Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Óvoda - alvás helyett hiszti fórum

Óvoda - alvás helyett hiszti (beszélgetős fórum)


1 2
2011. okt. 20. 08:47
nem minden gyerek egyforma...és ez a jó
37. Bun Csilla (válaszként erre: 36. - Judis)
2010. nov. 3. 18:58
Így tovább! Örülök hogy megoldódott!
36. judis
2010. nov. 3. 12:53

Most már minden rendben. Simán átöltözik, lefekszik, elalszik. Na otthon azért nem, de az nem zavar, csak estére fáradt, mert reggel viszont korán kel.

A lényeg, hogy magától rendbejött minden. Egyszer csak feladta, vagy nem tudom.

35. Bun Csilla (válaszként erre: 34. - Judis)
2010. okt. 15. 19:15
Örülök neki hogy elaludt! Sok sikert továbbra is!
34. judis
2010. okt. 15. 18:44
Még egy nap érte mentem délben, de nem mentem be, kint vártam az óvónőre hogy mi van. Kijött, mondta hogy lefeküdni nem hajlandó, áll az ágya mellett csendben. Aztán sikerült elérni hogy legalább leüljön az ágyra :) Most ott tartunk, hogy mese után üvölt mert nem akar lefeküdni, aztán leül az ágya szélére és ott ül csendben amíg a többiek alszanak. Ma pl egy óra üvöltés után kivitte megmostni az arcát, mert már folyt róla a víz, visszamentek, leült megint, fél óra múlva pedig ülve elaludt. Kicsit ki van már fáradva. De megvolt az áttörés, elaludt. Amikor mentem érte fél 4-kor, még aludt. Egyedül. A többiek ott játszottak körülötte. Az orrfolyás meg elmúlt.
33. pteri
2010. okt. 14. 10:50
A mi ovinkban is van 1-2 gyerek, akit ebéd után hazaküldenek, mert nem alszik, hanem hangosan randalírozik, amivel zavarja a többit, az anyuka pedig otthon van. Nekem is mondták, hogy mivel GYED-n vagyok, lehet, hogy így lesz. Ezzel szemben most 3 kicsi kezdte az ovit, 2 anyuka GYED-en, 1 munkanélküli és nem is célozgatott senki, hogy vigyük haza ebéd után. Az óvónéni még azt is mondta, ne aggódjak, mert az enyém itthon csak velem alszik. Ők még nagyobb gyerek mellé is lefeküdnek , leülnek, megsimogatják. Nem is volt gond. Azt mondja a kisfiam az óvónéni mesél, ha valaki közben beszél, csendre inti és szépen mindenki elalszik, vagy csendespihenőzik. Így nem tudom, nálunk is mi a teljes igazság, nekünk csak jó tapasztalatunk van, más meg pont ellenkezőjét mondja.
32. 828429ecdc (válaszként erre: 1. - Judis)
2010. okt. 14. 10:24
Nálunk ugyenez volt a gond.Kisfiam elkezdett oviba járni, imádta.Amig alvásra nem került a sor szóltak is első héten, hogy menjek érte mert nagyon ordít biztos korai még neki.Még egy hétig úgy járt, hogy délig.Aztán megint megpróbáltuk, hogy aludjon ott de szóltam, hogy ne hívjanak mert akkor kerestem én is munkát és mondtam hogy nem tudok jönni, mert próbanap.A kisfiú mai napig egy héten max 2× alszik.És most mondta ki hogy külön teszik az ágyát mert nem alszik/ő egyedül van egy sorban, míg a többiek Pl:3-an/, és ott nem érzi jól magát ezért nem alszik mostmár egy napot sem.Én sem aludtam ovisan, igaz nem tetszett az óvónőnek de kivitt magával pletyizni.Igaz egyszer rámkiabált, de bocsánatot kért az ölébe ültetett és még mesélt is nekem,így persze nem mondtam el otthol csak hogy szeretett.Na most ki tudja miket él át a gyerek az enyém mondja hogy haragszanak rá.Itthon már nem is altatom mert nem szenvedek vele.Az enyém fél 10-kor alszik el és fél 7-kor már kel, mégsem alszik.Gyereke válogatja.Nyugodj meg, nem vagy egyedül ezzel.Nekem is mondják, hogy néha nem fekszik nyugodtan, hanem beszél és ?oldják meg.Nem kötelezhetnek arra, hogy vidd haza.Alanyi jogod kihasználni az óvoda idejét.A kisfiad pedig valamelyik tisztítószerükre allergiás én is az vagyok az egyikre.Kérdezd meg mit használnak.Sok sikert!
31. b6478f3f67 (válaszként erre: 1. - Judis)
2010. okt. 13. 21:04

Szia. Lehet tényleg ovit kéne váltani ha megoldható. BÁr nem értem az ovónőket, nálunk úgy van mivel a kisfiam vegyes csoportba jár, vannak nagyok és ők már nem alszanak így kiviszik őket az udvarra, vagy a tornaterembe rossz idő esetén.

Drukkolok hogy rendeződjenek a dolgok

30. maya80
2010. okt. 13. 18:08

Az én lányom is most szeptember végén volt három éves, és annak ellenére, hogy itthon vagyok, nem dolgozom, mert januárban érkezik a kistesó, beírattam az oviba. Ő két éves korától nem alszik napközben, csak igen ritkán, de az oviban nem csinálnak ebből problémát.

Számomra teljesen felháborító, hogy ilyen miatt hazaküldenek valakit...!

A mi ovinkban az a lényeg, hogy pihenő idő alatt csendben legyenek, hogy ne zavarják azt, aki alszik, de ha valaki nem álmos, játszhat csendben, vagy az óvonéni mesél neki.

29. pteri (válaszként erre: 23. - Judis)
2010. okt. 13. 14:25
Sokféle dolog előjöhet pszichésen, de az orrfolyásról még nem hallottam. Nem lehet valamire allergiás? Esetleg régi ovi, penészes falak, ilyesmi? Sírás közben is folyik az orra minden gyereknek, nem? Ha hisztizik , akkor folyik, de nem egész nap, gondolom. Rejtélyes!
28. Pahet a vadász (válaszként erre: 1. - Judis)
2010. okt. 13. 08:58

Nekem ugyan nincs tapasztalatom ebben, de ami egyből szemet szúrt, hogy panaszkodnak az óvónők...milyen alapon?

az a dolguk hogy lefoglalják, ill foglalkozzanak a gyerekkel...van olyan aki nem igényli az alvást, és van aki igen...szerencsére nem mindegyik gyerek egyforma...és ehhez alkalmazkodni kell... én sem aludtam réges régen soha az oviban, erre határozottan emlékszem, adtak ceruzát, papírt, és addig rajzoltam, vagy babáztam ameddig a csendes pihenő a többieknek volt...és ez soha nem okozott gondot nekik..ok, ez vidéken volt, és lehet h ez különbség ok lehet, bár nem hinném...

a lényeg, hogy azért vannak fizetve hogy a gyerekkel foglalkozzanak, nem azért hogy traccspartit vágjanak abban az órában, kávézással egybe kötve szerintem....

2010. okt. 12. 21:33
Sok sikert holnapra!!!!!!!!!!!!!!:)
26. judis
2010. okt. 12. 15:49

Sok szerencsét hozzá! :)

Ha időben átadják az ovit és tudtunk volna szeptember 1-én kezdeni ahogy ígérték, egy teljes hónapom lett volna erre. Ok, ez nem az óvónő hibája, de az időnk elment vele és nem engednek tovább itthon maradni. De olyan boldogan ment az oviba, úgy várta már, semmi gond nem volt vele amíg nem kellett aludni.

Na mennünk kell a tesóért holnap visszanézek még a fejleményekkel, addig is várok ötleteket ha van :) Holnap felkeltem fél 7-kor, hamarabb nem, mert nekem is aludni kell valamikor, én is akkor kelek. Nem fogom hagyni magam. Megbeszéltem kicsi fiammal hogy ott pihen csendben és utána megyek érte. Felfogta, beleegyezett, ezután miért hozzam haza ebéd után? Sosem fogja megszokni.

köszi mindenkinek.

25. tündér74 (válaszként erre: 20. - Judis)
2010. okt. 12. 15:37
De ismerős:) Az én fiam is ilyen "nagy alvó" mint a tiéd:), a különbség csak annyi, hogy kisfiam ha nagyon álmos még akkor is min. 1 órát kell altatnom.:( Már előre félek, az ovitól /mi novemberben kezdünk/.
24. tündér74 (válaszként erre: 1. - Judis)
2010. okt. 12. 15:26

Szia!

Szerintem nem szabadna hazaküldeni azt a kisgyereket, aki nem alszik ebéd után, elvégre nem azért járnak a gyerekek oviba, hogy ha adódik egy kis probléma velük, akkor hazaküldjék őket.

Ha az óvónőkbe nem szorult egy kis kreativitás, akkor biztos, hogy nehéz dolguk van az ilyen gyerkőcökkel, mint amilyen a te kisfiad is.

Mindenképpen beszélj az óvónénikkel, hogy oldják meg a "problémát", mert neked dolgoznod kell.

23. judis
2010. okt. 12. 15:24

Múlt héten és most is minden nap az volt, hogy hazajöttünk, ő be az ágyba és csendespihenő. De ő beszélget, de bent marad az ágyában. Ha hisztizik nehezen kezelhető, de könnyen lenyugtatható és utána már könnyebb. De ők inkább szólnak. Na meglátjuk holnap nem szeretném elhozni. Úgy érzem jól felkészítettem az ovira, első nap már mondta is hogy menjek nyugodtan dolgozni. Nincs is gond vele, nem sír. Csak az első nap utána amikor meghallja hogy alvás.

Arra van valakinek ötlete hogy az oviban miért ömlik az orra? Ahogy kijövünk elmúlik és reggel újrakezdi ha belépünk.

22. Tamianyu (válaszként erre: 20. - Judis)
2010. okt. 12. 15:21

Vannak ilyen gyerekek,akiknek ennyi az alvás igényük.Ezt egy óvónőnek illene tudni!Nem is az alvást kellene erőltetni,csak,hogy pihenő időben maradjon csendes.Nem tudom mennyire kezelhető könnyen a fiad,de egy pedagógusnak kell hozzá konyítani,és nem elutasítani a gyereket.

Ez lenne számukra a megoldás?

Sok oviban már csak a lóvét szeretnék felvenni,a agyerek meg maradjon otthon.....

21. Bun Csilla (válaszként erre: 19. - Judis)
2010. okt. 12. 15:19
Próbáld meg mikor ebéd után hazaviszed otthon eljátszani mintha az oviban lenne, kabalák, állatkák a csoporttársak és mindenki pihen! A játék sokat segíthet!
20. judis
2010. okt. 12. 15:17
Az esti lefekvésből nem tudok engedni, fontos hogy időben lefeküdjön, hamarabb tudom kelteni, de az sem szokott megoldás lenni. Nyáron sokféle variációt végigpróbáltam. Fárasztás, későn fekvés stb. De ha ő azt mondja hogy nem akar aludni, bármit csinálok, nem alszik. Ha két órán át bent vagyok mellette és altatom, simogatom énekelek, bármi, akkor sem alszik. Mindig is az önálló elalvásra szoktattam, ha álmos nincs is semmi gond. Egy perc alatt minden nélkül elalszik. De ha nem akkor csinálhatok én bármit. 7-kor úgy kell ébreszteni, nem alussza ki magát, délelőtt 2 órát kint vannak, bent is rendesen játszik, nem tudom miért nem fárad el 5-6 óra alatt. Első héten kellett volna nem feladni az első telefonnál, akkor még csak 2-3 gyerek aludt ott, lett volna idő megszoknia és foglalkozni vele és én is szabin voltam, de kitiltották szinte. Egy hét alatt meg megszokta hogy hazajön.
19. judis
2010. okt. 12. 15:07
megoldanám, de hogy ha nem tudok ott lenni, mert esetleg dolgozom? Ha jövő héten is el kell jönnöm délben, nem sokáig lesz munkahelyem. Most is megbeszélük, azt mondta ok, holnap ottalszik, csendben lesz. Ennél mi többet tudok tenni?
18. Tamianyu (válaszként erre: 9. - Moonlight1984)
2010. okt. 12. 15:02
Nálunk is így van.Az én lányom sem alszik délután már 2 éves korától.Nehezen megy neki a csendben maradás,de muszáj.
17. Tücke
2010. okt. 12. 15:02
persze ez is mint a legtöbb ilyen ovis sulis dolog 2 oldalú
16. Tücke (válaszként erre: 15. - Bun Csilla)
2010. okt. 12. 15:01
persze de sztem segíthet neki benne ...
2010. okt. 12. 15:00

Igazán nem értem egy 3 éves gyerek miért nem alszik?

Nálunk ilyen gond sose volt! Lehet nem 1-kor alszik el, de legkésőbb kettőkor alszanak! Ezt a szülőnek kellene megoldania! Nálunk az oviban 28 gyerek van, és vagy alszik vagy a pihen az ágyon, vagy hazamegy ebéd után!

Még jó hogy nem engedi meg hogy játszon a gyerek akkor senki nem akarna aludni!

Nem mindent az óvónőnek kell megoldani hanem a szülőnek is! (pl este később fekszik 9-kor és kell fél 7-kor)

14. Tücke
2010. okt. 12. 14:56
enyém se alszik az oviba bár mi már utolsó évesek vagyunk és csendben elpihenget az ágyban... amúgy mneg az ovónőnek kellene neked ebben segíteni... elég érdekes mentalitás én tuti váltanék
2010. okt. 12. 14:54
Nálunk ilyen nincsen.A lányom sem alszik de az óvónő megoldja.Már nagycsoportos soha nem szóltak hogy vigyem haza.Beszéld meg az óvónővel hogy neked ez így nem jó és megoldást kéne rá találni.Mondjuk a mi ovinkba nagyon gyerek centrikusak az óvónők.Ezt nekik kéne megoldani.
12. judis
2010. okt. 12. 14:52
Ott volt vele az alvósa. Szerintem is az első nap volt a gond. Akkor nem kellett volna hívniuk. Utána persze nem is engedték egész héten még csak megpróbálni sem az ottalvást, rögtön kirakták evés után. Tegnap volt a második próba, de már stresszben volt szegény gyerek, mert tudta hogy aludnia kell. Már nem is evett. hagyjam ott és kész? Mondjam hogy nem tudok érte jönni uzsinál hamarabb és kész? Erre rávágnák, hogy két hét a beszoktatás. elhiszem hogy nehéz eset, de nem hiszem hogy ő az első ilyen gyerek.
11. judis (válaszként erre: 9. - Moonlight1984)
2010. okt. 12. 14:49
Én sem azt akarom elérni hogy hagyják csináln amit akar, minden nap elmondom hogy ha nem álmos nem kell aludni, de az ágyában kell csenben maradnia. Most is elmondtm mikor kijött, rávágja hogy jó anya és kész. Azt hiszem megérti, de az oviban nem megy. Erre mondom hogy szerintem az óvónőnek kell ezt megoldani, hogy működjön. Nem tudok többet tenni minthogy elmondom itthon és itthon is ez a rend, mindig is ez volt, nem tudom ott miért nem tudják az ágyában tartani. itthon bent marad. Tény hogy nem teljes csendben.
10. moonlight1984 (válaszként erre: 8. - Judis)
2010. okt. 12. 14:48

Lehetséges.Épp itt van a hiba:hisztizik,hívnak,hazaviszed.Ördögi kör alakult ki.Rájött,a hisztivel,zajongással eléri amit szeretne.Jobb lenne ezt minnél előtt rendbe tenni,minél később,annál nehezebb.Biztos lesz 1-2 hajmeresztő altatása az ovónőnek,de ha első nap szépen lefeküdt,szerintem hamar beleszokna a rendbe.

Nem vihet be kis kedvenc plüsst alváshoz?Talán jobban lefoglalná magát.

9. moonlight1984 (válaszként erre: 4. - Ibi75)
2010. okt. 12. 14:43
A mi ovinkban sem engedik játszani a nem alvó gyerekeket.Pihenniük kell,nem mehetnek játszani,illetve ha jól tudom egy kis figurát,játékot,könyvet vihetnek magukkal pihenés idejére.Az ovi napirendjéhez tartozik a csendespihenő,és nem is lenne aki vigyázzon rá,3 csoport van,3 ovónő,akik az alvó gyerekekre felügyelnek,nem mehetnek ki a csoportból.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook