Ahol lakom attól nem messze van egy rét. Viianypásztorral van bekeritve lovak legelésznek rajta. Na én ott keresgéltem vigyázzva ne érjek a túlfeszült pásztorhoz. Képzeld rólam mit gondoltak!! Vajon mit keres ez a nő!! Faluhelyen még hirbe hoznak.
Szedek friss csalánt! (ha a szárát fogod nem csip)
A férjem bele csápkodja, bele dörzsöli a fájó területbe. ( ha valaki hallana!! -ilyeneket mondok-ott ott most nagyon jóóó na most már hagyd abba!!)
Aztán egy kis kamillás hintőporral beszorja és kész. Csak addig rossz amig csinálják. Utánna órákig kellemesen bizsereg. Nagyon jó érzés!! Ezt 3 nap kell csinálni. Hónapokig nem fáj a derekem!!
Apukámnak a lábai fájtak, és Ő szokta csinálni, hogy friss csalánt szedett és azzal csapkodta a lábait végig. azt mondta, hogy használ.Szegénynek teljesen bevörösödtek a lábai. Én hiszek a csalán gyógyító erejében, mert sok hisztamint tartalmaz, aminek gyull.csökkentő és fájd.csillapító hatása van.
Derékfájdalmat csalánnal tartasz rendbe? Hogyan csinálod? Nekem sem ártana, mert nekem is nagyon fáj a derekam, de nem akarok gyógyszert szedni! Majd a gyógyferedőben kicsit helyrehozzák, már alig várom.