Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ovit szeretnék váltani! fórum

Ovit szeretnék váltani! (beszélgetős fórum)


1 2
44. msaca (válaszként erre: 42. - Drnéni)
2010. márc. 4. 16:36
Valóban nem egyformák a gyerekek, és lehet, hogy az enyém érzékenyebb. Már ezt is mondtam, hogy nálunk otthon padlófűtés van, és ahhoz vagyunk szokva. HIába van 24 fok, ha a padló hideg. Nálunk csak 22 fok van, de a lábunk melegben van. Ez is szokás, és hozzászokás kérdése. Ez van.
43. katus3 (válaszként erre: 42. - Drnéni)
2010. márc. 4. 16:20
Beteg gyerek sajnos minden oviban van,nálunk is. De ez ellen nem tudunk mit tenni. Ha csak egy kicsit is beteg a gyerekem,én nem viszem be. Minek? Megfertőzi a többit,meg otthon jobban tud pihenni.
42. drnéni (válaszként erre: 13. - Msaca)
2010. márc. 4. 16:16
Azt hiszem, inkább ez a hsz mutatja meg a betegeskedés valódi okát, persze túl az immunrendszeri adottságokon. Persze én se gondolom jónak, ha nem öltöztetik fel rendesen a gyerekeket, nyilvánvaló, hogy mulasztanak ezzel az óvónők; de nem gondolom, hogy emiatt betegeskedne a kisfiad. Inkább a rossz körülmények (vályog padló??!!) és a fertőző betegen is óvodába vitt gyerekek okolják a dolgot. Én is elvinném onnan. (Vályog padló!)
41. katus3
2010. márc. 4. 16:14
Én is úgy látom,legbelül már döntöttél,csak még nem mondod ki. Hajrá!!! A gyerek érdekeit nézd!
40. msaca (válaszként erre: 38. - Katus3)
2010. márc. 4. 16:01

Köszi Katus3!

Erre már így is rámegy a mai napom!És ahogy nő a gyerek láza,úgy leszek egyre dühösebb. Pedig a kettő nem feltétlenül függ össze. Csak az én agyamban!

Köszi a hozzászólásod!

2010. márc. 4. 15:59

Válts ovit. Egyre biztosabb vagy benne..az írásaidból. De tény nehéz lesz barátokat szereznie..otthon.


Kitartás, és tényleg a gyerkőc a legfontosabb!

38. katus3
2010. márc. 4. 15:40
Szerintem ne őröld az idegeidet.:-) Sok minden szól a váltás mellett, és így őt sem fogja megviselni,ha nem kötődik.
37. msaca
2010. márc. 4. 15:32

Megkérdeztem egyébként a kisfiamat, hogy szereti-e az ovit, meg az óvónéniket, és hogy ki a barátja.

A két óvónéni meg a dadus közül, csak az egyiket "szereti", és összesen egy kisfiú nevét tudja, aki a barátja. Szeptember óta járunk ide. (persze sokat beteg, de akkor is)

Talán ennyi idő után kötődhetne jobban is, nem?

36. msaca (válaszként erre: 33. - Fdóri)
2010. márc. 4. 15:30
Hát ez a nem mindegy!
35. katus3 (válaszként erre: 33. - Fdóri)
2010. márc. 4. 15:20
Egy ilyen eset nálunk is volt kora ősszel, a kiscsoportosok mentek az udvarra,és egy kislánynak nem volt külön kinti cipője,csak egy műanyag talpú szandál,és bizony nem vitték ki benne,nehogy lecsússzon valahonnan abban a cipőben,kerítettek a lábára egy régi otthagyott sportcipőt.
34. katus3
2010. márc. 4. 15:18
Nálunk azért egyszerűbb a helyzet,mert nem kérdés,hogy áthozzam-e. :-) Alapban ide vették fel,csak nem készült el az ovi szeptemberre,és mivel betöltöttük az 5 évet,kötelező volt járnia valahová. Szerencsére a mostani ovi vezetője régi ismerősöm,és ő berakta a "nagyok" közé. Hozzáteszem mindezt titokban csináltuk,mert rengeteg jelentkező volt.90 gyereket nem tudtak elhelyezni,és a legtöbben ide akartak jönni.
33. fdóri
2010. márc. 4. 15:17

Szia!


Én bizony minden reggel a szájába rágtam az óvónéniknek 2 éven át. Aztán költöztünk, új ovi, és lám az óvónénik rendesen felöltöztették normálisan, sőt ha valakinek nem volt bent valamilyen ruhája, ami szerintük szükséges lett volna, bizony szóltak (kedvesen). :)

32. msaca (válaszként erre: 31. - Katus3)
2010. márc. 4. 15:13

Hát ez is elég hülye helyzet!

Remélem a másik ovi is jó hely lesz, mert ezek szerint magasra tették a mércét az itteniek.

A szülő már csak ilyen "állat",mindig a legjobbat akarja a gyerekének, mi?

31. katus3
2010. márc. 4. 15:10
Akkor ez még egy ok,hogy váltsatok. Ha a figyelmetlenség mellett még gorombák is,akkor a fiad sem fogja ott jól érezni magát. Én sajnálni fogom,hogy eljövünk,mert a városban ez a legjobb ovi,csendes helyen van,kevés az autó is arra,nagyon jól fel van szerelve,az udvar tele nagy fákkal,az óvónénik aranyosak,csak hát gyalog másfél óra az út. Kocsival nem sok,csak drága.:-( Meg ha megyek dolgozni,egyszerűbb lerakni a gyerekeket egy helyen. Ja és lányom minden féle képpen másik csoportba meg óvónénihez kerülne ősszel,mert a többiek suliba mennek.
30. msaca (válaszként erre: 29. - Katus3)
2010. márc. 4. 15:05

Igen, tudom, hogy a betegség, az egy másik dolog, mert kivédhetetlne, mindenhol van.

Mégis, nem érzem, hogy kedves, szerető légkör lenne az oviban. Inkább kicsit katonásra sikeredik a dolog. Bár óvóninije válogatja. Ugyanakkor látom a más oviba járó ismerősök gyerekeit és ismerem azokat a történeteket. Ezek pedig mind az oviváltás olalára felirandó tényezők a mérlegen.

29. katus3 (válaszként erre: 28. - Msaca)
2010. márc. 4. 15:00
Ők mindketten aranyosak. Reggel bemennek a gyerekek,és azonnal megkérdezik,hogy szeretne-e reggelizni,vagy majd később. Nem kell azonnal. Sok program is van nekik,néha már túl sok is...:-) Lányom még sosem mondta,hogy valakit nagyon megszidtak volna. Persze ha úgy van,rászólnak,de normálisan. Egyébként betegek mi is sokat vagyunk.
28. msaca (válaszként erre: 27. - Katus3)
2010. márc. 4. 14:55

Se ölelés, se puszi. Nulla pozití élmény.

Első héten délutáni alvásnál bepisilt és itthon elmesélte hogy "veszélyes" volt az óvónéni. Vagyis megszidták!Még az óvónénik nevét sem tudja rendesen.Szerintem egyik sem az a szeretgetős fajta.

27. katus3
2010. márc. 4. 14:52
Szia! Az én lányom 5 éves,szeptemberben kezdtük az ovit. Bizony nálunk is volt olyan,hogy a vékony benti nadrágban ment ki,mert elfelejtette átvenni,az óvónők pedig nem vették észre. Sajnos ez előfordul.:-( Egyébként az óvónénik nagyon kedvesek,egyik nap lányom odament elköszönni,és az óvónő össze-vissza puszilta őt,pedig nem látta,hogy figyelem. Jól esett,hogy szeretik.:-) Mégis váltunk ősszel. Ez messze van,de szeptemberre átadják az új ovinkat,ami kb. 150 méterre van tőlünk. Már Öcsit is ide íratom.
26. msaca (válaszként erre: 25. - Briguska)
2010. márc. 4. 14:50

Tök igazad van! Gondoltam erre is.

De: vissza tuti nem hozom, mert ha dolgozni fogok, akkor a városi ovi még közelebb is lesz.

Nem akarok batyus-ovis gyereket, aki folyton vándorol, és tény, hogy tökéletes nincs.

De vannak ismerőseim, akiknek oda jár a gyereke és ők jókat mondtak róla. Van kedvesebb és kevésbé kedves óvónéni, van jobb és kevésbé jó csoport és az udvar kisebb, és a barátai sem a faluból kerülnek majd ki, ahogyan én terveztem.

Szóval előnye-hátránya megvan mindennek. Itt a mérlegelés a nehéz, és ezért is kérem ki a véleményeteket, így talán könnyebb a döntést meghozni.

2010. márc. 4. 14:39

abban sem lehetsz biztos..hogy a szebb, jobbnak tűnő oviban azt kapod amit szeretnél...és utána mi lesz!?


már bocsánat, de erre is gondolnod kell..mi van ha nem fog beválni? visszakullogsz...és mindenki utálni fogja?

24. 0be34f3780 (válaszként erre: 22. - Msaca)
2010. márc. 4. 14:37

Szia!

Bár az én gyerkőceim már nem ovisok, de mégis elmondanám a véleményemet. Mi is falusi oviban kezdtünk. Iskola előtt még egy évet együtt jártak oda a fiúk. Az iskolakezdéskor már másik oviba irattam a kicsit, amit már nagyon akartunk. Nálunk is voltak problémák az ovónénivel. Ilyen helyzetben csak a gyermeked érdekét szabad nézni. Az óvoda nagyon fontos állomása a kicsik életének. Ha meg tudod oldani, hogy máshova hordjátok, akkor érdemes minél hamarabb lépni.

Az új oviban nálunk külön kérték a kinti nadrágot, és szellőztetést pedig a levegőzés alatt oldották meg. Gondolj arra, hogy ha most vannak dolgok amik nem tetszenek, egy idő után csak azokat fogod észrevenni, még akkor is ha nem keresed.

Váltsatok amíg kicsi a gyerkőc, és könnyen beilleszkedik.

23. msaca (válaszként erre: 21. - Mikebubu)
2010. márc. 4. 14:25

Tudod, szeptember óta olyan sokat beteg (valahol lejjebb írtam is) hogy igazából még ideje sem volt megszeretni, vagy kötjődni emberekhez. Sajnos a legjobb kis barátja amúgy a legnagyobb zsivány, úgyhogy köpködni már ő is tud!

Egyébként mikor kihúztunk két hetet, az élmény volt, hogy mondta a verseket.

Szóval még semmi sem késő.

És a másik oviban annyi program van egy hónapban, meg minden, ami itt fél év alatt sem. Nem vagyunk gazdagok, de ha havi kétezer forintot még nem sajnálok, hogy neki jó legyen. Az itteni oviban sajna az egy évre járó 3000 forintos csoportpénzt sem tudja az SzM szülő beszedni. Sajnos ez nem az ovi, nem az óvónénik hibája, és sokszor a szülőké sem. Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ez a szegény gyerek- gazdag gyerek, szegény ovi- gazdag ovi dolog engem mindig is nagyon zavart és utáltam. Azt gondoltam az én időmben ezzel nem foglalkoztunk és tök jó volt minden. Most mégis vinném a szebbe, jobba, drágábba távolibba, de csak a nevelők hozzáállása miatt. Pedig nem rossz emberek és én szeretnék jóba lenni velük. De lehet hogy már mindegy.

22. msaca (válaszként erre: 20. - 9242a6388c)
2010. márc. 4. 14:19

Köszi nagypanka, hogy hozzászóltál!

Este átbeszéljük a férjemmel és döntök.

De most azt hiszem inkább felvállalom a konfliktust és oda tartom az arcom másik felét is, csak a gyereknek legyen jobb környezete és jobb ovis élményei!

2010. márc. 4. 14:16
Nagyon kényes helyzet. De az nem került szóba, hogy mindezeken kívül a gyereked jól érzi magát ebben az oviban? Szeret járni? Fejlődik? A csoportja befogadta? mert ezek gyakran fontosabb dolgok, mint az, hogy gyakran folyik az orra..
20. 9242a6388c (válaszként erre: 18. - Msaca)
2010. márc. 4. 14:14
Szerintem ne legyen, nem morális kérdés, hogy mi jó a gyerköcödnek!!! Igenis ha te szerinted neki ott jobb lenne, akkor válts ovit!
19. msaca (válaszként erre: 17. - Mikebubu)
2010. márc. 4. 14:13

Na, hát ez az! Ez az én ellenvéleményem is, ami a dilemmámat okozza!

Ugyanakkor el kell mondanom, hogy nálunk vegyes csoportok vannak, vagyis a 20 gyerekből 10 már egyedül is fel tud öltözni. És ha az enyém még béna, akkor bocsi, de tessék rá odafigyelni!

A harisnyás-farmeros szerelésért meg le lettem szúrva, hogy abba szegény gyereknek melege van és beleizzad. Sajna nem tudok elég okos lenni. De herótom van az egésztől!

Köszönöm a hozzászólást, mert ez is egy fontos vélemény!

18. msaca (válaszként erre: 16. - 9242a6388c)
2010. márc. 4. 14:10
Igen már kinéztem, és nagyon tetszene. Csak erkölcsi dilemmám van, hogy megtehetem-e én ezt. Mert ha jó másnak, akkor miért nem jó nekem ez az ovi. Bár ... van ellentábor is jócskán.
2010. márc. 4. 14:10
Nekem is ovis a fiam, és soha nem kértem hogy öltöztessék a sétához. Harisnyában és farmerban van, az összes amit cserélünk az a benti-kinti cipő. Szerintem ezt a problémát kicsit túlreagálod. Valószínűleg nem az öltöztetéssel van a baj, hanem azzal, hogy ez egy közösség, ahol a vírusok, baktériumok nem pusztulnak ki sosem. Ezt pedig el kell fogadni:ha megerősödik az immunrendszere, nem így lesz. Szellőztetni muszáj, tehát az ablaknyitásra szükség van. Nem hiszem hogy ettől fázna meg. A mi csoportunkban is van olyan gyerek, aki cirka két hetente az orvost járja, szedi a vitamint, vigyázzák, öltöztetik folyton, és mégis. És még valami: egy csoportban van 2 óvónő, és 12-25 gyerek. Komolyan gondolod, hogy a félórás séta kedvéért öltöztessék előtte a csoportot másik fél órán át? Akkor valószínűleg az lenne a gond, hogy mire a vége kész, az elejére rámelegedett a ruha. Ebben nem lehet igazságot tenni.
16. 9242a6388c (válaszként erre: 15. - Msaca)
2010. márc. 4. 14:03
Van másik ovi ahova szivesen iratnád?
15. msaca (válaszként erre: 12. - Tündér74)
2010. márc. 4. 14:02

Van egy nagyon jó barátnőm, aki a velünk egyidős kislányát máshová iratta, mert az apuka horvát származású és horvát nyelvü oviba vitte.

Ne tudjátok meg, hogy mi papírt kellett kitölteni, mert az itteni ovi nem akarta elengedni, ugyebár a fejkvóta miatt.

Ők együtt nőttek fel, mintha tesók lennének. Sőt betegek is mindig együtt voltak, mert hoztuk-vittük a náthát, meg mindent.

De az a kislány fele annyit volt csak beteg mint mi, vagy még annyit sem.

És még az óvónénik szóltak a múltkor,hogy nem találták meg a kesztyűjét,mikor az udvarra vitték, mert anyuka zsebében maradt.

Értitek? A kesztyűjét! Még azt is ráadták volna. Nálunk meg....

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook