Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Padlizsános rizs főételként recept

Padlizsános rizs főételként recept

A Padlizsános rizs főételként hozzávalói:
1 db padlizsán
1 csésze rizs
1 cs. zöldpetrezselyem (v. szárított)
2 db húsleveskocka
1 fej hagyma
1 késhegynyi őrölt bors
4 evőkanál étolaj
10 dkg reszelt sajt


A Padlizsános rizs főételként elkészítési módja:
A hagymát felkockázva olajon kuktában megdinszteljük, beleadjuk a kockára vágott padlizsánt, 1-2 percig kevergetjük, majd megfuttatjuk benne a rizst. Felengedjük 2 csésze vízzel, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzáadjuk a leveskockákat. A kuktát lefedjük, 5 perc főzés után levesszük a tűzről. Amikor a kuktafedél nyitható, a rizs megpárolódott. Megkeverjük, tálba szedjük és azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.

Főételként, köretként is tálalhatjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A padlizsános rizs főételként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook