Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Az nem lehet.
3 tojásból szalonnás,kolbászos,gombás rántotta,zöldségekkel.Míg sült,3 szem tepertő.
Majd kb 15dkg magkeverés mazsolával.Ez rengeteg,a fele is elég lett volna,csak azért küzdöttem le,mert ha belegondolok,hogy legközelebb csak 24 óra múlva ehetek...
Szerintem csak az agyam játszik velem:-)
Ezt alakítottam át egy kicsit a magam szájíze szerint, mert Paleolitánia bucija nekem édeskés lenne a kókusz miatt.Lenmagliszttel variáltam.
Süssétek meg kókuszreszelékkel, hogy milyen lesz.
A facebookon Évi ezzel egész bucisütő lavinát indított el, mindenki zsemlét sütött 2 hétig!:D
Hú, én meg a tegnapi tökéletes bucira vagyok ráizzadva...erre:
Olyan gyönyörűű....de csak nézegetem még..:))))
Én mondjuk csak azóta mióta te, asszem, de sztem tudati dolog. Én totál elnéztem a havit is, és elmaradt a pms.
És amikor szembesültem azzal, hogy mi a helyzet, azonnal ki tudtam volna zabálni a hűtőt plusz a kamrát is...:D
Aztán megbeszéltem magammal, hogy ezt csak az agy műveli, és elmúlt.
Tegnap viszont ügyes voltam,és ma is az leszek:-)
Tényleg nem gáz visszaállni az alulevésre a hétvégi zaba után:-)
Én is egész nap ettem,de legalább paleo volt....
Csak megkérdezem,hogy a múltkor szilvás csokit ettél?amikor mondtad,hogy 2 tábla volt a vacsid.Nincs most idegrendszerem visszakeresni a hszt:-)
Nekem a hétvégém, se paleo se harcos nem volt :D
Ettem jégkrémet, és egész nap ettem :)))
Hát, hogy fogalmam sincs, mert nem szoktam magamat vizslatni..:D
(minden reggel mérem magam mostanában, és amelyik gyakorlatot tudom, tükör előtt csinálom:D)
Ez a kenyerem lett az igazi:
2-2 púpozott ek. szezámmagmagliszt-tökmagliszt-kókuszliszt
5 púpozott ek. lenmagliszt
3 csapott ek. útifűmaghéj
4 tojás
fél kk. szódabikarbóna
só, bors, őrölt kömény
2 dl langyos víz
1 ek. kacsazsír
Szétválasztom a tojás fehérjét a sárgájától, kemény habbá verem kis sóval.Az összes száraz hozzávalót elkeverem alaposan, beleöntöm a sárgájába, jól összedolgozom, utána bele a víz és a zsír.Mikor egynemű massza, jön, bele a fehérje is.
Szilikonos sütőpapíros keskeny kenyérsütőformában 30-35 perci sütöm.fontos, hogy 180 fok felett süljön, akkor nem lesz szódabikarbóna íze.Szépen felemelkedett, habos lett. Fogásra olyan belül, mint a búzalisztből sült kenyér.Legvégén fokpiszkálóval tűpróba, hogy belül is átsült-e.Szerintem evőkanállal kis kupacokat rakva egy lapos tepsibe zsemle is süthető belőle.Legközelebb kipróbálom.
Utána sütöttem zsemle formában is, de az az összeállítás nem lett olyan jó.
Próbáld ki így, ezekkel a mennyiségekkel, ahogy leírtam.Próbálkozni kell, mert el kell találni mindenből a megfelelő mennyiségeket.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?