Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯
17414. ganita73 (válaszként erre: 17413. - LC52)
2015. jún. 27. 19:55
Tökéletesen igazad van. Most már hogy tudom a műtét konkrét időpontját,(július 21.)egyre nagyobb a para. Az operáló sebész azt mondta, ha talál ép pm.szövetet, akkor hagy belőle, hogy ne kelljen olyan sok hormon gyógyszert szedni, de ha úgy látja hogy a göbösödés túl nagy mértékű, akkor teljes pm.eltávolítás lesz, mert a göbök újra nőnek, és akkor újra kés alá kellene feküdnöm x év után.
17413. LC52 (válaszként erre: 17411. - Ganita73)
2015. jún. 25. 16:28

Egyetértek veled.....minden beavatkozás,még a legkisebb is lehet kockázatos.Minden orvos,a leszuperebb is EMBER, aki dolgozik és ebben benne van a hibázás lehetősége.Csak itt komolyabb a tét,mintha egy ügyvéd pl.elír egy adatot egy adásvételin.

A gyógyulás pedig mindenkinél más. Lásd az én epeműtétemet.Sima,komplikáció mentes,rutin műtét volt.Csak most szívom egy kicsit.....de bízom,talán változik a helyzet.

17412. Channa* (válaszként erre: 17411. - Ganita73)
2015. jún. 25. 06:17

Valóban nem tudok a sorok között olvasni:DD

Sima sebész műtött és nem hiszem, hogy azért voltak bajaim, mert ő béna volt, bár elsőre azt gondoltam....

17411. ganita73 (válaszként erre: 17409. - Channa*)
2015. jún. 25. 05:58
Ezek szerint nem tudsz olvasni a sorok között.....Nem azt írtam hogy milyen szuper volt már x évvel ezelőtt is ha elvágták az ember "nyakát"arra szerettem volna rávilágítani hogy nem kell feltétlenül az operáló orvosnak híres neves professzornak lennie, vagy feltétlenül spesciális pm sebésznek, vagy fej-nyak specialistának. Régen ezt a műtétet sebészek végezték, és hiába megy az ember szuper orvoshoz, mindig van kokázat.Nem tudom téged specialista műtött-e vagy sebész, de elment a hangod. Anyámat sebész műtötte,és nem volt gond, csak a 3.után a hangjával.Teljesen mindegy hogy az operatőr milyen minőségben operál, a kockázat nem kicsi, és egyéni.Ezt szerettem volna mindenkivel közölni megnyugtatásul.Persze sok minden múlik az orvoson is, mert ugye az ember szívesebben megy olyanhoz aki elismert orvos, de lehet hogy aki neked tökéletes munkát végzett, másnak elvágja a hangszálát, mert nincs két egyforma műtét, nincs két egyforma beteg.
17410. LC52
2015. jún. 24. 22:22

Drágáim!

Ne bántsátok egymást.Én is félek,pedig még azt sem tudom,hogy lesz e műtétem,csak valószínűsítették,hogy igen.Még a vizsgálatok nem támasztották alá a szükségességét.

Minden műtétnek van kockázata,még a rutin műtétnek nevezettnek is,az altatásnak is.

Engem októrberben epekővel műtöttek,kivették a hólyagomat,azóta állandóan hasmenéssel küzdök.Nagyon sokat vártam ettől a műtéttől,azt hittem megoldódik a problémám.Igaz,hogy nem görcsölök és epehólyag rákom sem lesz ,de kaptam helyette egy másik csomagot a nyakamba.

Most meg itt a pm.Mondjam azt,hogy egészen jól vagyok?.:((((((((

Ha egyszer valahova belenyúlnak.....szerencsés az akinél utána minden rendben van.

Mindenkinek jó egészséget és ha nem is szeretjük,de legalább ne bántsuk egymást.

17409. Channa* (válaszként erre: 17408. - Ganita73)
2015. jún. 24. 20:04

Nem volt kioktatás, csak úgy beszélsz az egészről, mintha a szemöldökét szednék ki a páciensnek éppen.

Olvasd vissza a hozzászólásodat.

Orvos mondta, hogy kb. 50 éve még így volt, tehát nem én találtam ki. És látod? Anyukádnak sem volt egyszerű a helyzete még is az jön le a hozzászólásodból, hogy ugyan már ez semmi.

Persze nem iJesztgetünk senkit, de azért ne is írjunk ilyeneket. A fájdalom küszöböm nekem is magas. Nekem nem is fájt semmim a műtét után.

Ha neked egy ilyen élményed van anyukád kapcsán, akkor inkább ne írj semmit, mint azt, hogy ne féljünk már. Érted? Én sem panaszkodok. Nem fájdalmaim voltak, hanem más gondjaim, amiért nem szabad a műtéteket elbagatelizálni. A nőgyógyászom mindig azt mondja, hogy nincs kis vagy nagy műtét, csak műtét és már az altatásnak is van kockázata.

Tehát nem semmi a műtét, de természetesen a legtöbben minden gond nélkül átvészelik.

Nem akartalak megbántani, de első olvasásra ilyen reakciót váltott ki belőlem a hozzászólásod:D

17408. ganita73 (válaszként erre: 17407. - Channa*)
2015. jún. 24. 19:17
Köszönöm a kioktató szavakat, pont erre volt szükségem.Te honnan veszel ekkora ostobaságot, hogy x évvel ezelőtt a pm műtétet helyi érzéstelenítésben végezték? Átélted? Anyám öszzes műtétjét altatásban végezték, és nem azért kellett mert vastag volt a nyaka és szépészeti beavatkozást akart, hanem mert fulladt.A harmadik műtét már nagyon kockázatos volt mert nem csak a mellkasába terjedt a pajzsmirigye, a légcsövét is eknyomta, és még rá is volt tekeredve úgy hogy ha nem műtik sürgősen összeropan a légcsöve. Az ő vágása nem csak vízszintesen van, hanem a légcső mentén függőlegesen is vágták 10 cm hosszan. És képzeld, elárulok valamit, régen is volt jód izotóp vizsgálat (biztos nem láttál még olyat,nem számítógépes volt, hanem 1 egész óráig tartott a feltérképezés mire a gép vonalakkal kirajzolta a pm méretét, én láttam az anyámét) és egyáltalán nem bagatelizálták el a pm problémát.És igen, szedett évekig gyógyszert hogy működjön a pajzsmirigye, és mivel többet nem operálható, és ezt a zárójára is ráírták, nem könnyű neki. És igen, voltak gondjai a légzéssel, és vannak a mai napig is, de soha nem panaszkodott, nem az a típus, életében 7x volt összesen kés alatt.Én még csak 2x, ez lesz a 3., de első pm műtétem.Én lelket szerettem volna önteni mindazokba akik rettegnek a műtéttől,és igen, baromira félek, és nem bagatelizálom el.De te csak folytasd tovább a kioktatást, ahhoz értesz, ilyesztegess mindenkit hogy majd milyen rossz lesz nekik, csak mert te nehezen viselted. Mindenki máshogy éli meg a műtétet is és a lábadozást is, szerencsére stramm nőnek tartom magam, jó magas a fájdalom küszöböm, 2 hasi műtétem volt,jó nagy vágásokkal, egyik sem volt leány álom, mégis a műtéek napján már este felkeltem ,mert meg akartam gyógyulni, és nem magamat sajnáltatni. Szóval lányok, akik féltek, ne a negatívumokból táplálkozzatok, sok kedves forúmozót talaáltok itt, akik lelket öntenek belétek, és bíztatnak,én is belőlük merítek erőt a továbbiakban.
17407. Channa* (válaszként erre: 17405. - Ganita73)
2015. jún. 24. 06:50

Miért ne félnének? Műtét, aminek van kockázata, akárhogy is nézzük. Nem értelek. Persze egyszerűbb másokat szemlélni és akkor úgy tűnik, hogy mennyire egyszerű az ilyen, hiszen már 30 éve is csináltak ilyet és még sem volt gond.

50 évvel ezelőtt még azt sem tudták, hogy a pm. mit csinál, mi a szerepe, azt hitték, hogy csak egy szépészeti beavatkozás, hogy ne legyen vastag a nyaka az embernek. Ülve, helyi érzéstelenítéssel kivették és utána hazaküldték a beteget minden utókezelés nélkül. Ja, hogy meghalt néhány év után? Van ilyen. Csak arra nem gondoltak, hogy pont e szerv hiány miatt lett beteg annyira, hogy abba belehaljon.

Félünk, hogy nem lesz hangunk? Szerinted nem jogosan? Persze nagyon kicsi a kockázata ennek, de azért előfordul. Miért pont én esek bele? Na erre én is kíváncsi lennék, hiszen én nem bagatelizáltam el az egészet, hanem tényleg tartottam a műtéttől. Miért nem annak lesz ilyenje, aki azt hiszi, hogy ez egy semmiség?

Hát...nekem nem volt hangom a műtét után, és hidd el nem is ez a nagy probléma, hanem az, hogy a nem beszélés mellett levegőt sem kapsz rendesen. Ez sokkal rémisztőbb. És csak 2 hónap? Csinálja végig az aki szerint ez semmi. Anyukád nem mesélte, hogy e 2 ónap alatt mit érzett? És persze nem pszichésen gondolom, hanem a tényleges fizikai tünetek. Amikor a párás levegőtől kapkodod a levegőt és úgy érzed, hogy ott helyben megfulladsz. És nem, nem csak olyan helyre keveredtél véletlenül, hanem épp tusolsz, de próbálsz 1 perc alatt végezni, mert talán eddig bírod levegő nélkül. Vagy azért elindulsz sokkal előbb bárhová, mert tudod, hogy neked az 5 perces út eltart majd 20 percig, hiszen többszőr meg kell állnod pihenni és közben levegőhöz jutni, mert mozgás közben bizony nem kapsz rendesen levegőt. Vagy egy tök egyszerű dolog, hiszen úgy születünk, hogy e képesség bírtokában vagyunk. Köhögés és tüsszentés, amikor érzed, hogy kell, de nem tudod, hogy kell csinálni, mert ugyan már nincs hangod, az semmi, csak hangod azért nincs, mert lebénultak a hangszalagjaid és a gégéd, ami miatt a hangszalag nem zárja a légutakat, amikor kell. És milyen vicces, amikor félre nyel egy olyan ember, akinek csak 2 hónapig nincs hangja. Szórakoztató, ahogy próbál életbe maradni egy ilyen félrenyelés miatt, amit akár naponta többszőr is átél. Vagy, ahogy sípol a levegővételnél. Az is vicces. Annak aki nézi, hallgatja, de annak aki benne van...ez nem semmiség, akkor sem, ha csak 2 hónapig tart.

Nekem 3 hónapig tartott kb. Tehát eddig szenvedtem, még az ellenségemnek sem kívánom, hogy végig csinálja. Igen, kezelést is kaptam, és van itt a hoxán olyan is, akinek gégemetszése is volt egy ilyen kis semmiség miatt. Azóta eltelt kicsit több mint 6 év, de azóta is vannak gondjaim. Persze ez már semmi, hiszen már csak hetente 1x nyelek félre, és tényleg már csak olyan dolgokat nem tudok egyszerre csinálni, ami nem olyan fontos. Pl. nem tudok levegőt venni evés közben, nem tudok menni és beszélni egyszerre, nem tudok menni és enni közben. De ez mind elviselhető:D

Mert ugyan a hangom visszajött 3 hónap után, bár egy kicsit mélyebb és rekedtebb, de a légrésem kicsi maradt, ami ugye okoz gondokat. Tehát addig, amíg nem vagyunk benne, ne mondjuk azt, hogy az semmi, mert nem tudhatjuk, hogy valóban az e. Kérdezd meg anyukádat, hogy a nem beszélés mellett voltak e gondjai, bár ha nem kezelték, akkor azt sem tudta, hogy attól vannak. A mai napig számolom a levegővételt mozgás közben:D Na ez vicces, mert ez rutinná vált, amikor gondom vot és nagyon megszoktam. 3 ütemre beszívom a levegőt 3 ütemre kifújum, mert így elég ahhoz, hogy mozogni tudjak...

Persze ezt nem azért írtam le, hogy jobban féljetek, hanem azért, hogy tudd, nem gyaloggalop ez a műtét....

17406. Adri111 (válaszként erre: 17405. - Ganita73)
2015. jún. 21. 20:12
Természetes, hogy félsz, mindenki fél. Nekem még csak egy anyajegyet se vettek le előtte sose, úgy rettegtem, hogy csak na. Rögtön egy kellemes 3 órás altatásos daganatos műtéttel kezdeni a magyar egészségügyben szerzett tapasztalatokat egy élmény volt. ^^ De aztán persze én is rájöttem, hogy nem para, nem volt semmi bajom utána, 2 szem algopyrint vettem be összesen a műtét utáni első napokon, de azt is csak azért mert otthagyták az éjjeli szekrényen, de nem is fájt amúgy, csak nyomott (a műtét helye meg a cső, amit benthagytak). :)
17405. ganita73
2015. jún. 21. 19:52
Sziasztok!Végigolvastam az összes bejegyzést, és meglepett hogy mindenki hogy fél a műtéttől. Köztük vagyok én is, nekem júli közepén lesz. Csak úgy bele gondoltam, hogy mennyire félünk hogy nem lesz hangunk, hogy olyan sebészeket próbálunk keresni, aki profi. Én magamon vagyok meglepődve mennyire félek, pedig Édesanyámat 3x műtötték már (egyszer sem volt rosszindulatú) az első 22 éves korában,(1975-ben) a harmadik 35 éves korában volt.(azaz 1988-ban volt az utolsó)Sima általános sebészeten műtötték, nem gégész volt az operatőr, hanem sebész.Hangja csak a harmadik műtét után ment el, de semmi kezelést nem kapott, mégis visszajött neki viszonylag hamar.Szóval csak magamat próbálom győzködni és persze mindenkit aki legalább annyira fél mint én, hogy cirka 40 évvel ezelőtt volt az első műtétje, azóta már sokat fejlődtek a műtéti technikák és biztos nem lesz semmi gond.Nekem az endokrinológusom ajánlott sebészt, azóta azt is megtudtam hogy ő nagyon profi.Hát majd meglátjuk.Az első benyomásom róla nagyon pozitív volt, még azt is megkérdezte mikor szeretném a műtétet. Hát nekem nem sürgős.....de nem akar vele túl sokáig várni.Én meg szinte minden éjjel rosszul alszom ahogy közeleg az idő.
17404. Szviola (válaszként erre: 17400. - Bigu77)
2015. jún. 21. 18:26

3 éve műtöttek, és 3 hete szültem, ha megnyugtat, nekem a gátseb ezerszer roszabb, mint a pm műtét!

És úgy tudom, nem befolyásolja a menzesz a műtétet.

Engem nem készítettek fel, de a hízást leszámítva a 0 Tsh-s alulműködésem még mindig jobb mint a műtét előtti szuper eredményeimmel való élet.

17403. LC52 (válaszként erre: 17402. - Adri111)
2015. jún. 21. 14:31

Én még csak a kivizsgálás egyes szakaszainál tartok,tehát nem tudom mi lesz velem....DE..minden gondolatoddal egyetértek.

Én is parázok,de majd nekem kell megoldanom és együttélném az esetleges problémákkal.Elméletben tudom...:)))))

Több ismerősömnek semmi baja a műtét után./ vagy csak nem beszél róla/

17402. Adri111 (válaszként erre: 17400. - Bigu77)
2015. jún. 21. 12:39

A műtét után sokan nem érzik magukat "igazinak" többé. Ez jelenthet hízást, fáradékonyságot, depressziót, hajhullást bármit. Amellett, hogy minden vérvételi eredményük (TSH, T4, T3) jó tiroxin szedés mellett vagy mondjuk féloldali műtét után anélkül is. Ilyenkor az orvos nem tud mit mondani, csak hogy hölgyem, ezt nem a pajzsmirigye (vagy annak hiánya okozza). Igen, lehet, hogy ennek ellenére sajnos mégis a pajzsmirigy hiánya okozza, mert a szervezet felismeri, hogy hékás, innen kivettek valamit ami igenis fontos volt. De az is lehet, hogy tényleg nem az okozza, hanem épp bekerül az ember a változókorba, vagy bármi új élethelyzetbe (mondjuk pl diagnosztizáltak nála egy rákot... azért a nahát ha pajzsmirigy rákod van csak, akkor olyan jó neked, hogy csak na mert hát ez a legjobb rák ami az emberrel történhet dolog mögött mégiscsak megbújik, nahát és milyn szuper lenne azért ha mégse lenne pajzsmirigy rákom sem, nemde??)

Mit tehetsz ilyenkor? Ráfogod arra, hogy az orvosok nem törődnek veled, és neked igenis a pajzsmirigyed okozza és pont, és ezen nem tud az orvos se segíteni, nincs mit tenni mostantól csak a szenvedés marad, kövérség, fáradság, depi...

Vagy: változtatsz. Mindenen, amin csak lehet. Először is nem depizel azon, hogy a pajzsmirigyed oda, mostantól minden szar lesz. Szeded a gyógyszert, helyettesíti a pajzsmirigyedet és kész. Rossz (rákos, túlműködő, gyulladt...) pajzsmirigy sem jobb mint a gyógyszer! Változtatsz a táplálkozáson, kevesebb kalória, egészségesebb étrend, mert nem a sütire, csokira és üdítőre 100% hogy nincs szüksége a szervezetnek, még ha a glutén, paleo táplálkozásról meg is oszlanak a vélemények. Elkezdesz tényleg sportolni. Rendesen, rendszeresen, korodnak és fizikumodnak megfelelően, de állóképesség javítás céljából nem csak pötyögni kicsit. És elkezdesz élni, azt csinálni amit szeretsz. A lényeg, hogy változtatsz, és nem pedig szomorúen tudomásul veszed, hogy neked nincs pajzsmirigyed, minden felborult és az orvosok se tudnak segíteni azon kívül, hogy tiroxinnal tömnek. Szerintem ez a hozzállás a titka annak, hogy a pajzsmirigyed hiánya nélkül teljes életet élj bármi is lesz a műtét után.

17401. rosszcsillag (válaszként erre: 17400. - Bigu77)
2015. jún. 21. 11:29
Én pont ilyen "szerencsés" voltam: megműtenek menstruáció alatt is. :S
17400. Bigu77 (válaszként erre: 17397. - Adri111)
2015. jún. 21. 06:25

Örülök, hogy jobban érzed magad. Csak azért kérdeztem rá a műtét utáni változásokra, mert az orvosom felkészített, hogy mire számíthatok műtét után, jót is mondott meg rosszat is,,de legfontosabb az egészség.


Még lenne egy lehet butácska kérdésem, mivel nekem is gátmetszésen kívül nem volt más vágásom: menstruáció alatt műtenek?

17399. Channa* (válaszként erre: 17398. - Manca)
2015. jún. 20. 23:08

Alszol eleget?

Én is elálmosodok délutánonként, sőt! van amikor már délelőtt. először azt hittem, hogy tavaszi fáradtság, de rájöttem, hogy keveset alszok. Régen este 7-kor aludtam már télen, nyáron bírtam fél 9-ig is:D Most meg fent vagyok még ilyenkor is, és szinte minden nap felkelek 5-kor. Csoda, hogy álmos leszek? jó, ha 5 órát alszok a megsuokott 7-8 helyett.

17398. Manca
2015. jún. 20. 19:20
Nekem a műtét előtt inkább csak a nyelési nehézségek okoztak gondot,mint utóbb kiderült ezt nem a daganatom okozta,hanem felmaródott a nyelőcsövem.Szóval még jó,hogy nem elsőkörben ezzel kezeltek,mert akkor még ma sem tudnám,hogy daganat.Szerencsém volt.Viszont szedek aspirin protectet,és savlekötőt,de a savlekötőt már egy hónapja.Akkor lehet az aspirin borít ki ennyire?
17397. Adri111 (válaszként erre: 17383. - Bigu77)
2015. jún. 20. 18:00

Szia!

Engem papilláris daganattal műtöttek már több, mint 2 hónapja. Nekem semmi tünetem nem volt előtte, vagyis hittem akkor. A műtét óta sokkal kevéssé vagyok fáradékony, sokkal jobban érzem magam. Már a műtét előtt egy évvel autoimmun alulműködésem volt, így a tiroxint akkor is szedtem, csak akkor 50et, műtét óta 100at.

Hosszú távú eredményt én még nem tudok mondani, de a hajam és a fogaim minősége sajnos nem volt a műtét előtt se túl jó és valószínűleg nem is lesz sose. De a fáradékonyság megszűnt. :) Valószínűleg a daganat okozta.

17396. Adri111 (válaszként erre: 17395. - Manca)
2015. jún. 20. 17:56
Manca, a nagyobb adagtól inkább még jobban pörögnöd kellene, mint eddig. Szóval szerintem más okozza.
17395. Manca
2015. jún. 20. 14:53
Kérdezném azoktól akik Letroxot szednek,nem fáradékonyak,álmosak állandóan?A hét elejétől 50 helyett 75-öt kell szednem,de ha eljön a délután 2 óra,nem bírom nyitva tartani a szemeim.Ez nagyon nem tetszik,mert eddig ilyen gondom nem volt,sőt egész nap pörögtem és csináltam a dolgaim.
2015. jún. 20. 14:48

Igen, az új orvosom szerint ritka, hogy műtét után gond lenne. Hát nekem van. De nem adom fel a reményt :)

Ez a szelén be fog válni. És 4 mg Medrolnál tartok. :))

17393. Channa* (válaszként erre: 17391. - Rosszcsillag)
2015. jún. 20. 12:56

Csak fényérzékenység, nem lett dülledt a szemem:D

Időnként ellenprzik, de reélem most, hogy már nincs pm-em már nem lehet ilyen problémám.

47 éves vagyok és igen,már felnőtt gyerekem van:D

2015. jún. 20. 12:56

Szintén basedow.


Műtét előtt:

gyógyszerekkel teljesen rendben tartható volt a dolog, azért vált szükségessé a műtét mert elkezdett nőni a pajzymirigyem. Kb fél év alatt lett akkora mintha lenyeltem volna egy strucctojást, ami megakadt a torkomon :D

Amúgy nem voltak tüneteim, csak ahogy nő a pm- em úgy lettek olyanok, hogy pl. moziban ha felfelé kellett nézni a filmet folyton köhögnöm kellett - nyomta a légcsövemet a pm. gyakran köszörülgettem a torkom amúgy is. Na meg folyzon kendőket hordtam, mert nagyon látszott már. Befelé nekem nem nőtt, nem fulladtam, nem nyeltem nehezen vagy ilyesmi.


Műtét után: én is elkezdtem őszülni. Nekem nem sikerül rendesen kezelni valahogy, sokat kínlódok azóta. Közevetlenül a műtét után volt ez- az, de azok mind átmeneti gondok voltak. (pl. hangképzési gondok, nyelési gondok. Ezek mind elmúltak már)

Jelenleg is szteroidot szedek, habár már minimális adagban. Nekem sok gondom van azóta is vele :(

Ja és a súlyom: kifejezettem karcsú lány voltam. Most nem vagyok az. nem lettem kövér (most a szteroid miatt igen) de karcsú sem. Átlagos, picit masszívabbnak mondanám magam. Az én ízlésemnek mondjuk ez sok. :(

De dolgozom magamon és egyre jobb lesz :_)

Amúgy 3-4 éve műtöttek azt hiszem.

17391. rosszcsillag (válaszként erre: 17389. - Channa*)
2015. jún. 20. 12:47
Szemtüneted sosem volt? Megkérdezhetem hány éves vagy? És van- e gyereked :)
17390. ganita73 (válaszként erre: 17388. - Channa*)
2015. jún. 20. 10:33
Köszönöm szépen hogy válaszoltál.
17389. Channa* (válaszként erre: 17387. - Bigu77)
2015. jún. 20. 07:13

Én tudtam már a műtét előtt 10 évvel, hogy pm. problémám van. Többszőr fogytam sokat és vissza is hízogattam, amikor jól működtem, azaz nekem volt működési problémám is. Főleg túlműködtem, alul csak a gyógyszerezés hatására. Külső tünetem csak annyi volt, amit írtam, de egyéb tünetem volt a fogyások mellett. Fáradékonyság, magas pulzus, gyengeség, kéz és lábremegés, hangulat változások.

Én akárhogy figyelek, a súlyomat akkor is nagyon nehéz kordában tartani. Az alkatom szerencsés, mert így 70 kilósan sem vagyok még duci sem. Látszik, hogy van némi feleslegem, de annyira eloszlik rajtam, hogy senki nem mondja meg hány kiló vagyok. 30-as nadrágot hordok így is, pedig csak 165 cm magas vagyok. A 29-es farmer is összeér simán, de az már nem áll szépen rajtam. Tehát a súlyom miatt csak kicsit aggódok, és főleg az egészségem miatt nem a kinézetem zavar:D Sokat mozgok és sosem ettem sokat.

Én is és mindenki nagyon izgult a műtét miatt. Én pl. nem is akartam megműttetni magamat, mert azt gondoltam, hogy nem kell. A férjem mondta, hogy gondolod azért akarnak megműteni, mert a dokiknak ez a heppje? Sosem volt még műtétem, altatásom és féltem, de túl vagyok rajta már kicsit több, mint 6 éve:D

Ja, azt nem írtam, hogy a műtét óta őszülök. Persze nem tudom, hogy mennyire, mert azóta festem a hajamat.

17388. Channa* (válaszként erre: 17386. - Ganita73)
2015. jún. 20. 07:00
Nekem nem volt külső jele a mellkasomon, csak a nyakamon látszott, ott is csak annyira, hogy nem volt luk a nyakamon.
17387. Bigu77 (válaszként erre: 17385. - Channa*)
2015. jún. 20. 05:19

Köszönöm őszinte válaszod! Biztosan nem lesz olyan, mint előtte,én reménykedem, hogy táplálkozással valamennyire enyhíthetem az ilyen tüneteket. Én úgy fordultam orvoshoz, hogy nagyon fáradékony, fejfájós voltam az utóbbi időben, meg a vérnyomásom is egyre gyyakrabban ugrott fel stb. A nyakamon szinte semmi nem látszik most sem, csak én érzem, ha oda nyúlok és persze az orvos. Amint megtudtam, hogy autóimmun eredetű a pm problémám, átálltam paleo táplálkozásra és a tünetek, ami miatt elindultam orvoshoz egy hét után kimaradtak. Persze ez már nem segít a pajzsmirigyemen, de legalább nem érzem magam olyan ramatyul. Csak azért írom le, hogy aki ilyen cipőben jár, annak egy próbát megér.

Most a műtét miatt izgulok nagyon és a későbbi eredményektől.

17386. ganita73 (válaszként erre: 17385. - Channa*)
2015. jún. 19. 23:25
Channa!milyen külső jele volt nálad hogy a mellkasodba nőtt a pajzsmirigyed? Mert én is gyanakszom rá, de nem vagyok benne biztos. Július közepén műtenek több göbös strumával,a két nagy göb szépen kidudorodik a nyakamon, plusz mindkét lebenyben még idézem "számtalan 6-9 mm-es göb" van. A mellkasomon lett egy tojás nagyságú dudor (a légcső alatt kb 5-6 cm-re) nem annyira látványos de tapintható.Ezért kérdezem a mellkasba való pm lenövés tüneteit. Válaszodat előre is köszönöm.
17385. Channa* (válaszként erre: 17383. - Bigu77)
2015. jún. 19. 15:19

Én teljesen őszinte leszek veled:D

A műtét előtt 60-63 kg voltam, azóta nem sikerült ezt a súlyt elérnem. A legkisebb súlyom 65 kg volt, most 70-72 vagyok megint. Ez az egyik legnagyobb bajom, bár vannak más bajaim is. A műtét óta ingadozik a vérnyomásom a fogaim nem mentek tönkre, de már nem szépek, valahogy a végük átlátszó lett vagy mi és sokkal gyakrabban kell fogkőteleníteni. Ja, és állandóan karikásak a szemeim, és a hajam minősége is sokat romlott.

Ami jobb lett: nem vagyok már annyira fáradékony, a pulzusom normalizálódott, bár engem nem zavart a magas pulzus, vékonyabb lett a nyakam:D


Nekem is voltak nagy göbök és több is volt, és a pm-em lenőtt a mellkasomba is, ami kívülről nem volt túl feltűnő, de azért látszott.

❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook