Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia, üdv a nyakon vágottak csapatában. Bocs , lehet erős volt.
A lelked helyre fog jönni hidd el, sőt ezután mindennel sokkal inkább szembe fogsz tudni nézni.
Isten éltessen sokáig!!
Nekem a következő tünetek voltak de nem egyszerre: gyengeség, aluszékonyság, hányinger,torok dagadás és nyelési nehézség( mint műtét után), vizesedés, puffadás az arcon.Mikor hazajöttem még úgy egy hétig tartottak aztán elmúltak.Hazajövetel után a páromtól egy hétig külön WC( ha nem oldható meg minden alkalom után alapos tisztítás, öblítés) és külön szobában alvás
Kisgyerektől hosszabb távollét.
Jaj, szegényke, milyen öreg! :)))
Isten éltessen sokáig! :)
Angi, Rbarso! Meséljetek nekem légyszi az izotóp terápiás kezelés mellékhatásairól. Ha már hazaengedtek, mire számítsak? Hányinger, gyengeség stb.? Azt tudom, hogy egy hétig nem lehet sehova mennem utána. Nekem csak a drain helye fáj. Kelloidosan gyógyul. Képzeld Angi, vettem még anno ezt a kozmetikai lézert, azzal lézerezem....várom hatását. Teljesen be van csomósodva. Nektek is?
Jah, és öregebb lettem egy évvel :-((((( Ez már visszafordíthatatlan :-)))) 5-től felfele kerekítünk sajnos :DDDDDD
Sziasztok. Szia eandi78! engem 2 hete műtöttek júli 20-án Szegeden. szorítunk neked eandi78! nekem nyelési nehézségeim nem voltak, de úgy éreztem, mintha valami mindig lenne a torkomban, hiába nyelek.
nekem segítenek e sorok amiket ezen a fórumon olvasok, ha nem is írok sűrűn, azért minden nap ellátogatok ide, és olvasom a tapasztaltabbak sorait.
Tudod mekkora megkönnyebbülés lesz a műtét után?!
Na nem azonnal, mert először majd a varratok, kapcsok feszülése akadályoz majd a nyelésben, de egy-két-három, majd véglegesen 6 hét múlva, már nem is emlékszel majd, milyen volt, mikor nem tudtál, nem mertél nyelni. :)
A göb nyomja a a nyelőcsövedet? Nekem a légcsövet nyomta be...
Rendbe fogsz jönni, a legfontosabb, hogy HIGGY BENNE! :) anélkül senki nem tud segíteni...
Határozd el, hogy te igenis meggyógyulsz! sikerülni fog, meglátod! :)
En is osztom,mert meg mindig neha azon kapom magam hogy uristen nagyon kozel voltam a tuzhoz,de a lelkem megporzsolodott orokre.
De halas vagyok az egnek,a jo istennek,a jo embereknek,akik segitettek az uton ,mert bizony nem volt konnyu.
Rajottem hogy az erot mindig mastol kapod,igazabol sosem beloled jon.Es en mindenkinek adok.
Sziasztok! Szia eandi78! talán most én vagyok itt a "legfiatalabb" műtött, úgy értem az enyém volt utoljára, júli 8-án. :)
Ne félj, minden rendben lesz, nekem a jobb oldalt szedték ki. Én az altatástól pánikoltam, ezelőtt még sosem altattak. Féltem, hogy nem ébredek fel. :) Végigcsináltam inkább egy császárt is epidurális érzéstelenítéssel. De már nem félek! :)))
A szövettenról meg gondolkodj úgy, hogy csak negatív lehet! Miért lenne más? Egyébként is, megmondta a doktorom, a pajzsmirigyből induló rosszindulatú dolgok 100%-ban gyógyíthatók!
Fel a fejjel! Utána egy darabig majd úgysem tudod rendesen felemelni. :)))
Osztom a véleményed még én sem tudtam felállni a padlóról.
Azt szokták mondani, hogy a tested már rég meggyógyul mikor a lelked még mindig beteg.
Szia eandi,
üdvözlünk a fórumon jó helyre kerültél majd meglátod.
Itt mindannyian túl vagyunk a műtéten nem kell tőle tartanod.
Mikor és hol fognak műteni, kiveszik mindkét oldalt?
Engem kétszer is műtöttek és sajnos rossz volt a szövettan.
Drukkolunk neked is és minden jót kívánunk!
Szia eandi
Sok sikert a mutethez,semmi gond nem lessz.Az durva lehet ha nyelesi nehezsegeid vannak.
Nekem akkora volt a gobom,de erdekes hogy nem volt gond a nyelessel.Vigyazz magadra minden jot Angi.
Manci szeretunk remelem hamarosan jelentkezel.Angi:)
Sziasztok!
Pajzsmirigy műtét előtt állok, egy közel 4cm-s göböt távolítanak el a bal lebenyemből.
Nyelési nehézséggel kezdődött az egész, s jópár helyet megjártam mire kiderült, hogy a pajzsmirigyemmel van gond. Nyakamon szinte nem is látszik duzzanat. TSH-m normális, így panaszaim a nyelési problémán kívül nem is voltak.
Nyelés viszont komoly gondot okoz, s ezek nagy része mostanra nem is fizikai, hanem pszichés. Nagyon sokat fogytam az elmúlt hetekben.
Nagyon várom már, hogy túl legyek a műtéten és bátrabb legyek evésben, ivásban.
Sziasztok! Manci tényleg nem jelezte, hogy nem jön mostanság...
Vigyázzatok magatokra, puszi!
Jo reggelt mindenkinek.
Hogy vagytok?
Sziasztok,
hogy vagytok? Nagy a lappangás.
Én jól vagyok és képzeljétek el, hogy évek óta nem volt körmöm vagyis nem tudott megnőni, azonnal betöredezett, rémes volt.Most pár hete úgy elkezdett nőlni és semmi töredezés már úgy kell vágnom mert zavar, hogy olyan nagy.
Manci te nyaralsz? Nem jelezted, hogy el fogsz tűnni?
Sziasztok!
Angi37 mit jelent az, hogy magas a kalciumszinted? Milyen értékeid vannak konkrétan? Szedsz amúgy kalciumot? Azért kérdezem csak, mert saját betegségem miatt nekem ez a specialitásom.:))
MsMonk nem sokara itt a terapia hala a jo egnek.Mar most szoritok neked.
Vigyel konyvet,laptopot,dvd-t.veled leszunk.es meglatod milyen boldogsag erzet lessz majd,az egeszet a hatadmogott tudni.Puszi Angi
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?