ittam, az mar az undoritoan budos kategoria nalam.
en meg a csirken a csirkehus szagot. :-)
es sokkal erosebben a paleo ota.
Ez biztos igy van, en majdnem egy ev kihagyas utan csinaltam magamnak par hete tejbol kakaot- kivancsi voltam ujra az izere, aztan rohangalas lett belole, holott elotte ilyen gondot nem okozott, csak hasfajast, amit utolag mar tudok, hogy a tej okozott.
Amikor keszitettem, beleittam a hideg tejbe- regen imadtam es most ugyanazt az organikus, megszokott markajut budosnek ereztem, tehenszagunak.
Én egy év paleo után akartam feta sajtos salátát enni. Rosszul nem voltam tőle, de úgy morgott és mocorgott és puffadt a bendőm...
Egy hónap után nem tudom, de egy év alatt biztos ellustulhat az ember laktázenzim termelődése (pláne már ha előtte sem volt valami csúcs).
De azért ne aggódj, valahogy mindig talál magának az ember kaját, hús meg savanyúság legtöbb helyen van.
Nekem is volt a nyáron kemény gyomorfájás, mikor félreette a saját sütésű búzalisztes pizzámmal.Meg is értettem, hogy ez nem kell nekem.Azóta kidobom a maradék pizzát.:)
Ha babát vársz majd, nem kell abbahagynod a paleot, sőt.Látod, Biológus is a 8. hónapban jár, mások is vannak, akik terhesek vagy már szültek is, paleosan.
A szüleidet biztos meg lehet kérni, hogy natúr húst süssenek, ne rántottat.Ha nem, akkor pedig vihetsz magaddal megfelelő ételt.
A neten árulnak pl. xilites csokit, de olyan drága, hogy akkor már inkább el is megy tőle az mebre kedve.
De van 99%-os étcsoki is, na abba már nem fér bele a cukor. Ha valaki meg tudja enni :-)))))
Vagy van az áruházak diétás részlegén is fekete csoki, de vagy fruktózzal, vagy azt hiszem maltittal van ízesítve, egyiket sem ajánlja a paleo.
Na de étcsokiból meg bírsz enni táblaszám, hogy ez akkora probléma legyen?
Ja ha nagyon édességet kívánsz egy tojás sárgát keverj ki édesítővel és kakaóporral. Tehetsz bele még amit szeretsz (dió, mazsola, kókusz) és van egy remek és ráadásul egészséges desszerted. A tojássárga nagyon egészséges nyersen.
Sziasztok...
Étterembe mentünk, és nem paleos kaját választottam, sült kecskesajtos salit ettem, gondoltam az még belefér egyszer... Nagyon durván rosszul lettem utána, hasfájás, puffadás... :S Veletek már volt ilyen? Hogy paleosként nem paleos kaját éve rosszul lettetek? Én 1 hónapja paleozom, és az első perctől kezdve komolyan betartottam, ez volt az első eltérés... Lehetséges, hogy a szervezeted ilyen rövid idő alatt el tud szokni a tejes/gabonás/cukros/babos dolgoktól, hogy utána ennyire durván reagáljon rá? Kissé azért megijedtem... Nem nehéz betartanom a paleot, ha én döntöm el, de azért hosszú távon jöhetnek olyan dolgok közbe (vacsora a szüleimnél, üzleti út, jövőben esetleg baba (?), stb), amikor kénytelen leszek kivételt tenni...
te mazsola faló:))
na jóéjt mindenkinek
Az nem hányinger, az isteni!!!!
És ez az óvóda a csokigyáré volt :) nem kellett követelni :)))
Szia! Üdv! :)
És milyen? Jól bírod?
kitaláltam valamit, mazsolát fogok nassolni, az csak 250 kalória 100g ban
mazsolázgatok:))
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?