Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)


52811. andi.sz
2013. jún. 10. 19:25

Sziasztok,

árvíz, útzár, egyéb nyalánkságok megúszva :))

paleón elcsúszva :(

nem vagyok rá büszke, de az elmúlt napok idegbajában volt hogy a kávén kívül csak a csokit vette be a gyomrom :(

úgyhogy most keveredhetek ki megint a cukorfüggőségből :(

de remélem most már visszaáll minden a megszokott kerékvágásba!

52810. f3000dc5ef (válaszként erre: 52809. - Mariann63)
2013. jún. 10. 19:15

Én bármilyen paleos kajából degeszre tudom enni magam, lelkiismeret furdalás nélkül :)))


De gondolom ezzel nem vagyok egyedül :))))

52809. Mariann63 (válaszként erre: 52808. - F3000dc5ef)
2013. jún. 10. 19:13
Én is imádom.Nincs lelkiismeret furdalás és degeszre ehetem magam a bolognaiból.
52808. f3000dc5ef (válaszként erre: 52807. - Mariann63)
2013. jún. 10. 19:11
Jöhet az is :D
52807. Mariann63
2013. jún. 10. 19:09
Nem, a cukkinicsíkokról éppen.:)
52806. f3000dc5ef
2013. jún. 10. 19:07
Lecsóról beszéltek??? Én is kérek :D tojásosan szalonnával :))))
52805. Mariann63 (válaszként erre: 52795. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 19:02
Az nagyon jó!:)
52804. Mariann63 (válaszként erre: 52795. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 19:01
Én @ntea naplójában láttam azt hiszem először.Gondoltam, biztos tudja, miről beszél, meg olyan guszta volt a fotó is a naplójában.:)
52803. Mariann63 (válaszként erre: 52793. - Bowie)
2013. jún. 10. 18:59
Én se tudtam elképzelni, aztán annyit mondták, kipróbáltam és isteni.Felszeletelem, vagy felcsíkozom, és kacsazsíron kis vízzel megpirítom.
52802. 117b1693d0 (válaszként erre: 52799. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 18:58
Pont a rózsaborsot akartam ajánlani, de mint fűszer és nem mint alapanyag :DDD
52801. Mariann63 (válaszként erre: 52790. - Bowie)
2013. jún. 10. 18:58
Még most is vethetsz, ha hosszú ősz lesz, még beérik.
52800. 117b1693d0 (válaszként erre: 52788. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 18:53
A rebarbara lekvár önmagában is finom. Szóval bátran készítsd el akár eper nélkül is! :)))
52799. 3d0696d927 (válaszként erre: 52798. - Bowie)
2013. jún. 10. 18:19

Nyami!


Most viszont túlzásba estem a rózsaborssal, nem győztem kikotorászni, nem kéne megint a baj... :(

52798. bowie (válaszként erre: 52797. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 18:10
ppffff:)))))))))
52797. 3d0696d927 (válaszként erre: 52796. - Bowie)
2013. jún. 10. 18:02

lekvárnak, persze, és olvastam rebarbarás piskótát is.


persze, ha nem szereted, azt értem...


képes vagyok a citromot megpucolni és megenni, mint a narancsot. :D

52796. bowie (válaszként erre: 52794. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 17:56

Értem, akkor nem szeretem.:D

Rebarbara pite receptet nézegettem, de nem szeretem a savanyú gyümölcsöket. A meggyet is csak lekvárként vagy meggyes sütiként.:D

52795. 3d0696d927 (válaszként erre: 52793. - Bowie)
2013. jún. 10. 17:56

Én le szoktam sózni a csíkokat, mert nem szeretem ha áll alatta a lé, aztán nagyon hirtelen megpirkantom zsíron és kész! :) Nagyon finom, rá fogsz szokni, elárulom. Én is idegenkedtem tőle. Úgy olvastam, mikor Mariann írta, hogy na, ezek se mennek a szomszédba bolondságokért! De tényleg jóóóóóóóó! Pedig nekem akkor már rég nem hiányoztak a tészták, aztán kipróbáltam és jujjjjj! :)


Más! Gyerekek, én annnnnyira élvezem a létet, pár hete megint bírom a borsot. Évekig nem használtam, mert néhány ponton rémesen fájt tőle a bélésem, az az ájulós fájdalom, de már semmmmi! Begyógyult minden baj odabent! :)

52794. 3d0696d927 (válaszként erre: 52790. - Bowie)
2013. jún. 10. 17:51
A rebarbara savanyú, rostos. Nyersen is el szoktam rágni. A szárát kell enni, levesnek is jó. Talán leginkább a kiwire hasonlít csak savanyúbb sokkal.
52793. bowie
2013. jún. 10. 17:48

Hát én még egyenlőre nem tudom elképzelni így az ételeket. Hogy bolognai répával, mákos"tészta" cukkinivel..

Viszont paleó óta egyszerűen tojás függő lettem. Rántotta salátával..bármi legyen a vacsora, ez még kell mellé...:D

52792. 3d0696d927 (válaszként erre: 52791. - Mariann63)
2013. jún. 10. 17:38
A mákos csík miatt nagyon várom! :)
52791. Mariann63 (válaszként erre: 52789. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 17:36
Pár szemmel én is szoktam, mikor már terem a kertben is.Csak az autoimmunoknak nem mindegy.Meg télire eltenni se mindegy. Bowie írta, hogy nem tudott mit kezdeni a cukkinivel.
52790. bowie (válaszként erre: 52788. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 17:34

Én nem tudom milyen ízű a rebarbara.


A lecsót, lecsókrémet csak olajjal a tetején tettem el, dunsztolva, nem forrt fel egy sem.



Mariann, sajna idén nem lesz annyi, mert 2 éve 5 tőről lett rengeteg cukkini, még idén is ettünk belőle, pedig már tényleg mindenbe raktam..aztán idén csak 2 tövet raktam ki, hogy nehogy megint ne tudjunk vele mit kezdeni..mert csak én eszem, meg a pici persze mostmár. Erre paleózni kezdtem..:D

52789. 3d0696d927 (válaszként erre: 52787. - Mariann63)
2013. jún. 10. 17:33
Na, ez az én lazaságom. Azonnali tünetem van arra, ami nekem nem jó, de a paradicsomot szinte minden nap tolom pár szemmel, lecsót is eszem. Szóval ez nekem olyasmi engedmény, mint Nektek a sajt. :)
52788. 3d0696d927 (válaszként erre: 52785. - Bowie)
2013. jún. 10. 17:29

Húúúú, ez nagy ötlet! Lecsókrém! Én is fogok!


Olivát öntöttem a tetejére a lecsónak, azzal lett dugid, és ugyanúgy szalicil a fóliára.


Viszont az előbb a facén láttam rebarbarás eperlekvárt! Rebarbarám van, eprem nincs elég, csak napi pár szem, de holnap piacozok! Juhúúúúúúú! :)

52787. Mariann63 (válaszként erre: 52785. - Bowie)
2013. jún. 10. 17:08

A lecsót is úgy főzöm a nyáron, hogy fele paradicsom és paprika, a másik fele meg tökféle, reszelve. Senki se érzi benne, de a kompromisszumos paradicsom és paprika jóval kevesebb kerül bele.

A fasírtba is reszelt tökféléket használok, tócsniba is.Szóval teremjen idén is sok nálatok, lesz helye.

52786. Mariann63 (válaszként erre: 52785. - Bowie)
2013. jún. 10. 17:06

A cukkinival idén nem lesz gondod.Egyrészt mehet sütibe a tökkel együtt alma helyett.Pont olyan lesz a pite, mint almából, jól fahéjasan.

Meg a bolognai mellé nálam nincs az a mennyiségű cukkini, tök, patisszon, ami el ne fogyna télen.

52785. bowie
2013. jún. 10. 17:01

Meg lecsót is szoktam eltenni, de nem csak lecsóként, hanem lecsókrémként.

Ha kész a lecsó leturmixolom. Ennyi. Kenyérre kenve is jó, szószként, vagy pizza, kenyérlángosra pizzakrémként.


2 éve meg annyi cukkinim termett, hogy már kínomban banános és ananászos cukkini dzsemet készítettem belőle.:D Mondjuk nem volt nagy kereslet rá..:D De elfogyott.:)) Kicsit édes lett sztem, az volt a baj vele.

52784. bowie (válaszként erre: 52780. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 16:56

Nem tudtam, hogy tartósít, de koriandert szoktam tenni bele.

A kovászos uborkát meg szőlő és meggyfa levéllel csinálom.:D És ha már van friss, akkor kerül bele egy kisebb torma is.:D

Levendulás sütit, fagyit, szirupot csináltam én is, dehát egyik sem volt paleo.:))

52783. Mariann63 (válaszként erre: 52772. - Bowie)
2013. jún. 10. 16:54
Eddig sehogy.:)
52782. 3d0696d927 (válaszként erre: 52780. - 3d0696d927)
2013. jún. 10. 16:43

Visszanéztem! Hát persze, hárfaméz, nagyon jóóóóóóó!


Szóval hárs! :D

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook