Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Belefáradtunk.
Amúgy is, szóba álltok még egy ilyen gonosz bandával??:)
Ah, micsoda élet van itt ma :-)
Ennyit kell olvasnom...adóbevallások idején, jaj....
Én vagyok csak délről?
Lehet, hogy mondtad, de ezt nem lehet elégszer mondani!
Semmilyenből, veszem a boltit, lidls-t általában.De van paleos majonéz, csak valami paleolaj kell hozzá, hogy lassan csorgatva összekeverhesd a tojással.
Olyan keveset eszem belőle, ritkán, hogy nem állok neki kavargatni.
De pl. ha kaszinó tojást csinálnék, akkor kéne saját, az már mennyiség.
Valahol a receptjeimben van leírás róla, meg talán a paleovitalon is.
Mariann, hogyan készíted a majonézt, milyen összetevőkből?
A sárgarépa, cukkini, tök, patisszon meg vagy felcsíkozva(nálam mostanában a szeletelővel olyan kisebb ferde izéra vágva)és zsíron, pici vízzel megpirít fedő alatt.Általában 1 kg répát pirítok, abból 4× eszem.Van, hogy elteszem a mélyhűtőbe és előhúzom, ha passzol valamihez.A párolt káposztából, meg a karfiol-póré püréből is sokat készítek, és leporciózva mélyhűtő.
Nézem, miket írok, szóval a hús megy bele a hagyma után.
Darált húst megpirítom vöröshagymával zsíron.Később megy rá reszelt tök vagy cukkini, patisszon.Sok gomba, végén fokhagyma, oregáno bazsalikom.Mikor nagyjából megpirult, dobozos konzerv egybe paradicsom, pucolt, 2 doboz.Nyáron persze saját a kertemből, kb. 70-80 dkg.Végül natúr paradicsomlével felöntöm, legtöbbször egy literrel.De a hús is sok nálam, 80 dkg nagyjából.Legvégén teszek bele olívaolajat, az íze miatt.Eddig mindenki repetát kért belőle.
gondoltam, h daralthusbol :D olyan konzerv melyik boltban van, én még nem láttam :D vagy csak vak vagyok :D
Hát darált húsból! :)
Én hámozott paradicsomkonzervet szoktam tenni hozzá, abban nem nagyon van semmi a paradizsomon kívűl. Hagyma, fokhagyma, zöldfűszerek, fűszerek és egy kicsi zeller! A tészta meg cukkinicsík, egy pici zsírom megfordítva.
a bolognait miből csinálod? nekem még nem sikerult finomat paleosan osszehozni :S
Vettem az adást, csak közben a fiam elterelte a figyelmemet.
Én mondtam, hogy jubilálunk.....ééésss meg is csíptem az 50ezrediket :)))))
Azért nem lehet ránk fogni, hogy nem szeretünk beszélgetni! 50.000. hozzászólás, nem semmi.
Az nálunk csak sajt formájában fogy már, mármint főleg a családomnál.Nekem néhanapján a bolognai tetejére.De már anélkül is megeszem simán.
biztos :)) nekem is úgy csinálja :)))
Lóg mellettem a karom.Az a jó?
ja, nyilvan. viszont amiota nem eszem tejtermeket, azota o sem :D hala Isten eszebe sem jut venni :)
Én is belaktam ezzel a káposztás, majonézes, répás, hagymás tonhalsalival, csak ülök, mint a Döbrögi.:D
nekem még másfél honapom van a "szabad" életből :D
nomen est omen. :-)))) szegények :-DDDDD
Én ?? dehogyis. De a "szeretlek" szót nem lehet csak úgy dobálni :)
Kap helyette mást ;)
Az enyém is megeszi a sütiket, fagyikat, múltkor már a kenyeremet is megkóstolta.A főtt kajákkal van a gondom.A gulyáslevest inkább krumplival kéri, a bablevest babbal.És hiába eszi tegnap is a fasírtot paleosan, ha eszik hozzá gabonás kenyeret, meg sült krumplit.
Mert jólnevelt vagy... nem?
Én néha nagyon nem.
ilyen gondom nincs, nem akarok férjhez menni.:)
További ajánlott fórumok: