Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ötvenen innen, és túl....bárki fórum

Ötvenen innen, és túl....bárki (beszélgetés)

16239. 4b6a2525df
2012. febr. 26. 06:43
Jó reggelt, kellemes napot. Remélem a jövő hét lesz a tél utolsó hete.
16238. Lhara (válaszként erre: 16237. - Bobimami)
2012. febr. 25. 16:38

A szél nekem se barátom. Még jó, hogy pont a mostani hétvégémre tudtam elbújós, háztartásozós, punnyadós napokat rendezni.

Itthon a fiam is, mert szabadnapja van, és olyan jó ilyenkor.

Kicsit azért vágyom ki a napsütésre, a kertbe... úgy el tudnék mókolni ott is, mert volna mit, de ebben a szélben jobb, ha nyugton maradok.

Úgy volt, hogy holnap jön Tirolból a Juditkám, de sajnos, náthás lett... talán kedden már tud utazni, azt mondta. Úgy reménykedem!

Már megvettem az ágyneműt is, ami hiányzik neki...

No, majd csak tud jönni végre.

A férjem meg ma egésznap távol van... de a barátnőim közül kettő is keresett ma. Pedig az egyikkel tegnap este is együtt voltunk a filmklubban... Olyan jól esett a telefonjuk, hogy még most is repkedek.

Úgy tűnik az előjelzésekből, hogy tán hétfőn lesz az utolsó szeles nap... legalábbis ebben a periódusban, amit elő tudnak jelezni.

16237. bobimami
2012. febr. 25. 15:25

szép napot mindenkinek.

gyönyörű tavaszi idő van.minden gyerek kint játszik.be sem lehet csalogatni őket,igaz a szél fúj ,de még azt is langyosnak érezzük.

nekem most nagyon fáj a fejem ,mert érzékeny vagyok a szélre...

jön a tavasz.elolvadt az egész hó....

Itt vannak a BÖJTI SZELEK ...

16236. lúdanyó
2012. febr. 25. 14:54
Elvitte a férjem + a fiam a kutyát a dokihoz kapott 4 féle inekciót + infúziót...4 napig kel hordani a dokihoz.. remélem használni fog neki...:)
16235. gotinagyi
2012. febr. 25. 14:52

Sziasztok..

Olyan jó volt , hogy sütött a nap, gyorsan szellőztettünk, huzatot csináltunk...most beborult, felkapcsoltuk a fűtést újra, mert mig nyitva voltak az ajtók, minek? Spórolunk..

Holnap nagy összejövetel lesz, mert együtt ünneplünk 2 szülinapot, s 1 névnapot...

Pihenjetek a hétvégén...

16234. Lhara
2012. febr. 25. 14:44
Csak bekukkantottam... Szép napot kívánok nektek!
16233. 4b6a2525df (válaszként erre: 16216. - Kisnejulcsi)
2012. febr. 24. 17:44
nagyon helyes:) számolj be légyszi, mi lett az eredmény. Mennyi az a magas vérnyomás?
16232. gotinagyi (válaszként erre: 16231. - Lúdanyó)
2012. febr. 24. 14:43

Én is turkálni szoktam, de rém tehetségtelen vagyok benne. A lányom, az igen...rá is bíztam ezt az elfoglaltságot:-)

Imádom a magyar nyelvet, mert látjátok, ilyen is csak nálunk van...szerettem amikor a rádióban volt nyelvjáték...

16231. lúdanyó (válaszként erre: 16228. - Gotinagyi)
2012. febr. 24. 13:44

a magyar nyelv csodája..:)

Voltam turkálni a barátnőmmel. Sok hasznos OLCSÓ dolgot találtam.. Mindjárt jönnek a koleszosaim szóval jó a mai nap..:)

Nektek is ezt kívánom..:)

16230. lúdanyó (válaszként erre: 16224. - Kisnejulcsi)
2012. febr. 24. 13:40
jaj ne fájdits a szívem..:(
16229. Lhara (válaszként erre: 16228. - Gotinagyi)
2012. febr. 24. 13:39

Köszönöm, nagyon rám fért!

:DDD

16228. gotinagyi
2012. febr. 24. 13:18

Sziasztok...

Hát persze, hogy hiányzik, aki nem jelentkezik...

Gyereke, mosolyogjatok:

A Tál család

Tudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak ?

Először is itt van az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.

A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt.

Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége, Vege Tál, meg annak a testvére Lamen Tál várni akar vele még egy évet.

Aztán ott van Imi Tál, aki folyton arra törekszik, hogy a mi családunk pontosan olyan legyen, mint az összes többi.

A kényeskedő Affek Tál néni túl sokat képzel magáról. Iker öccsei, Garan Tál és Han Tál pedig hamis ígéretekkel próbálnak elkábítani mindenkit.

De azért nem minden családtag rossz. Asszisz Tál rokonunk például kifejezetten segítőkészen intézi az ügyes-bajos családi ügyeket. Ros Tál és Szelek Tál viszont már nem mindenben vesznek részt szívesen.

A dúsgazdag üzletember nagybácsi, Invesz Tál anyagi

hozzájárulására mindig lehet számítani, csak az a zsugori öccse, Limi Tál folyton igyekszik visszafogni adakozó kedvét.

A remek politikai érzékkel megáldott Reprezen Tál kiválóan képviseli a családot különféle rendezvényeken . Az elkötelezett Agi Tál nővérem élen jár a meggyőzésben, de Reflek Tál igyekszik folyton ellentmondani neki. Medi Tálhoz bármikor fordulhatunk átgondolt és megnyugtató tanácsokért.

Szalu Tál unokaöcsém éppen katonaidejét tölti a hadseregben.

Bevásárolni Kós Tál nagynéném szokott a piacon, mert ő mindig tudja, hogy mi mennyibe kerül, és általában Lici Tál is elkíséri, mert nagyon szeret alkudozni a kofákkal.

A kitünő hanggal megáldott Kán Tál folyton dalol, zenész fivére Trombi Tál pedig hangszeren kíséri (a kamasz Mu Tál átmenetileg nem énekel velük.)

Sajnos a múlt év során három családtaggal is kevesebben lettünk: két unokatestvér, Dezer Tál és Konver Tál külföldre távozott, a kilencven éves Exi Tál néni pedig végelgyengülésben elhunyt. Őt az utolsó időkben már csak Ágy Tál vigasztalta.

Szép, tartalamas 7 végét kívánok..

16227. inci47 (válaszként erre: 16223. - Kisnejulcsi)
2012. febr. 24. 13:15

Köszönöm!

Pihenésről nem igazán lehet szó, mert nálam landolt a beteg unokám is, most már ketten vannak + a párom, ő is jár infúziós kezelésre...

Ma egy kis gerzemürze levest meg rántott halat csináltam, hagymás krumplival, ubisalival, Bencikém dióstésztát evett...

Nemsokára átmegyek a szüleimhez, mert édesanyám telefonált reggel, hogy meghalt a bátyja, de sajnos nem tudunk elmenni a temetésére, mert Gyergyóban lakik, tudjuk, hogy ez az élet rendje, mégis fáj...főleg neki, hiszen nagyon ritkán látták egymást..

16226. Lhara (válaszként erre: 16219. - Lúdanyó)
2012. febr. 24. 12:49
A "zuram" az, és nagyon jó (!) de nem igazán vállal várodson kívül.
16225. Lhara (válaszként erre: 16221. - Inci47)
2012. febr. 24. 12:47

Örülök neked!

Pihend ki jól magad!

Puszi

16224. kisnejulcsi (válaszként erre: 16219. - Lúdanyó)
2012. febr. 24. 08:36
Ha közelebb laknál , sztereóban masszírozna Julcsi ! Olyan jó keze van :))
16223. kisnejulcsi (válaszként erre: 16221. - Inci47)
2012. febr. 24. 08:34

Incikém !

Küldök egy kis pozitív energiát :)

Itt a hétvége , pihend ki Magad !

2012. febr. 24. 08:33

Szép napot , sziasztok !

Most zord az idő , de remélem jobb lesz és felszáll a köd.

Jobban vagyok , a kedvem is jó , megyek főzni aztán sétálunk egyet a kutyussal :))

16221. inci47 (válaszként erre: 16217. - Lhara)
2012. febr. 23. 18:32

Szia!

Megvagyok!.. örülök, hogy hiányzom,csak zajlik körülöttem megint az élet rendesen, ezért csak olvastam gyorsan és nem írtam!..de most nincs kedvem panaszkodni...majd valamikor.

Én jól vagyok, csak el vagyok fáradva rendesen!

Puszi mindenkinek!

2012. febr. 23. 16:21
Szép délutánt kívánok mindenkinek!
16219. lúdanyó (válaszként erre: 16218. - Lhara)
2012. febr. 23. 16:12

aranyos..:)

Valami házhoz jövő maszirozót el fogadnék..:)

16218. Lhara
2012. febr. 23. 14:49

No végre!

Kaptam egy szép jelet tőle!

Juhéjjj... Vagy bariszőr? :)))

16217. Lhara
2012. febr. 23. 14:33

Hova tűnt Incike?

...harmadik napja nem írt ide...

16216. kisnejulcsi (válaszként erre: 16211. - 4b6a2525df)
2012. febr. 23. 14:14

Édes vagy !!

Tudod mit ? - újra elmegyek , megfogadom a tanácsod ! Viszem a vérnyomásmérőm is és délután megyek ! - Akkor délelőtt voltam . -Szeretnék gyógyultabb ! és erősebb lenni , mire jön a kis unokám !

Amennyit tudok , most is mozgok , a háztartási munka melett.

Diétázom , keményen , szedem a gyógybogyókat , mégis sokszor magas a vérnyomásom, de azért nem a betegségem körül forog a volág !!

Édes rotimmal játszunk , - addig is mozgok - és elfelejteti velem a bajokat . Aztán meg itt a család :)

Azértisjólérzemmagam :)

16215. Lhara
2012. febr. 23. 14:10

Üdv mindenkinek!

Olyan jó, hogy pont erről írtok!

Nekem elég faramucin sikerült az első találkozásom evvel a nagyszerú eszközzel-módszerrel.

Évekkel később viszont megismertem a legjobb barátnőmet és neki is van ilyen otthon.

Közben persze számtalan esetben hallottam róla.

Azt gondolom, hogy akinek csak lehetősége van, bátran használja így vagy úgy, mert az is tudományosan alátámasztott tény, hogy bizony bármely gyógyulási folyamat kezdeti állapotromlással jár. Így van ez akkor is, ha nem mutat észrevehető kontrasztot.

Ha mégis, az szokott ijesztőleg hatni ránk.

Tehát, csak bátorítani szeretnék mindenkit ezügyben. Érdemes használni!

16214. bobimami
2012. febr. 23. 10:44
nekünk is jól jönne egy ilyen dögönyözés,ugye Lúdanyó.????sajnos én még nem is hallottam ilyenről.biztos nagyon jó..mi már annyi mindent megvettünk az egészségünk érdekében.az infrától a mágnesig,a gyapjún át mindent..hát nem mondhatnám,hogy sokat használ.
16213. gotinagyi (válaszként erre: 16212. - 4b6a2525df)
2012. febr. 23. 10:33

Gondoltam, én, de azt hiszem, ha a párom rá tudom venni, hogy jöjjön, s látja milyen jó, akkor akkor talán eljátszunk a gondolattal(vásárlás részletre).

Így meg legalább kimozdulok hazulról, a busz ott tesz le, ahol van a kezelés, oszt jön a jó idő, már sétálni is fogok...

Amikor maszírozással foglalkoztam, én is mindíg elmondtam, hogy beállhat újra fájdalom, ami el is fog múlni...

Ja, és most értem haza, mert a párom értem jött...

16212. 4b6a2525df (válaszként erre: 16208. - Gotinagyi)
2012. febr. 23. 08:59
hát nem azért irtam, hanem azért mert tudom milyen jó.
16211. 4b6a2525df (válaszként erre: 16209. - Kisnejulcsi)
2012. febr. 23. 08:58

Amikor én elkezdtem, akkor azt mondták, hogy 3 hétig egyfolytában járni kell, mert addig "romlik" az ember állapota. Nekem abban az időben rettenetesen fájtak a térdeim, a lépcsőn alig tudtam felvánszorogni. Rengeteg gyógyszert szedtem rá. Már éppen jól voltam, amikor a ceragemre mentem. Na kb 3 nap után ugyanolyan fájdalmaim lettek, mint voltak előtte pár héttel. Ekkorra már nem szedtem a gyógyszereket. Akkor azt mondták, hogy tartsak ki 3 hétig és nem fog fájni a térdem.

Fogcsikorgatva ugyan (és gyógyszer nélkül), de kitartottam és igazat mondtak. Gyógyszer nélkül visszakerültem abba az állapotba, amit a sok gyógyszerrel tudtam csak elérni.

Azóta sem szedek gyószert a térdeimre.

Nekem is évtized óta magas a vérnyomásom, volt idő amikor 3 féle gyógyszert szedtem rá. Ma már csak egyet reggel.

Nem tudom mérted-e a vérnyomásod, vagy "csak" szédültél.

Eleinte én is szédültem, mert nem tudok hanyatt feküdni, és ott 40 percig hanyatt kell feküdni. Eleinte mindig az első ágyba feküdtem, mivel közel volt hozzá a szék, és úgy kellett felsegíteni, nem tudtam egyedül leszállni az ágyról és rögtön leültem a székre, és bevágtam fél liter vizet. A központba arra is ügyeltek, hogy az ágyra fekvés előtt is meg kellett innunk 2 dl vizet.

Ha mérted a vérnyomásod és tényleg magas volt, akkor azt tanácsolom, hogy délután 2 után menj az ágyra.

De a nykad miatt nem is kell végigcsinálnod a programot, csak azt a le-fel görgetést. Azt magától 3x csinálja, majd megáll a derekadnál, ekkor a lefele nyillal el lehet indítani, lemegy a farokcsontodig, majd mégegyszer meggörgeted 3x.

Ezzel már alaposan kilazítottad a hát és nyakizmaidat.

De lehet folytatni úgy, hogy a le fel nyillal a 2 szárnyad közétől a koponyádig, majd vissza masszírozgatod.

Szóval nem kell a 40 perces programot csinálnod, lehet kézivezérléssel a fájós részeket masszirozgatni.

Persze ezt a központban nem lehe megcsinálni, csak az ismerősödnél. Ettől biztos nem megy fel a vérnyomásod.

Próbáld ki, hidd el többet ér minden gyógyszernél, mert a gyógyszer csak a fájdalmat csillapítja, ez pedig kiropogtarja a meszesedést.

16210. kisnejulcsi (válaszként erre: 16205. - Gotinagyi)
2012. febr. 23. 08:14

Puszka !

Julcsikám gyógymasszőr , és a kezébe vett :)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook