Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Óvoda IX, X. kerület. Melyik jó? fórum

Óvoda IX, X. kerület. Melyik jó? (beszélgetős fórum)


9. Krisztina69 (válaszként erre: 6. - Mese habbal)
2014. jan. 26. 18:14
Koszonom a valaszt. Hát akkor nagyon figyelek nyilt napon. Most a bolcsibe 14 gyerek egy csoportba, de az enyemnek az is sok. Ki lesz idegileg a gyerekem s utalni fogja az ovit :(((( legalabb vmi jo ovonot kifognank. Azt nem bannam. Foleg, h apuka lelepett es a kis lelke oda van :((( szivem szerint vinnem magammal dolgozoba, de sajna oviba kell jarni. Az enyem nem fog szocializalodni a tomegbe.
2014. jan. 23. 21:22

ja, egyébként megjegyzem, hogy a korcsoportosban is simán van egy csoporton belül több mint egy év némelyik gyerekek között... az én lányom most töltötte a 4-et, és van olyan csoporttársa, aki még nem töltötte be a 3-at, mert 2,5 éves kortól itt már felveszik a gyerekeket... és ők mind a kiscsoportban kerültek... így ez is olyan, mint a vegyes.. csak ugye itt mi egyből nagyok lettünk... :D

de igaz, hogy jövőre meg a kisebbek valószínűleg átkerülnek az új kiscsoportba...

7. mese habbal (válaszként erre: 6. - Mese habbal)
2014. jan. 23. 21:20
nem tudom az első sorban mit akartam írni :D a lényeg, hogy nem a pénz hiánya vagy kevés gyerek miatt van itt így!
6. mese habbal (válaszként erre: 4. - Krisztina69)
2014. jan. 23. 21:19

nem csak olyan oviban van, amit az előttem szóló írt.. ez az ovi is van, 25 fős csoportok vannak....

ez nevelési koncepció is lehet, hiszen bizonyos szempontok szerint, és ha jól csinálják, ez szociálisan fejleszti a gyerekeket... meg ugye így nincsenek korosztály szerint beskatulyázva, hogy kinek mit kell tudnia, és mit lehet csinálnia, hanem elvileg itt a kicsik is látják a nagyok tevékenységét, aki már elég érett, becsatlakozhat stb... szerintem nagyon jó lehet, ha tényleg jól csinálják...


én voltam a hurok utcában nyílt napon, meg sokat hallottam róluk... állítólag jó ovi, de egy ovónő van, aki borzalmas, a Dumbo csoportban, Csilla néni.. rettenetesen rosszul kezeli a problémákat, vagy a nehezebb eseteket.... onnan két gyerek is jött át a mi ovinkba év közben... meg tudok olyat, aki ott kezdett újra bepisilni... :(

szóval én ennyit tudok, hogy beiratkozásnál be kell írni, hogy melyik csoportba akartok kerülni, ott jelezd, hogy ne oda... persze ettől még nem 100% hogy nem oda osztják be... sajnos amúgy ott van ilyen, hogy a kicsiknek azt mondják, hogy "Te ezzel még nem játszhatsz, mert kicsi vagy", és ez nem annyira jó nekik... de valszeg ez is csak ovónő függő, nem minden csoportban működik így...


egyébként az óvoda jó, és sport profilú, ami nekem különösen szimpi volt... :)

5. kristofb (válaszként erre: 4. - Krisztina69)
2014. jan. 23. 13:46
A vegyes csoport az az, ahol a gyerekek nincsenek külön korcsoportra osztva, hanem kicsik és nagyok egy csoportban vannak, ez olyan ovikban van, ahol nincs pénz külön korcsoportokra osztani a gyerekeket, vagy kevés jelentkeő van az oviban.
2014. jan. 23. 10:59
Mi az a vegyes csoport???? Az enyém 2010. oktoberi. 2012 szeptől bölcsibe kellett vigyem, mivel apuka lelépett. Még ráhuztunk most egy évet bölcsibe, de most szeptembertől oviba megy. Okt. lesz 4 éves. Hurok u.-ba tartozunk. Csak ezert kerdem mi az a vegyes csoport.
3. mese habbal (válaszként erre: 2. - Abbe)
2013. márc. 28. 22:18

kösz, már nagyjából túl vagyok mindenféle tájékozódáson, csak a nyílt napok vannak hátra...

nekünk az epres a körzetes, de én az ugriba szeretném ha bekerülne a lányom.. úgyhogy ez a kettő maradt terítéken :)


(amúgy én a napfényről például csupa jót hallottam, csak nekünk az nem jó helyen van...)

2. abbe (válaszként erre: 1. - Mese habbal)
2013. márc. 28. 15:01

Szia!


A Méhecske, az Ugrifüles, az Epres és a Napfény ovikat néztem meg beiratkozás előtt (ezek mind nagyon közel vannak egymáshoz). A Méhecske tetszett legjobban, tágas, világos és praktikus az épülete, a vezető óvónő az első találkozás után emlékezett a gyerek nevére. Aktívak, pályáznak, mindenféle fejlesztőezközt beszereztek így. A környék legjobban felszerelt ovija. Nem oda került be a gyerekem, és később elmondta az óvodavezető, hogy akkora a túljelentkezés, hogy a saját körzetükből sem tudtak felvenni sokakat. Nagyon sajnáltam ezt akkor.

Az Ugrifüles is tetszett, vegyes csoportos, tornateremmel, szép udvarral. Nem túl praktikusan két szintes az épület. Csak futó ismerősöktől tudom, hogy rendben van a hely.

A Napfény ovi nem igazán tetszett, nem is tudtam megnézni belülről, és inkább nem is jelentkeztünk oda. Minden bántó szándék nélkül írom, hogy egy-két dajka nekem már túl "egyszerűnek" tűnt ott.

Az Epres ovi sem tetszett, mikor a nyílt napokon bent jártunk. Lepukkantnak tűnt (főleg a Méhecske után), és a vezetőnővel való beszélgetés után úgy tűnt, hogy nem túl korszerű szellemben történik a gyerekek fejlesztése.

végül ide került be a gyerekem, és szerencsére nem igazolódtak be az aggodalmaim. Nagyon szuperek az óvónők, és a dajkák is. Örülök, hogy így alakult. A vezetőnő ugyan maradi, de az óvónők (legalábbis a mi csoportunkban) nagyon is haladnak a korral, képben vannak, tapasztaltak, következetesek, nyitottak. Igazán csak jót tudok mondani róluk. Nekem egyedül a hagyományos előadásos-szerepeltetős ünneplések nem tetszenek. Szerintem sokkal barátságosabban, családiasabban is meg lehetne ünnepelni egy-egy alkalmat, de úgy érzem ez a vezetőnő elvárása (mindig majd elolvad mikor nézi közben a gyerekeket :)

Van mindenféle fejlesztés házon belül (logopédus, pszichológus). Gyerekeknek szóló előadások évente néhány alkalommal. Zeneovi is van, ha valaki szeretné. Nagy csoportban korcsolyázni járnak a gyerekek.

Nekem olyan megnyugtató, hogy szeretik a gyerekemet, és nem csak egy a sok közül. Figyelnek rá, és úgy érzem partnerek tudunk lenni az óvónőkkel.

2012. dec. 5. 10:52

Sziasztok!


Érdeklődni szeretnék, hogy kinek milyen véleménye, tapasztalat van a következő óvodákról:


IX. Epreserdő u - Epres ovi

IX. Hurok u. -Ugrifüles ovi

IX. Ifjúmunkás u. -Méhecske ovi

X. Kékvirág u. -Kékvirág ovi

X. Zágrábi u.- Gézengúz ovi


A honlapokat megnéztem, így információim vannak. Igazából az érdekel, hogy milyenek a gondozónők, mennyire vagytok elégedettek, mennyire szeretik a gyerekek stb, tehát a személyesebb benyomások...

Meg az is, hogy hova van esély bejutni ha nem körzetes, esetleg évközbeni bejutásra, hova mekkora az esély...


köszi mindenkinek aki válaszol

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook