Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis kérdés)


2008. máj. 12. 18:17

Volt egy idő, amikor kifogytunk a műtétre várókból, és hiányoztak az új emberek. Most megjöttetek, és úgyanúgy izgultok, mint mi mindannyian műtét előtt. :D

Valószínűleg nagyjából átolvastátok a fórumot, és sokminden infót megkaptatok. Nekünk, akik túlvagyunk rajt, kicsit mosolyogtató dolog a félelmetek, mert mindegyikünk azt mondta műtét után, hogy nem is volt nagy szám, holott mi is féltünk.

Ottmaradni biztos nem fogtok, mert szerintem ez ma már rutinműtét. Hiszen itt is mennyien megfordulunk. A pajzsmirigy betegségei szerteágazóak, így az eredmények is változóak lehetnek.

Kitartást mindegyikőtöknek. Legfőképp macinak, hiszen Te vagy a soros!!!! Veled leszünk, és várjuk a beszámolót!

2008. máj. 12. 18:04

boci!

CSak pozitívan!

NEM fogunk ott maradni!!!

:) ;)

352. csadrienn1979 (válaszként erre: 345. - Horniko)
2008. máj. 12. 18:01
Köszi horniko, én is ebben bízom! Csak mióta gyerekek vannak, minden olyan más, és már csak miattuk is félti magát az ember. Próbálom kiverni a fejemből!
351. csadrienn1979 (válaszként erre: 339. - Eni35)
2008. máj. 12. 17:58

Szia eni!

Igen, azóta szedem a gyógyszert, ilyen "kis" mennyiségben, vagyis kb. három hete, már csak napi 4-et. Nem mindenkinek egyformán reagál rá a szervezete, bár ha ugyan olyan jó a te vérképed is, mint az enyém, akkor azért a 3×1, az szerintem is kevés. Mióta szeded?

Azt gondolom, hogy az enyémben nincs göb, "csupán" meg van nagyobbodva, mert nekem nem mondták, hogy göb lenne benne, és a szcintigráfiás vizsgálati lapomra is az van írva, hogy mindkét lebeny megnagyobbodott, és jelentősen fokozott , extrém magas a pajzsmirigy összbeütésszáma. A kép viszont, amit a gép kirajzolt olyan, hogy mindkét oldali pm lebeny közepe legsötétebb piros, aztán van egy kis sárga sáv, és a széle kék. Mit gondoltok? Göb van a közepén? Én nem tudom. Nem értek hozzá, de most ha megyek vissza, meg fogom kérdezni. Viszont mégis csak azt hiszem, hogy nincs göböm.

350. boci75
2008. máj. 12. 16:36

Adri! Úgy látom neked is hasonló gondolatok jutnak eszedbe a műtéttel kapcsolatban :(


Attól kérdezném, akit már műtöttek, hogy a vérnyomásotokkal nem volt gond műtét előtt? attól félek, hogy az egekbe fog szökni, mert úgy fogok izgulni. és mikor megkaptátok a nyugtató bogyót, akkor hogy éreztétek magatokat?

349. eni35 (válaszként erre: 347. - Horniko)
2008. máj. 12. 14:56

tényleg egy szál bugyiban műtöttek? még pizsama nadrág se lehetett rajtad? és utána ki öltöztet fel? vagy csak úgy mesztelen fogok hemperegni a kórteremben?

téged már műtöttek arra lennék még kíváncsi hogy műtét előtt nőgyógyászatilag is megvizsgáltak?

348. eni35 (válaszként erre: 344. - Horniko)
2008. máj. 12. 14:51

az endoszkópos technikáról én is csak a konzilium.hu oldalon olvastam. érdeklődtem erről egypár városban de sajnos azt mondták csak hagyományos műtét van. ezt mondjuk nem értem mert az epe műtétnél is óriásit fejlődött a technika még a legkissebb kórházban is már csak max 2 cm vágnak. csak pont a pajzsmirigyműtétnél ilyen elmaradottak?! vagyis persze van maszek kórházban biztos jó sok lovéért!

ezért kérdeztelek titeket hátha valaki többet tud mondani nekem.

347. horniko
2008. máj. 12. 13:02
Igen az altatást külön orvos és nővér felügyeli.Ahol találsz sebészt ott szerintem ők szereznek neked altatóorvost.Én a műtét előtti nap este 9 kor beszéltem vele.Kb 15 perc volt megvizsgált és kérdezett pár dolgot.
346. horniko
2008. máj. 12. 13:00

Eni!

Vért nem kaptam, és még senki nem írta, hogy kapott volna.

Én még vérhigítót is kaptam a rögképződés megelőzése végett(ezt otthon is adtam magamnak 10 napig a hasamba), de még így sem vesztettem túl sok vért.

345. horniko
2008. máj. 12. 12:56
Ott maradni Adri biztosan nem fogsz!!!Ezt verd ki a fejedből!!!
344. horniko
2008. máj. 12. 12:48
Az endoszkópos technikáról a konzilium.hu-n olvastam.Az akkor jó, ha csak pici göböt kell kiszedni, totáli, vagy majdnem teljes pm műtéthez nem jó.Asszem..
343. horniko
2008. máj. 12. 12:46

A metothyrint nekem is a háziorvos írta fel.És évekig nem küldött endokrinológushoz...

És szerintem nem ártott volna, mert nem kezelt valami szakszerűen..

342. horniko
2008. máj. 12. 12:45

Képek:

Ha a nevemre(vagy Kata, v. Betty nevére) kattintasz a hozzászólás száma mellett, ott az adatlapom, ott vannak a képek.(Asszem más még nem rakott fel képet)

341. horniko
2008. máj. 12. 12:43

A műtétem története bővebben a 188. hozzászólásban van.

Vasárnap feküdtem be, csüt engedtek haza.Szerdán du szedték ki a kapcsokat, csöveket.

340. horniko
2008. máj. 12. 12:40

Sziasztok!

Izotóp vagy műtét

Én azért választottam a műtétet izotóp helyett, mert fiatal vagyok, szeretnék pár év múlva szülni, félek tőle hogy később több esélyem lesz bizonyos rákos megbetegedésekre.

Persze azt mondják az orvosok az izotóp biztonságos, nem növeli a rákos megbetegedések esélyét és 1-2 év múlva lehet gyereket válalni...

Ha a műtéten túl van az ember legalább ilyen meglepetések nem érhetik.Továbbá ha mégis valami baja lenne később a gyermekemnek biztosan erre fognám és verném a fejem a falba...

Nekem valami ilyen volt a gondolatmenetem.

339. eni35 (válaszként erre: 334. - Csadrienn1979)
2008. máj. 12. 07:39

szia Adri

te 2007 szeptemberétől szeded a metothyrint napi 3x2? és csak most lett jó a vérképed? hát ez jó mert nekem a vérképem ugyanolyan rossz mint a tiéd és én 3x1 szedek. akkor ez azt jelenti nekem is olyan sokat kell várni? pedig nekem az endos 1 hónap múlva beigérte a műtétet.vagyis júniusra akkor meg még melegebb lesz. nekem a háziorvos és a belgyógyász se írt erre gyógyszert pedig látták a vérképem. azt mondták erre csak az endokrinológus írhat. neked is hideg göböd van? és mekkora?

2008. máj. 11. 22:56
szóval a FEJEMBEN, pontos j-vel. Na ennyire be tudok parázni, én, aki egyébként ollan bátor vagyok, hogy képes vagyok illen hülyeségeket leírni, mint a fej, ly-nal!!!
2008. máj. 11. 22:54

Bár nem mintha a műtét kapcsán nem félteném őket, mikor arra gondolok, hogy mi van, ha én leszek az a szerencsétlen kivétel, akinél valami komplikáció lép fel, és esetleg ott maradok. Jajj istenem, ilyen .ülye képzeteim vannak, mi lenne akkor velük, mikor olyan naggyon anyásak.

Tudom, tiszta .ülye vagyok. Mégis sokszor megfordul a felyemben.

2008. máj. 11. 22:50
Ja, és én többek között a gyerekeim miatt sem vállalnám az izotópos kezelést, bár túl sokat nem tudok róla, de nem mehetnék jó darabig a közelükbe, és amúgy is félteném őket. Amikor volt a jódizotópos vizsgálatom, akkor sem mehettem hozzájuk közel egész nap, pedig az csak egy kis vénás injekció volt. Szóval azt hiszem, némi-nemü ismereteim alapján, én most azt nem engedném. :)
2008. máj. 11. 22:44
Vagyis nem boci(bocsi :) ), hanem maci hozzászólásában olvastam a nyári dolgot!
334. csadrienn1979 (válaszként erre: 317. - Eni35)
2008. máj. 11. 22:40

Szia eni!

Én nem jártam még endokrinológusnál, a belgyógyász, ső 5 éve mikor kiderült a túltengés, akkor a háziorvos írta fel a gyógyszereket. Nekem még csak a belgyógyász mondta, hogy meg kell műteni, mert már harmadszorra újjult ki, legutóbb 2007 szeptemberében, és mivel még csak most jutottunk el odáig, hogy helyre állt a vérképem, legalábbis remélem, hogy 30-án már rendben lesz teljesen, mert akkor megyek laborba, szóval mivel még csak most lesz jó a vérképem, most küld el sebészhez, azt mondta, hogy míg az nem jó, nem tudnak megműteni. Tehát 30-án kapom a beutalót a sebészetre, és csak utána tudok meg valamit, a szinte már most biztos műtétemről. Kicsit el is keseredtem, ahogy olvastam boci hozzászólását, hogy azt mondta neki a doki, hogy nyáron nem túl jó műteni, mert én pont az számolgattam magamban, hogy tuti, hogy a legnagyobb melegben lesz a műtétem. Az őszt meg semmiképpen nem szeretném már megvárni vele, mert valószínű, hogy szeptembertől dolgozni fogok, és szükségem lesz a hangomra, meg nem utolsósó sorban az egészségemre!

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy műtötték e valamelyikőtöket Veszprémben, vagy Zalaegerszegen. Nem tudom eldönteni, hogy hova menjek, mert bár Tapolcán is műtik, de mostanában nincs túl nagy bizodalmam a tapolcai kórházhoz, ezért inkább máshol műttetem meg. Gondoltam Zegre, de nem tudom hogy ott van e endokrinológia, és mivel Veszprémben van, lehet hogy az jobb választás lenne.

333. eni35
2008. máj. 11. 18:02

itt mindenkit csak a hagyományos módszerrel műtöttek?

senkit nem műtöttek a video-endoszkópos technikával?

kapott már valaki vért is a nagy vérvesztesség miatt?

332. eni35 (válaszként erre: 331. - Maci75)
2008. máj. 11. 17:58

nekem is már nagyon rég mondta az orvos hogy műteni kell. akkor még nem okozott és nem mentem el. mostanra meg már rengeteg gondot okozott ez a kb 3cm-es hideg göb. a túlműködéstől kezdve minden mást. de hát én is rettegek a műtéttől.

bízzunk benne hogy jól sikerül a műtét és mielőbb rendbe jösz! írjál ám műtét után is. nekem az emailom ki van írva.

331. maci75
2008. máj. 11. 17:20

eni a történetem a következő:

üzemorvosom már két éve észlelte, hogy van szemmel látható megnagyobbodás a nyakamnál a pajzsmirigynél. Tekintettel arra, hogy egyéb tünetek (hízás, fogyás, izzadás, stb...) nem voltak nem vettem komolyan. A két év alatt viszont jócskán megnőtt és kapásból azt mondta, hogy ez műtét lesz. Kaptam egy beutalót szcintigráfiára, vérvételre. Ez megállapította, hogy hideg göb, és normofunkciós, nem toxikus. Ezután már rögtön egy sebészhez küldött (aki általános sebész) megvizsgálva kapásból azt mondta, hogy sűrgősen meg kell műteni. Állítása szerint nyáron melegben nem jó pm-et műteni, mert nehezebben gyógyul, ezért elő is jegyzett szerdára, addig malacvágtában endikronológushoz, ultrahangra, műtét előkészítőre küldött, akik szintén megerősítették, hogy struma nodosa-m van. Pozitíve csalódtam az orvosokban, mert idáig mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Miért alakult ez ki? Hát nem tudom, de az endikronológus sem tudott semmit mondani, azt mondta, hogy talán jódhiány.........

én holnap vonulok be és szerdán vágnak.

műtét előkészítőm állt: pisi, 4 kémcső vér, fül-orr-gégészet a hangszálak miatt, mellkas és nyaki rtg., és az alatató orvos, aki kikérdezett előző nyavajáimról.. majd mértek egy vérnyomást és ekg-t.

Elmondása szerint holnap este 6-tól már nem ehetek semmit, éjféltől nem ihatok semmit. Szerda reggel a sejhajomba nyomnak egy nyugató injekció és rámkötnek egy altatóinfúziót (lehet rosszul írom) ekkor megműtenek és az altatóorvos rögtön fel fog ébreszteni jelenleg ennyit tudok. Annyi még tuti, hogy azt is mondták, hogy a műtét során fog kiderülni, hogy mennyit távolítanak el a pm-ből.

Megvallva az igazat félek kicsit...

330. eni35
2008. máj. 11. 17:16
kapott-e valaki PM műtét után vért?
329. boci75
2008. máj. 11. 13:56
Nekem semmi gond nincs a szememmel és mégis elküldtek szemészetre!? az is lehet, hogy minden kórházban kicsit eltérőek az előzetes vizsgálatok.
2008. máj. 11. 13:50
Ja és azért jobb a műtét mint az izotóp, mert állítólag az izotópos után nem vállalhatsz babát.
327. detty222 (válaszként erre: 325. - Eni35)
2008. máj. 11. 13:49

A képek az adatlapjaikon van a többieknek én még nem jutottam odáig :(

Szemészetre annak kell menni akinek a szemét már kintebb nyomta a pm-je.

NEkem csak gégészetre kellett menni, röntgenre meg vérvételre ja és az altatóshoz (oda azért mert ott csinálnak ekg-t és kikérdezgetnek voltál e már műtve milyen betegséged volt stb stb.)

326. eni35
2008. máj. 11. 11:32
itt többen azt írtátok raktatok fel műtét utáni képeket. hol vannak ezek a képek?
325. eni35 (válaszként erre: 324. - Boci75)
2008. máj. 11. 11:24

az altató orvoshoz miért kell elmenni? mit kérdez? az altatáshoz külön orvost kell keresni?

ha még szemészetre is kell menni (még ezt se hallottam, de minek kell?)akkor ez több nap!


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook