Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ötvenen innen, és túl....bárki fórum

Ötvenen innen, és túl....bárki (beszélgetés)

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
29649. gotinagyi
2021. aug. 20. 04:22

Szió Jenny, szió Napocska, és üdvözlöm azokat akik olvasnak. Mindíg ilyen korán ébredek, s gondoltam bekukkantok kedvenc fórumomba.

Tegnap kiselejteztük a könyveket (mint írtam) Laura unokámmal. Kivette, ami nagyon érdekli, s közben kérdezte: Nagyikám, mikor fogom én ezeket elolvasni? A válaszom az volt, ha nagyon szeretnéd, akkor szakítasz rá időt. Én is sokat olvastam fiatal koromban, igaz, akkor nem voltak kúlönféle kütyük. Az unokáim közül ő az, akit legjobban megfertőztem az olvasás szeretetével.

Legyen szép napotok ma is.

Ünnep ide, ünnep oda, nekem ez ugyanolyan nap, mint a többi.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Olyan gond nincs, amelyik ne hozna kezében ajándékot neked. A gondokat azért keresd, mert szükséged van ajándékaira.

Popper Péter

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

....szerintem nem kell keresni a gondokat, megtalál.

29648. Napsugár8 (válaszként erre: 29646. - Gotinagyi)
2021. aug. 19. 11:38

Szervusztok!

Aranyos vagy Drága Gotinagyi! Tulajdonképpen én is egészséges vagyok, ha nem lenne térdbántalmam és hozzá egy kis pajzsmirigy alulműködés. Nekem ez jutott, de még mindig jobb, mintha az ágyból sem tudnék felkelni! Szoktam mondani! :))

Vigyázz magadra, és ne dolgozd magad túl, a munka megvár!

15-20 évvel ezelőtt volt könyv gyűjtés, amikor egy romániai kis magyar falu könyvtára leégett, oda vittem el két nagy szatyor könyvet. Egyrészt a magyar klasszikusokat, versesköteteket, és a világirodalom általam szeretett íróinak könyveit.

Másrészt sok Édesvíz Kiadó könyvet ajándékoztam el olyan Reikiseknek, akikről tudom, hogy megbecsülik és hasznosan forgatják akár önmaguk, akár más emberek boldogulására. De van még a szekrényemben jócskán. Majd "szólnak", hogy azoknak is mi legyen a sorsuk, hogy majdan ne a kukában végezzék.

Jó étvágyat kívánok mindenkinek! Legyen szép napotok, és jó egészséget, kellemes hétvégét kívánok!

2021. aug. 19. 11:20

Sziasztok!

Én mindig olvaslak benneteket, írni már nincs időm!

Szép napot nektek!

Gotinagyi, jobbulast!

29646. gotinagyi
2021. aug. 19. 11:13

Mártikám, ne má, ne csináld ezt.! Megbántottalak valamivel? Annyira egy húron pendülünk itt...ne zárulj össze. Hidd el, jó hogy itt vagy, nagyon jól tudsz írni, értékes emberke vagy. Miért futamodsz meg innen is???

Sajnálom....

Napocska, párom is halászlét csinál...na nem magunknak, hanem kisebbik lányom kapott halat, s férjem nagyon jót tud csinálni.

Mi már megjártuk a fél várost, s vagy 300 könyvvel tértünk haza. Bátyámék selejtezték ki. Most az unokámmal fogjuk átnézni, s ami nem kell, betesszük arra a helyre, ahonnan bárki elviheti.

Ez a nap nem az én napom, iszonyúan szédülök, meg a fájdalmaim is erősek.

Tulajdonképpen egészséges vagyok, ha nem lenne gerinc, meg térdbántalmam, még táncolnék is.

A mai napon még nem tom mit csinálok, tudok válogatni. Egy biztos, vasalni fogok.

Vigyázzatok magatokra.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Az idő, mondják, nagy tanítómester. Csak az a baj, hogy megöli a tanítványokat.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

29645. Napsugár8
2021. aug. 19. 07:20
Most egy kicsit eltűnök! Megyek halat pucolni, és utána még egy kört teszek odalent erre-arra. Majd jelentkezek. Mindenkinek további szép napot kívánok!
29644. Napsugár8 (válaszként erre: 29643. - Csemár)
2021. aug. 19. 07:18
Sajnálom, de a hangfalaim (helyhiány miatt) a szekrényben vannak.
29643. csemár (válaszként erre: 29642. - Napsugár8)
2021. aug. 19. 07:09
29642. Napsugár8 (válaszként erre: 29641. - Csemár)
2021. aug. 19. 06:50

Márti!

Ne menj sehová, és főleg ne bújj vissza a kis barlangodba! Ha már sokunk örömére megtetted azt a lépést, hogy kinyitottad a kis remetelak ajtaját, ne rettenj meg a világ zajától, és ne bújj vissza! Erős vagy, lépkedj tovább előre, itt kint is rengeteg csodás élményben lesz még részed, csak nézz körül, és fogadd el a világot olyannak, amilyen!

Lehet, hogy esetenként túl zajosnak, túl rohanónak tűnik, de hidd el, vannak, akik szeretnek és elfogadnak olyannak, amilyen vagy! Te is fogadd el a világot olyannak, amilyen. Maradj ott, ahol békességet, boldogságot, derűt, szeretet kaptál.

29641. csemár
2021. aug. 19. 05:42

Jó reggelt, kedves Gotinagyi!

Köszönöm a kedves szavaidat!

Hogy böszke vagyok-e a szakmai eredményeimre? Akár büszke is lehetnék, de nem vagyok az. Csak megtettem, amit kellett, s ez nem különösebb érdem.

Büszke Te lehetsz, én úgy gondolom! ...Mert a családi boldogságot, bár alanyi jogon mindenkinek járna, nem élheti meg mindenki. (Nekem a gyerekkoromból vannak felejthetetlenül szép tapasztalataim erről.)

De nem is szaporítom a szót...

Hiszen csak elbúcsúzni jöttem ezúttal...

Rövid volt az ittlétem, igaz, de tapasztalatnak igen hasznos! Köszönöm Neked is, Napsugár8-nak is!

Tartalmas, szép napot kívánok Mindenkinek!

29640. csemár (válaszként erre: 29639. - Napsugár8)
2021. aug. 19. 02:40

"A szótlan szív se hallgat; / beszél, s ki érti, annak /

többet, mint nagy szavak." (Keresztury Dezső)

29639. Napsugár8 (válaszként erre: 29638. - Gotinagyi)
2021. aug. 18. 14:03

Itt vagyok Drága Nagyikám!

Nem írok, csak olvasok!

A szívedben, ott vagyok!

29638. gotinagyi
2021. aug. 18. 10:45

Mártikám, köszönöm a beszámolódat. Tudod, úgy tartom, hogy mindenki élete egy kész regény...Tied is. Mivel benne élünk, nem is vesszük észre. Gyűrjük egyik napot a másik után, s s csak azt vesszük észre jé, már megint 1 év telt el...

Büszke lehetsz , hogy sok sikeres tanítványod volt.

Én "csak " a családomra tudok büszke lenni. A sok szeretetre, amit kapok tőlük.

Szóval úgy érzem, boldog vagyok...igaz vannak gondok, amin nem tudok én változtatni, s próbálom elérni, hogy ne őröljön fel.

Legyen mindenkinek szép napja.

Napsugár, merre vagy?

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Akkor jó a tanításod, ha az ember úgy is tesz, ahogy beszél.

Ignatus

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

29637. csemár
2021. aug. 17. 06:10

Jó reggelt, Gotinagyi!

Nem lenne illdomos, hogy túl sokat szaporítsam a szót az életkörülményeim ecsetelésével, s - különben is - csak "egy vagyok a sokból", viszont az se nagyon illik, hogy még tartozom a válasszal a kérdésedre: nehéz-e most Szerbiában élni.

Elgondolkodtatott a kérdésed, mert ezzel (magamtól) nemigen szoktam foglalkozni, hiszen ez van, ezt kell szeretni. (Bárki felteheti egyébként ezt a kérdést, csak a "Szerbia" szót kell helyettesíteni egy másik földrajzi névvel), és észre fogja venni, hogy nem is olyan könnyű válaszolni rá.)

Végül is arra jutottam, hogy azt válaszolom Neked: volt már nehezebb is. Továbbá azt, hogy kisebbségben élni egy országban mindig "többlettartalmakkal" jár, pluszban, mínuszban. Ezért aztán, valóban, rátapintottál a lényegre: igazán érdekes, izgalmas és tartalmas életem van, s volt is. Merem remélni, és a jelek is azt mutatják, hogy sok diákomnak voltam kedves tanára, s nem csak amiatt, hogy nem vitt rá a lélek, hogy túlságosan szigorú legyek. A diákjaim között szép számmal vannak, akik tisztességes, jó munkát végeznek mint magyartanárok. (Ui. a tanárképzésben dolgoztam.)

Itt a Hoxán, tudom, sokan nem szeretik a tanárokat, nekem viszont semmi okom rá, hogy titkoljam. Nem dicsekvés, nem kivagyiság, hanem "csak" egy tény.)

Szép, tartalmas napot kívánok!

29636. gotinagyi
2021. aug. 16. 08:11

Sziótok, az már biztos, hogy felejthetetlen napunk volt.

Azt hittem éjjel esni fog, de semmi. Fullasztó meleg van.És süt a nap is. Most a teraszon 33 fok van.

Legyen szép napotok, hetetek!

"Engem mindig lenyűgöz egy új nap ígérete: friss kezdet, még egy esély, és talán egy csipetnyi varázs is, amely valahol a reggelen túl vár." (John Boynton Priestley)

....

29635. gotinagyi (válaszként erre: 29633. - Csemár)
2021. aug. 16. 08:07
Köszönöm.
29634. cilabogyó (válaszként erre: 29632. - Gotinagyi)
2021. aug. 16. 07:07
Gratulálok, remek gyerekeitek vannak. Az ilyen dolgok nagyon emlékezetesek maradnak.
29633. csemár (válaszként erre: 29632. - Gotinagyi)
2021. aug. 15. 10:29
Legyen még sok ilyen csodaszép napotok!!
29632. gotinagyi
2021. aug. 15. 09:08

Sziótok!

Tegnap óriási meglepetésben volt részünk a párommal. A gyerekeink meglepetés összejövetelt tartottak. Elcsaltak hazulról, s mikor haza értünk, kinyitottuk az ajtót (mint a filmekben) meglepetés felkiáltással fogadtak a szeretteink. S a lakás kidíszítve. 18-an voltunk.

Szóval csodás napunk volt.

.............................................

Nem a tested, hanem a lelked köt tartós házasságot.

........................................................

29631. csemár (válaszként erre: 29630. - Gotinagyi)
2021. aug. 15. 03:39

Szép jó reggelt, Gotinagyi! (Ha majd eljön az ideje...)

Lehet, hogy tudod: ma Nagyboldogasszony napja...

Legyen nagyon-nagyon szép a számodra és a családod minden tagja számára ez a mai nap!

(A kérdéseidről nem feledkeztem el, csak nem tartom ildomosnak, hogy ma ilyen profán dolgokba belekezdjek.)

Ma ünnep van, legyen hát ünnep!

29630. gotinagyi
2021. aug. 14. 11:05

Szeretettel köszöntök mindenkit.

Mártikám, így már picit ismerlek.

Nagyon nehéz, s érdekes életed lehet, s volt. Biztos sok diákodnak kedvenc tanárnője , oktatója voltál.

Nehéz Szerbiában élni most?

Hű, ma is nagyon meleg van.

......................................................

A halálnak van jó oldala is,véget vet az öregségnek.

.........................................................

...nahát, ezt most találtam, jót mosolyogtam, így még nem gondoltam bele.

:::::::

29629. libikóka
2021. aug. 13. 10:11
Na ez aranyos volt:))))))))))))Legyen mindenkinek szép napja:))
29628. 2f9443a416 (válaszként erre: 29627. - Csemár)
2021. aug. 13. 10:03
Meg + ! 😃
29627. csemár (válaszként erre: 29626. - 2f9443a416)
2021. aug. 13. 09:19

:-))))

Szervusz, Józsika!

Megvan a lecke? @@@@@@@@@

29626. 2f9443a416 (válaszként erre: 29625. - Csemár)
2021. aug. 13. 09:17

Bocsi,

Csókolom Tanárnő!

Jajj de rég montam már.....de jó volt!!!

29625. csemár
2021. aug. 13. 09:12

Ó, most kaptam észbe, még be se mutatkoztam igazán!

Kedves Gotinagyi!

A kisebbik fiammal élek, nem vagyok egyedül, van kivel szót váltanom. (S kell is, mert az "egy fedél alatt élni" kötelezettségekkel (is) jár. Tény viszont, hogy ő nem az a kifejezetten társasági ember (az apukájára ütött? vagy rám?), tehát itt vagyunk egymásnak mindenben, ha kell, viszont a szociális "igényeimet" más úton szoktam "biztosítani". (Pl. itt, a Hoxán.) Két idősebb gyermekem távol él a családjával.

Főleg itt a Hoxán élek "társasági életet", s ez elég régen így van már... Volt egy kedves Baráti Társaság, velük, miattuk jöttem a Hoxára jó régen még, de aztán valahogy elmaradtunk egymástól... Az "Eccer volt..." topikot azért hoztam létre, hogy legyen hol beszélgetni, de (miért? miért nem?) nem vált de ez a dolog... Gurulykának köszönhetően, (akinek hátás is vagyok ezért!) egészen a legutóbbi időkig oda járogattam naponta, de aztán valahogy elment a kedvem tőle, hogy 10 év után is még reménykedjek benne: majdcsak jön valaki a "régiek" közül...

Így kerestem-találtam meg a te fórumodat, s most itt vagyok.

Szólits nyugodtan Mártának, mert így hívnak.

S amit még (azt hiszem) el kell mondanom magamról: Szerbiában élek, s a foglalkozásomra nézve magyartanár vagyok. Azaz: voltam, mert kb. tíz éve már a nyugdíjamat "élvezem"...

29624. gotinagyi
2021. aug. 13. 08:02

Sziótok!

Kedves Csemár, egyedül élsz? Van kihez szólnod? Mert időnként jó egy kis beszélgetés, feloldja a görcsöket :-) Gondolj vissza az együtt töltött időre a szeretteidről.

Jennyvagyok kedves, pihenj nagyot, élvezd a nyugalmat. Mert otthon mindíg van mit dolgozni, nyaraláskor nem.

"Az, hogy valakiben mennyi tapintat, illem, megértés, finomság, önuralom, bölcsesség, tisztaság, alázat, önérzet, tisztánlátás, jóság, netán bölcs derű van, az nem az egyetemi végzettségen múlik.

Ez érettség kérdése.

Akiben kezd megérni a szó igazi értelmében vett szeretet, mérhetetlen tapintattal működik az emberek között, mert idegei nem végződnek az ujjai hegyénél - átérzi a másikat is.

Érzi a másik emberben rezdülő érzelmeket, azt is, ahol ő rezgette meg - érzi, hogy bármit tesz vele, magával is teszi.

A fejlett lélek tudja, hogy a világ törékeny."

(Müller Péter)

2021. aug. 13. 07:12

Szép jó reggelt mindenkinek!

Én most Balatonon nyaralok!

Nektek is csodás napokat kívánok!

29622. csemár
2021. aug. 13. 04:49

Jó reggelt, Gotinagyi!

...Egy nappal már közelebb vagyunk a vasárnaphoz... :-)

Tegnap, sajnos, nem voltam valami nagy formában, a délelőttöt elfőzőcskéztem, a déli órákat elsziesztáztam, a délutánt pedig takarítással töltöttem - hogy "történjék is már valami"...

Remélem, Te is jól vagy, s a többiek is jól vannak!

Szép napot kívánok!

29621. gotinagyi
2021. aug. 12. 07:42

Köszönöm Mindenkinek a kedves szavait!

Felemásra sikeredett a tegnapi nap, mert csak kisebbik lányomék jöttek. Vasárnap lesz a "nagy" nap, akkor együtt lesz a család.

Tegnap az unokáim nagyon sokat segítettek a kertben, öröm volt nézni őket.

Most ébredezik a csapat.

csak akkor lehetsz boldog,ha saját boldogságodat mások boldogságában keresed.

....

29620. cilabogyó (válaszként erre: 29617. - Gotinagyi)
2021. aug. 11. 10:51

Kedves Gotinagyi!

Gratulálok így ismeretlenül is. 50 év, azért az nem semmi. Kívánok még sok boldog évet egészségben, szeretetben. Jó, hogy ilyen szép családotok van,és összetartó. Mi is augusztusban esküdtünk 33 éve. Három felnőtt gyerek, de unoka még nincs. Remélem hamarosan az is megérkezik. Szép ünnepi napot kívánok!

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.