Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Padlizsánkrém - ahogy nálunk szokás recept

Padlizsánkrém - ahogy nálunk szokás recept

A Padlizsánkrém - ahogy nálunk szokás hozzávalói:
2 nagyobb padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 tojássárgája
tengeri só
bors
1 kiskanál mustár
néhány csepp citromlé
kb. 1 dl olívaolaj


A Padlizsánkrém - ahogy nálunk szokás elkészítési módja:
A padlizsánokat sütőben megsütjük, időnként megforgatjuk. Ha kihűlt lehámozzuk a héját, majd műanyag szűrűben kb. fél órán át hagyjuk lecsöpögni. A tojássárgájához hozzákeverjük a mustárt és annyi olajat amennyit felvesz. Hozzáadjuk a megpucolt, apróra felkockázott hagymát. A lecsöpögött padlizsánt összetörjük (fakanállal vagy műanyag késsel) Hozzákeverjük a többihez. Sózzuk, borsozzuk. Lehűtve fogyasszuk.

Ha van lehetőséged, faszénen süsd meg a padlizsánokat, jobb íze lesz.
Kerüld a padlizsán fémmel való érintkezését. (se fém szűrű, se fém kés stb.)
Ha télen is szeretnél ilyet csinálni, akkor a lecsöpögött padlizsánt csak magába tedd mélyhűtőbe.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A padlizsánkrém - ahogy nálunk szokás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook