Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ötvenen innen, és túl....bárki fórum

Ötvenen innen, és túl....bárki (beszélgetés)

❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯
29259. gotinagyi
2020. szept. 7. 08:27

Szép, tartalmas 7-et kívánok mindenkinek.

Beborult itt nyugaton, s csendesen esik.

Könyvtárba szeretnék menni, de majd meglátjuk.

Vigyázzatok magatokra :-)

29258. domimama (válaszként erre: 29256. - Gotinagyi)
2020. szept. 6. 17:08

A kert nálunk most már kezd kopaszodni. Még a fűszerpaprika, cékla, a zöldségek, és a sütnivaló tök van, és néhány egynyári virág, amit a temetőbe szoktam vinni.

Főztem, sütöttem, és itt voltak a gyerekek egy kicsit. Gyorsan telik az idő.

29257. domimama (válaszként erre: 29255. - Forrest2010)
2020. szept. 6. 17:05
Jelentkezem. Kérdezted milyen lángost csinálok, néha szoktam krumplisat, de legtöbbször a simát. Most is azt csináltam. Mindenki szereti.
29256. gotinagyi
2020. szept. 6. 09:47

Sziótok. Itt vagyok. Agyon idegesítem magamat a kert miatt. Ilyen gondozatlan rég nem volt. Pedig nagyon igyekszem, csak a fájdalom erősebb. Várom a kórházból a telefont, h mikor mehetek be műtétre. Ami egyszer tavasszal már el lett halasztva, újra kellet mindent kezdenem.

Na de olyan jó, süt a nap, meleg van, Pénteken itt voltak unokáim, erőt merítettem. Főzéshez nagyon nem tudok hozzászólni, nem én vagyok a szakács.

Ti mivel töltitek a mai napot?

29255. forrest2010 (válaszként erre: 29254. - Domimama)
2020. szept. 4. 07:14
... kefíreset szoktál ? v krumplisat ? v simát ?
29254. domimama
2020. szept. 4. 05:07

Megkezdődött az iskola kicsinek, nagynak. Már nagyon várták az unokáim.

Egyre több munka van a kertben, a párom kivágott két fát, már nagyon "betegek" voltak a fák. Leszedtem a babot, a lepotyogott almát lereszeltem, fagyasztóba raktam. Tettem el néhány üveg lecsót, és fagyasztóba raktam egy kis szilvát.

A hétvégén lángost sütök reggelire nekünk és a gyerekeimnek, ilyenkor 1 kg lisztet dagasztok.

29253. gotinagyi
2020. aug. 30. 17:03

Jó volt olvasni Domimama írását. Valóban, az ilyen találkozók felejthetetlenek.

Tegnap este Nagyon csúnya idő volt itt, esett, fújt a szél, jéggel spékelve. Az a jó, hogy tegnap reggel jól beöntöztem....

Kora reggel elmentünk az eto piacra. Nem vettem semmit, tátogtam.Spóroltam.

Amúgy nagyon meleg volt, még most is.

Párom tegnap úgy főzött, hogy mára is maradt.

Legyen szép estétek.

29252. Napsugár8
2020. aug. 30. 10:19

Szervusztok!

Megjöttem a piacról, betyár meleg van. Még szerencse, hogy tegnap d.u. megfőztem a mai-holnapi ebédemet, így most egy kicsit hűsölhetek a 25 fokos szobában.

29251. Napsugár8 (válaszként erre: 29250. - Domimama)
2020. aug. 29. 19:17

Valóban jó érzés ilyen összejöveteleken részt venni. Valami megmagyarázhatatlan légköre van ezeknek a találkozóknak.

Gondolom elfáradtatok, jó pihenést kívánok nektek!

29250. domimama (válaszként erre: 29248. - Domimama)
2020. aug. 29. 19:14

A Szolnok Tv készített néhány interjút az emlékezőkkel, a polgármesterrel.

Finom ebéd, sertéspörkölt tarhonyával vagy krumplival, savanyúság, és sütemények, ital, amit a résztvevők hoztak. Sok régi diákot ismerek már, és engem is "ottaniként" fogadtak. Örülök, hogy elmentünk.

A járványtól mindenki tart, de igyekszik betartani a szabályokat.

29249. Napsugár8 (válaszként erre: 29248. - Domimama)
2020. aug. 29. 19:13

Jajj, de aranyos! Nagyon köszönjük a beszámolót. Valóban megható, hogy a régi diákok, tanárok így összejönnek, és ennyire számon tartják, vigyázzák a régmúlt még megmaradt tárgyait, emlékeit.

És ahogyan leírtad, szinte magam előtt láttam a kis épületet, a régi falakat, benne a kis apróságokat... Köszönjük!

29248. domimama
2020. aug. 29. 19:04

A szórópusztai iskolára emlékeztek

Kilencven éve kezdődött meg a tanítás a besenyszög-szórópusztai iskolában. Erre emlékeztek emléktábla avatással ma Némethné Boros Terike iskola közeli portáján.

Mint Kármánné Gaál Éva főszervezetőtől megtudtuk, a területen 1912-től volt tanítás, de az a szatócsbolt egyik helyiségében folyt Kocsis Ilona tanítónővel.

1926-tól aztán a Klebelsberg-terv részeként tanyasi iskolákat hoztak létre, így épült meg 1930-ra a szórópusztai iskola is. Az első tanító Nyirtsák Erzsébet volt, aki 1945-ig okította a környékbeli 50 tanya gyermekeit. Az első tanuló pedig Menyhárt Albertné Terike néni volt, most nem tudott jelen lenni a Szórópusztai és Dobapusztai Öregdiákok Baráti Köre által ötödjére tartott találkozón.

Az iskola egészen 1970 júniusáig működött, akkor bezárták. Ma az épület magántulajdonban van, felújítás alatt áll, ezért nem tudták most a falán elhelyezni az emléktáblát, amit 53 befizető és a besenyszögi önkormányzat segítségével készítettek el.

A találkozón részt vett és beszédet is mondott Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere is, ő leplezte le az emléktáblát.

A találkozó kapcsán elhangzott, a fő szervező eredetileg Fózer Vendel volt, de ő lebetegedett, így helyére "ugrott" be Kármánné Gaál Éva, aki elmondta, a jobb élet reményében a szülőföldet el lehet hagyni, de elfeledni soha nem lehet.

Ennek apropójaként tartják meg ezeket a találkozókat, amelyeken a résztvevők bár már nem azt látják a környéken, mint évtizedekkel ezelőtt, de számukra a szülőföld szeretete mindennél többet jelent.

A férjem született ezen a tanyán , és járt a tanyasi iskolába elsőtől negyedik osztályig. Utána költöztek a mi kis falunkba.

Még él az a néni, aki 90 évvel ezelőtt volt első osztályos kisdiák Szórópusztán.

Nagyon jól sikerült a találkozás, nagyon jót beszélgettünk.

29247. Napsugár8
2020. aug. 29. 14:46

Szervusztok!

Hát még jó, hogy ilyenkor már nem süt ide a nap. Ebéd után a szokásos pihi, majd nekiláttam a holnapi ebéd főzésének. Kész a frankfurti leves, jut belőle a fagyóba is, de a másik fele is elég minimum 2 napra. Ebből képtelen vagyok keveset főzni. Mire összerakom, hogy mi is kell bele, akkorra tele a kotla.

És hogy szinte ingyenben kaptam a sertés májat, gondoltam, nem veszem ki a fagyóból a tervezett töltött paprikát, a máj egyik részéből főztem (reggel találtam a net-en) a tiroli májat. Igaz, hogy borom nincs itthon, így az kimaradt belőle, de ennél nagyobb csapás sohase érjen! Mostmár kivagyok, mint a kacsa!

29246. forrest2010 (válaszként erre: 29239. - Napsugár8)
2020. aug. 29. 12:37
... valaha , sok sok éve vettem 1 kis rádiós ébresztőt , közel 30 évig működött , bár soha nem volt bekapcsolva , nem csörgött , nem szólalt meg , de mivel a setétbe látom rajta az időt én mindig arra keltem , mivel megnyekkent vettem 1 másikat , hasonlót , de ennek se kell senkit ébreszteni :))))))))
29245. forrest2010 (válaszként erre: 29244. - Gotinagyi)
2020. aug. 29. 12:34
... imádok kotyvasztani :) néha jól jött volna ha Bundy tudott volna főzni , mégha csak 5-10 félét is :) de nem tud , nem is akar ! soha nem is akart , és az volt a nagyobb gond !!! egyébként + nem is szeretném , ha nekem belekontárkodna :( :( keressen csak magának elfoglaltságot !!! :) 1 kertes ház körül mindig van valami matatni való :) :)
29244. gotinagyi
2020. aug. 29. 11:40

Sziótok, most ültem csak le, mert kivetettem magamat a kertbe. Utol sosem érem magamat, mert a betegségem lelassít, de nem adom fel.Meg tartok tőle, ha megműtenek, csak nézni fogom a kertet. De jön az ősz. majd megkérem valamelyik utódomat, hogy segítsen. Mert a páromra nem számíthatok a betegsége óta. Örülök annak ha lenyírja a füvet..

Megy a "gizi", hamar megszárad minden, mert meleg van...még.

Domimama, várjuk a beszámolót.

Párom a szakács, mindjárt kész az ebéd. A kolléganőim mindíg irigyeltek, hogy ő főz. Én is tudok sütni, főzni, de nem szeretek. Míg otthon voltam gyesen, minden nap főztem. De amikor visszamentem dolgozni, párom váltott. Máig örülök neki.

Én soha nem unatkozom, mindíg van mit csinálni .

(csal.ház).De amíg van könyv, addig nincs unalom.

Délután pihenés gyanánt varrni fogok, vagy szőni? Majd eldöntöm, de lehet olvasni fogok. Szóval van választék.

29243. Napsugár8
2020. aug. 29. 10:31

No szervusztok, megjöttem a délelőtti sétámból. Elmentem a távolabbi coop.éba, apróságokat vettem.

Még mindig nem tudok napirendre térni az eddigi kedvenc zöldségesem elkutyulásán. Bedugtam az orromat, a karfiolt 998.- Ft/kg!!! akarja adni. A coop.éban is ugyanannyi, állítólag a piacon 350-ért is szépet lehet kapni.

Holnap irány a piac, jó kis séta lesz.

29242. Napsugár8 (válaszként erre: 29241. - Domimama)
2020. aug. 29. 07:55

Oké!

Vagy ha túl hosszúra és kissé "görbére" sikeredne, majd várjuk a beszámolót ha kipihentétek a fáradalmakat. Érezzétek jól magatokat.

29241. domimama
2020. aug. 29. 07:52
Jó reggelt! Tanyasi iskolai találkozóra megyünk, estére beszámolok.
29240. Napsugár8
2020. aug. 29. 06:47
Szép jó reggelt mindenkinek! Mi újság, hogy vagytok? Mai program?
29239. Napsugár8 (válaszként erre: 29238. - Forrest2010)
2020. aug. 28. 18:13

Világ életemben fél 6-kor ébredtem, anno a tesóim 6-ra jártak dolgozni, még az én dolgom volt suli előtt kiszellőztetni a szobákat, és beágyazni mindenki után. A férjem is 6-ra ment, úgyhogy dettó.

Később már csak a biztonság kedvéért húztam fel a csörgő órát amíg dolgozni jártam, nem igazán volt olyan, hogy a csörgésre ébredtem volna.

Azért érdekes, hogy mióta itthon vagyok, még mindig a csörgő órára nézek, ha tudni akarom, mennyi az idő. Nem a karórát, nem a telefont, csak a nagy órát. :))

29238. forrest2010 (válaszként erre: 29237. - Napsugár8)
2020. aug. 28. 17:26

... nekem soha !!! nem csörgött óra se reggel se máskor , mindig óra nélkül kelek/keltem , mázlim volt :) de a gyerekeim :( ! a lányom régen volt nagy carba , mikor már a bátyja bejárt Pestre suliba :) a lányom jó néhányszor elaludt :( mert mindig a bátyja keltette reggelenként :( olyan is volt h lázas volt és mondta h nem megy suliba ! a fiam + lebacta h nem szimulálunk !!!! és kirángatta az ágyból :( szegény elment lázasan az iskolába :( :(

... még soha nem unatkoztam :) mindig találok valami matatni-valót első pillanattól fogva olyan volt , mintha mindig itthon lettem volna , pedig 68-tól 2010-ig sose voltam se munkanélkül , se ... mázlim volt :) de biztos , h az a jó ! ha mindenki megtalálja a neki megfelelő időtöltést a szabadidejébe :) pasik is + mi is !!!

29237. Napsugár8 (válaszként erre: 29227. - Főnix-50)
2020. aug. 28. 16:42

Emlékszem, amikor én eljöttem nyugdíjba, hetekig csak azon élvezkedtem, hogy reggel nem csörög az óra, hogy nem kell sehova sem időre menni, hogy semmi kötöttség. Élveztem azt a szabadságot, amit talán kisgyermekként, még a suliba való járás előtt élhettem.

Eltelt egy kis idő, amikor megszoktam, hogy nem mások döntik el, mikor mit kell tennem, hanem én magam határozok és semmi kötöttség. Persze, kell, hogy valami értelmes elfoglaltságot is találjunk magunknak, olvasni, kötögetni, egyéb kézimunkák. Vagy túrázni, úszni, keresni a kapcsolatot a többi nyugdíjassal, akár valamelyik nyugdíjas klubban. Mindegy mit, amihez kedved van, és ami ad egy ritmust a napoknak, különben könnyen beleszürkülhetünk a hétköznapokba.

29236. forrest2010 (válaszként erre: 29232. - Gotinagyi)
2020. aug. 28. 14:52
... ne szüntesd + inkább nézzél szét 1 kicsit másfelé is !!! pl a hóvégi spórolósba is nyugodtan odakukkanthatsz , ott is lehet traccsolni , kikapcsolódni , ott se csak főzünk/eszünk , az is 1 beszélgetős műsor :) bakker ! nem műsor ! fórum ! :))))))))))
29235. Napsugár8
2020. aug. 28. 14:09

Szervusztok! Szép napot kívánok mindenkinek!

Jajj, hogy én hogy' jártam délelőtt!

Majdnem megjártam!

Elindultam egy körre itt a közeli üzletekbe, ahogy leértem az emeletről megnéztem a postát. Tele volt a láda mindenféle szórólappal. Válogattam őket, nincs-e közéjük csúszva valami fontosabb irat, akármi. Aztán mint aki jól végezte dolgát, elindultam.

Közel 2 óra eltelt, mert hogy ismerősökkel pletyi itt-ott, meg ücsörgünk a hűvös padokon. Inkább ott, mint fent a másodikon.

Jövök haza, keresem a lakáskulcsom, sehol!!! Akkor jöttem rá, hogy nem vettem ki a postaláda ajtajából... azóta akárki magához vehette...

még szerencse, hogy fejből tudom a kapukódomat, bejövök, nézem és ott volt, ahol hagytam!!! Ilyenkor szoktam azt mondani: szeret engem a jóisten, és szeretnek az angyalok. Vigyáznak rám! De nagy kő esett le a szívemről!

No ennyi izgalom nekem mára elég is volt.

29234. gotinagyi (válaszként erre: 29233. - Napsugár8)
2020. aug. 28. 13:50
Köszönöm, s neked is, s a néma olvasóknak szép délutánt kívánok.
29233. Napsugár8 (válaszként erre: 29232. - Gotinagyi)
2020. aug. 28. 11:37

Nehogy azt hidd, hogy egyedül vagyok, aki olvas téged. Csak nem szólalnak meg, de lassan már szinte minden topiknál ez van. Ha jólesik írni, írj nyugodtan, és talán majd a régiek is visszatérnek naponta, egy-két mondat erejéig.

Legyen szép napod neked is. Jó étvágyat kívánok az ebédhez.

29232. gotinagyi (válaszként erre: 29231. - Napsugár8)
2020. aug. 28. 11:29

Tulajdonképpen arra gondoltam, hogy megszüntetem a topikot.(Mivel én vagyok az indítója, megtehetem)

Azt hittem, senkit sem érdekel, amiket ide irogatok. Jó, tudom, értelmes ember önmaga társasága, de néha jó lenne másokat is olvasni, hogy élnek, hogy éreznek? Igyekszem a politikát kihagyni( ami nagyon nehéz, mert beszövi életünket)

Én csak egy egyszerű Édesanya, nagyika vagyok, akit bizony nem kerültek el a gondok, bajok. De úgy döntöttem, mivel betöltöttem már a 70-et, őszinte leszek, vagy hallgatok. Bár eddig is ezt csináltam.

Volt valamikor az nlc-n egy topik, ahol nagyon jó társaság jött össze, többször találkoztunk is, BP-en, sőt Debrecenben is. Felejthetetlen élmény volt.

Itt is egyszer, no kétszer sikerült összehozni találkozót, de sajnos lassan elült az érdeklődés.

Sokszor sokan bejelentkeztek, szeretettel fogadtam őket, de aztán " eltüntek" A régiekből csak 1 emberkével tartom a kapcsolatot.Sajnos ide ritkán néz be bárki is.

Azért gondoltam, megszüntetem.

Hát ez van, de ha egyvalakit(téged) is érdekel, amit itt irogatok, akkor folytatom. Olyan lesz, mint a napló írás, csak nyilvános. Legyen szép napod, 7végéd. Szeretettel.

29231. Napsugár8 (válaszként erre: 29226. - Gotinagyi)
2020. aug. 27. 21:05

"..és még mindíg folytatom, de már nem sokáig."

Ezt nem igazán értem, mire mondod hogy nem sokáig folytatod???

Jó olvasni amiket írsz, ne hagyd abba. Vagy valami másra gondoltál?

29230. domimama (válaszként erre: 29227. - Főnix-50)
2020. aug. 27. 16:10
Sikerüljön mindaz, mit tervezel. Hidd el, jó nyugdíjasnak lenni.
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook