Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia!
Ugye minden rendben? Persze nem gondoltam, hogy percről percre beszámolsz, de légy szíves referálj a fejleményekről! Anyukád Jól van? Már biztos túl van a műtéten. Bízom benn, hogy a régebben műtöttekhez hasonlóan jól viselte!
Jobbulást!
szia
én mikor bent voltam már a kórházban csak ott hallottam tájékozódást az öszegekről. volt aki szerény öszzeget mondott és volt aki kifejetten el volt szállva. (és gondolom nem volt őszinte.)
én a kettő közt, mert az én sebészem szerencsémre nagyon rendes korrekt ember.
de ha arra gondolunk hogy egy nőgyógyász 1-2 perces vizsgálatért min 5 E kér, és ebbe nem fér bele egy megbeszélés. akkor a sebészek nem is kapnak olyan sokat. pedig ők legalább megdolgoznak érte.
ÉS ITT FELHÍVNÁM az illetékes figyelmét ha olvasná ilyen vagy volna ilyen ! hogy az orvosok miért nem " teljesítmény bérbe ill színvolnalas m unka bérbe kapják a fizetésüket?????? mert van olyan aki lelkismeretesen dolgozik mint pl a sebészem és van aki kegyetlen mint pl a volt nő...! az ilyen nem érdemelne egy kalap szartse.nemhogy fizetést.
Sziasztok! Engem 2000-ben műtöttek, akkor 15-öt kapott a doki, bár anyukám erőltette, én nem adtam volna neki semmit.
Kap rendes fizetést, annyit, amit mi nem is remélhetünk. Amúgy nyúlt a boríték után, aztán meg egy mozdulattal ledobta az asztalára, anyu meg is lepődött rajt. Szóval nekik természetes, hogy kapnak pénzt, bár kevesen érdemlik csak meg.
Ne vigyétek túlzásba!
Jobbulást mindenkinek, aki műtét után van, és kitartást azoknak, aki előtte van!
Helló Mindenkinek!
Ha minden igaz, akkor én is a PM műtöttek nagy táborához csatlakozom 12-én. Bár még mindig nem biztos mert a másfél héttel ezelőtti hormonszintem rossz volt. Annyira imádom ezt a bizonytalanságot! :S
Szóval most nem szedem a metothyrint. Aztán majd csak 1szemet a kettő helyett. Írtak fel 10 napos inyekció kúrát, meg fáslit trombózis ellen. (21múltam) Kapcsoznak, állítólag hétfőn már el is engednek..Délpesti kórház..Dr Vörös Attila fog műteni. Állítólag elismert nagyon ezen a területen. Vkinek van infója róla?
Vkinek volt ilyen rövid idővel műtét előtt gondja a hormonszinttel, h utánna mégis megvolt a műtét??
Mindenkinek jobbulást! Műtét előtt állóknak pedig nyugis álmokat kívánok! :D (Rám is rám fér!:)
Hm... megírja valaki mennyit adott a dokinak?
Én most haragszom egy kicsit az enyémre, így egy 10-re gondoltam. Ha nem haragudnék azt hiszem 20-at adnék.
Eni35, mennyit adtál?
MAci75, te mennyit?
Néztem a képeket, nem túl szép látvány a kötés levétele után (vagy inkább csak rémisztő)?
Barátnőmnek 2002-ben volt a műtétje, semmi nyoma, olyan mintha egy ránc lenne a nyakán.
hát engem is érdekelne már hogy ugyan más mennyit ad pm műtétnél a dokinak. mert mindenki csak kérdezi de senki nem írja ki! (igaz engem már műtöttek, de akkor is érdekel.nem árt tudni).
priviben is jöhet.
Bízzunk benne, hogy nem jön közbe tényleg semmi, és anyukád az ünnepekre el is felejti az egészet.
Azért, ha van kedved időd, írj anyukád hogylétéről, tapasztalatairól.
Én még nem igazán voltam kórházban, így teljesen lemerevedtem, hogy nincs WC papír, evőeszköz, stb. Oké, mindent visz az ember, de akkor is.
jobbulást!
Hűűűűűűűűűűű, anyumat is beidegesítették, hogy sok volt a sürgős eset és mégsem műtik, de aztán kiírták hétfőre (ha nem jön közbe semmi). Ma kellett jelentkezni, vasárnap este kell visszamenni.
Nagyon remélem, hogy tényleg megműtik hétfőn.
sziasztok!
Összepakoltam, mindent! A kispárnámat sem felejtettem el. Jó, számítottam rá, hogy hétvégén nem kell bent lennem,de arra, hogy meg sem műtenek nem! Elfelejtettek tájékoztatni időben, hogy az orvosom szabin lesz. Persze örültem, hogy haza jöhetek, de azért bosszantott az eljárás. Felrúgtam egy jó kis alkalmi munkát, felkészültem lelkileg is! Bezzeg ha én nem jelenek meg.....
És mikor akarnak műteni? Két ünnep között, és valahogy nem érdekli őket, hogy szilveszterkor programom van, ragaszkodni akarnak a december 27-hez. Én viszont úgy döntöttem, hogy ha nekik ez most rá ér 27-ig, akkor kibírnak még néhány napot január 5-ig. Szerintem 4 nap múlva is el tudják metélni a nyakamat.
Kicsit bosszús vagyok.
Lányok!
Anyut hétfőn műtik, kérdezi, hogy mennyit adtatok a dokinak, ha adtatok.
Jöhet priviben is.
Köszi.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat! Megnyugtató, amit írtatok, de azért izgulok.
Maci75 ez a kispárna úgy látom valami mágikus tárgy:-), gondolom azért van rá szükség, hogy ne kelljen nagyot emelni a fejünket, talán kicsit nehézkesen menne.
Jó hallani, hogy megszüntek a panaszaitok, bár mint írtam már "nem is emlékszem milyen a jó erőnlét".
Az én súlyom is elég ingadozó (17-20-23 kg le, majd 4-5-6 kg fel), az 1-2 kg nem sok, annyi miatt nem aggódok.
Igen, biztos köze van a teherbe esés nehézségével is, de ez is megoldódott?
Én csak az altatástól tartok egy kicsit, de azt biztos megnézik rendesen. Valami injekciót is fogok kapni péntektől a műtétig, de azt nem tudom miért.
Izgulok! Kispárnát viszek, és sáljaim is vannak, azt olvastam ez is fontos lesz, mert ugye most annyira nem vagyok fagyos.
Szia!
Engem 5 hónapja műtöttek, jól vagyok, a sebem szép, és nem híztam, sőt 1-2 kg-ot fogytam is, műét előtt elég ingadozó volt a testsúlyom, amikor a gyógyszerektől helyreállt a hormonszintem híztam, aztán mikor újra túltengtem, újból fogytam. Én is féltem az elhízástól, és nem híztam, pedig egyáltalán nem figyeltem arra, hogy mit eszek. Erőnlétem a régi, már nem fulladok, és félrenyelésem sem volt, műtét utáni napokban volt, hogy nehezen ment le a falat, és innom kellett, hogy lecsússzon, de komolyabb gondok nem voltak a nyeléssel.
Menzesszel nem voltak gondjaim, viszont annak idején a teherbe eséssel igen, most már tudom, hogy valószínű ennek is fontos szerepe volt benne.
minden jót! szia!
szia Fegu,
engem májusban műtöttek, a májusi műtét óta 2 kg-ot híztam, mert az elmúlt hetekben sokat zabálok............
a reggeli euthyrox50 szedésen kívül semmi nem emlékeztet arra, hogy műtétem volt.
Nyugodtabb vagyok, jobban veszem a levegőt, mivel nekem nyomta a nyelő és légcsövemet is kicsit (diszlokálta)........
7 napod van még, ne izgulj bár nekem is mondhatta ezt bárki, annál jobban izgultam.
Kispárnát vigyél magaddal a kórházba,...
1005. javasolt oldalt is olvasd el!!
Ez is érdekes!
Én a talpmasszázst használtam és multivitamint.
Nekem szerencsére ez bevált!
Remélem mindenki megtalálja a legmegfelelőbb módszert :)) Itt a hoxán sok PM fórum van.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?