Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Szia!
Csak a magam példáját tudom mondani, én 172 vagyok, és 85ről indultam, nekem kellett bő másfél hónap mire egyáltalán elkezdődött, és 75-nél már tapsikoltam örömömben :) Rajtad kevesebb a felesleg, ezért egy picit szerintem nehezebb lesz. De gondolom neked sem igazán a fogyásról szól.
Jó, hogy itt vagy végre!:)
A barlangtúrát még értem, de a canopy-t azt se tudom, eszik, vagy isszák.:DD
A fittness ajánlatoknál is csak tippelgetek, vajon mit takarhatnak.Na mindegy, halad a világ, fel kell zárkóznom.
Üdv itt nálunk.:)
Az jó, ha a férjed is így eszik, nem kell 2 felé főznöd.(mint itt sokunknak)
Ja és még egy dolog: a barátaimtól szülinapi torta helyett G@sztroyalos sütiket kaptam :-)
Szezámmagos rúd, sárgarépa-torta (?), Rákóczi- "túrós". A legjobb volt a sárgarépás süti - bár nekem már ezek is túl édesek voltak, szerintem nem kellene bele ennyi édesítőszer.
Sziasztok lányok-fiúk!
Végre behoztam (talán) az olvasási lemaradásomat :-)
Túl vagyok egy igen kellemes ámde fárasztó hétvégén.
48 évesen úgy gondoltam, hogyha tavaly ősszel megvolt a canopy - akkor itt az ideje egy másik extrém dolognak: barlangtúra, ahol sokszor nem kellett kiegyenesedni :-)
Aki picit is érez vágyat arra, hogy ne a hagyományos túraútvonalakat járja (Aggtelek és társai) - annak javaslom a Csodabogyós barlangot Balatonedericsnél. Hihetetlen élmény volt - bár fárasztó is. Biztos vagyok benne, hogy a paleózás előtt nem is mertem volna bevállalni :-)
Megpróbáltam képeket feltenni, de sajnos nagyon kicsi a méret, így réhagytam - majd meg kell várnom a gyermekem segítségét. :-)
A 3 nap alatt szinte gond nélkül tudtam paleós kajákat enni. Bár Keszthelyen a Jóbarát kifejezetten kínál paleós kajákat - a síma étlapjukról is tudtam összerakni vacsorát. Mindenütt minden gond nélkül cserélték a köretet, ha azt kértem. A szállodai reggelinél azért már untam a tojásrántottát - de a valóban nagyon bőséges választékból nem volt jobb ötletem :-)
Jó döntés volt! :)
Van itt egy írás, bár sok újdonság nem lesz benne, ha a férjed egy éve paleo, de néhány praktikus ötlet mindenképp. :)
Szia
Én be szoktam pácolni:
só, bazsalikom, bors, rozmaring, curry, összetört mustármag, kevés citromlé és ezt vagy egy kevéske olivában, vagy mustárba keverem bele (ha mustárba, akkor nem teszek bele mustármagot, mert házi a mustárom), bedörzsölöm vele az afrikai harcsát, hagyom egy pár órát és sütöm. Jó kis intenzív ízű, de még kellemesen érezni a hal ízét is. Mennyiséget nem tudok, mert szemre szoktam.
Akkor vegyél valami főzeléknek valót. Husi pedig ami van a fagyóban, sütni való kolbász vagy szelet husi, vagy hal főzelék nélkül :)
Tényleg tudtok valami jó afrikai harcsás receptet? Múlt héten vettem, legutóbb mikor ez volt a menü akkor sütöttem, de azt hiszem jobban kell fűszerezni, mert elég semmilyen íze volt.
mi az az insanity?
könyörgöm, beszéljetek már úgy, hogy megértsem :)
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?