Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
:)) vagy inkább :((
Én is mindig így járok. 2. babámnál mindkét karom össze-vissza volt szúrkálva, legalább 4-5 ember próbálkozott. Hiába, kifogom az összes kezdőt, aztán hívják a nagy öregeket. :) Végül sikerült kézfejből. Mikor kimentem az agyon ragasztott karjaimmal, szegény párom elsápadt, majd belilult-pipult.
Pedig rendszeres véradó vagyok, ott mindig megtalálják a vénámat. Kár, hogy nem ők dolgoznak a laborban...
Nem lennék a fiaid helyében, de hajrá! :) Mire odakerülnek, azért remélem, már fölöslegesen perelnél.
Az osz szabályozási tervében benne van az is, hogy az otthonszülést választó várandósságát (a terhes szót én is utálom, ha nem tűnt volna fel ;) ) a bába /bábakör kísérje, s nem orvos. Ugyanis ahhoz sincs semmi szükség orvosra egészséges várandósság esetén. A problémákat a bába is észre tudja venni, s az esetben természetes az orvosi segítségnyújtás. Külföldön is így megy, ott is képesek ezt ésszel felfogni, s nem megrökönyödni rajta.
És igen, bármilyen fura neked, a saját szülésemhez én értek a világon a legjobban, senki más! Ebbe az is beletartozik, hogy azt is tudom, érzem, ha baj van, amit vagy képes megoldani helyszínen egy bába, vagy kénytelen vagyok kórházba menni és orvos segítségét kérni. Ez is az osz velejárója, s ez is teljesen természetes külföldön.
Kell egy szabályozás, de semmiképp nem olyan szűk formában, ahogy a jelenlegi szakmai kollégium tervezi, az osz-ben tapasztaltakat kihagyva. ha mégis afféle szabályozás fog születni, az csak tragédiák sorát fogja okozni. :( Lehet, ez a törvényhozókat annyira nem is zavarja....
Ha bővebben is érdekel:
Oké, így érthető. :)
Bocsi, ha másra asszociáltam.
Azért valamit megkérdeznék. Mit csináljon az a nő, akinek közelében, de még vagy 3 megyényire sincs megadva pl. az állva szülés lehetősége? (Ez nagyon kevés helyen engedett! Akármilyen fura, a legtöbb kórházban még mindig a háton fekve szülés a favorizált. A pár modernebb nagyvárosi kórház mellett több a szemléletmódjában is jócskán lemaradottabb kisvárosi kórház. Nógrád, BAZ megye, Heves, stb...) Kicsi ez az ország, de nem annyira. :)
Vagy az a megoldás, hogy csapot-papot, idősebb testvérkéket napokra-hetekre hátrahagyva utazzon pár száz kilométerre el a nő? A férje hol legyen ilyenkor?
Sziasztok lányok, mennem kell sajnos:-)
21:30
Kalifornia - A halál nem utazik egyedül (am. krimi, 1993)
"Kórházi vizsgálatokkal kell igazolni, hogy egészséges és alkalmas a baba és a mama az otthonszülésre"
Mik ezek a vizsgálatok?
:)))) hiába, igyis-úgyis értelmes. :)))hűűűű de utáltam a kémiát....főleg a szervetlen részét...
emelem kalapom előtted! hasonlóan afizikusok és matematikusok előtt! :DDD
:))))
áááá dehogy. csak tanították :))) igy könnyű :))) remélem élesben azért kihagyom
Kösz Ágika!
A CH3 nem metilcsoport ugye? Vag csak elütötted és az is szénhidrát.
Igen a citromot mondták nekem.
nálam is lesz terhelés, szinténma 24. héten. aklinikai divat, 75g cukros lötyi. :)))
vigyetek citromot, akkor baromi édes limonádé lesz és iható. ja és a citrom nem befolyásolja az eredményt. :))))
egyébként ez is mint minden vizsgálat, tájékozódást ad az orvosnak arra vonatkozóan, hogy vagytok. ha emelkedett a cukorérték (ennek is van három szintje, akit érdekel annak részletezem) többféle megoldás van, aminek megitélése mindig diabetológus feladata.
van a szimpla diéta(150g CH naponta), a diabeteses diéta (150g CH3 állandó vércukor-ellenőrzés étkezés előtt és után), valamint az inzulinos tényleges terápia.
Általában 7.0 felatt már diétáztatnak.
de ez is kórházfüggő.
Én még mosolyogtam is:-)) Régen se volt magas a vérnyomásom, de amióta Minit várjuk még annyira se tudnak felbosszantani.
Egyébként visszatérve a kiindulási témára (osz): azon gondolkodtam, hogy, ha lelkes híve lennék itt hol szülnék a lakásban. Nálunk erre nincs is hely. Vagy a franciaágyon? Most ez így nevetséges, de tényleg hol?
Már találtak egy nőt, aki sikerrel járt nálam és akkor megyek, amikor ott lesz:-)))
A legutóbbi vérvételem: 7 szúrás/4 ember...
itt sajnos szurkálnak:(
3x böktek meg engem