Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Sziasztok,
árvíz, útzár, egyéb nyalánkságok megúszva :))
paleón elcsúszva :(
nem vagyok rá büszke, de az elmúlt napok idegbajában volt hogy a kávén kívül csak a csokit vette be a gyomrom :(
úgyhogy most keveredhetek ki megint a cukorfüggőségből :(
de remélem most már visszaáll minden a megszokott kerékvágásba!
Én bármilyen paleos kajából degeszre tudom enni magam, lelkiismeret furdalás nélkül :)))
De gondolom ezzel nem vagyok egyedül :))))
Nyami!
Most viszont túlzásba estem a rózsaborssal, nem győztem kikotorászni, nem kéne megint a baj... :(
lekvárnak, persze, és olvastam rebarbarás piskótát is.
persze, ha nem szereted, azt értem...
képes vagyok a citromot megpucolni és megenni, mint a narancsot. :D
Értem, akkor nem szeretem.:D
Rebarbara pite receptet nézegettem, de nem szeretem a savanyú gyümölcsöket. A meggyet is csak lekvárként vagy meggyes sütiként.:D
Én le szoktam sózni a csíkokat, mert nem szeretem ha áll alatta a lé, aztán nagyon hirtelen megpirkantom zsíron és kész! :) Nagyon finom, rá fogsz szokni, elárulom. Én is idegenkedtem tőle. Úgy olvastam, mikor Mariann írta, hogy na, ezek se mennek a szomszédba bolondságokért! De tényleg jóóóóóóóó! Pedig nekem akkor már rég nem hiányoztak a tészták, aztán kipróbáltam és jujjjjj! :)
Más! Gyerekek, én annnnnyira élvezem a létet, pár hete megint bírom a borsot. Évekig nem használtam, mert néhány ponton rémesen fájt tőle a bélésem, az az ájulós fájdalom, de már semmmmi! Begyógyult minden baj odabent! :)
Hát én még egyenlőre nem tudom elképzelni így az ételeket. Hogy bolognai répával, mákos"tészta" cukkinivel..
Viszont paleó óta egyszerűen tojás függő lettem. Rántotta salátával..bármi legyen a vacsora, ez még kell mellé...:D
Én nem tudom milyen ízű a rebarbara.
A lecsót, lecsókrémet csak olajjal a tetején tettem el, dunsztolva, nem forrt fel egy sem.
Mariann, sajna idén nem lesz annyi, mert 2 éve 5 tőről lett rengeteg cukkini, még idén is ettünk belőle, pedig már tényleg mindenbe raktam..aztán idén csak 2 tövet raktam ki, hogy nehogy megint ne tudjunk vele mit kezdeni..mert csak én eszem, meg a pici persze mostmár. Erre paleózni kezdtem..:D
Húúúú, ez nagy ötlet! Lecsókrém! Én is fogok!
Olivát öntöttem a tetejére a lecsónak, azzal lett dugid, és ugyanúgy szalicil a fóliára.
Viszont az előbb a facén láttam rebarbarás eperlekvárt! Rebarbarám van, eprem nincs elég, csak napi pár szem, de holnap piacozok! Juhúúúúúúú! :)
A lecsót is úgy főzöm a nyáron, hogy fele paradicsom és paprika, a másik fele meg tökféle, reszelve. Senki se érzi benne, de a kompromisszumos paradicsom és paprika jóval kevesebb kerül bele.
A fasírtba is reszelt tökféléket használok, tócsniba is.Szóval teremjen idén is sok nálatok, lesz helye.
A cukkinival idén nem lesz gondod.Egyrészt mehet sütibe a tökkel együtt alma helyett.Pont olyan lesz a pite, mint almából, jól fahéjasan.
Meg a bolognai mellé nálam nincs az a mennyiségű cukkini, tök, patisszon, ami el ne fogyna télen.
Meg lecsót is szoktam eltenni, de nem csak lecsóként, hanem lecsókrémként.
Ha kész a lecsó leturmixolom. Ennyi. Kenyérre kenve is jó, szószként, vagy pizza, kenyérlángosra pizzakrémként.
2 éve meg annyi cukkinim termett, hogy már kínomban banános és ananászos cukkini dzsemet készítettem belőle.:D Mondjuk nem volt nagy kereslet rá..:D De elfogyott.:)) Kicsit édes lett sztem, az volt a baj vele.
Nem tudtam, hogy tartósít, de koriandert szoktam tenni bele.
A kovászos uborkát meg szőlő és meggyfa levéllel csinálom.:D És ha már van friss, akkor kerül bele egy kisebb torma is.:D
Levendulás sütit, fagyit, szirupot csináltam én is, dehát egyik sem volt paleo.:))
Visszanéztem! Hát persze, hárfaméz, nagyon jóóóóóóó!
Szóval hárs! :D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?