Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Padlizsánlepény recept

Padlizsánlepény recept

A Padlizsánlepény hozzávalói:
30 dkg padlizsán
1 kaliforniai zöldpaprika
1 nagyobb fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
3 tojás
1 szelet kenyér héja nélkül
olívaolaj


A Padlizsánlepény elkészítési módja:
A zöldségeket felkockázom, a fokhagymát összezúzom és serpenyőben, kevés olajon időnként megkeverve kb. 30 percig sütöm. Ha lehűlt, keverőtálba teszem, hozzáadom a felvert tojásokat, a vízbe áztatott, majd kifacsart kenyeret és bitmixerrel pürésítem. Egy szögletes jénait kicsit megolajozok, beleterítem a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöm.

Kockákra vágom, zöldsalátával, fűszeres paradicsommártással vagy tetszőleges szósszal tálalom.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A padlizsánlepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook