Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Palacsinta (gluténmentes) recept

Palacsinta (gluténmentes) recept


A Palacsinta (gluténmentes) hozzávalói:
Palacsinta alaptészta:

25 dkg Coelipan liszt
4 dl tej
kb. 1,6 dl szódavíz
2 egész tojás
csipetnyi só
3 evőkanál étolaj


A Palacsinta (gluténmentes) elkészítési módja:
A tésztát legalább 15-20 perccel a sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat. A hosszabb állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel. Érdemes időnként olajos papírtörölközővel kitisztítani a serpenyőt, és pár csepp olajat önteni bele. A palacsintasütőt felhevítem, beleteszek egy teáskanál olajat, körkörös mozgatással szétfolyatom. Ezután egy tejmerőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntök és szétfolyatom. Erős tűzön megsütöm és megfordítom. Édes, vagy sós töltelékekkel tálalom. Édes töltelékek: túró, lekvár, dió, mák, fahéj, kakaó, csokoládé, vaniliakrém, pudingok. Sós palacsintatöltelékek: káposzta, sült fűszeres darálthús, tejfel, gomba.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A palacsinta (gluténmentes) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook