Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Otthonszülés! Geréb Ágnes fórum

Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)

2010. dec. 19. 17:01

a nagy izgalmak közepette el is felejtettem újságolni, hogy voltam uh-n. minden a lehető legtökéletesebb és azis kiderült, hogy hivják a babákat. "A" baba: Luca, "B" baba: Csenge és "C" baba: Borika

most már tuti, négyen vagyunk csajok! :)) mondtam én, ahol apa kukit lát, ott csak lány jöhet :)))

6947. 3b1674fe1a (válaszként erre: 6941. - DODICA)
2010. dec. 19. 16:56

még egy, csak azért nem hivtam mert minden tankönyv szerint zajlott. :) leszámítva az időt. :)

valamint a barátnőm soha nem állt volna többet szóba velem :))))

6946. 3b1674fe1a (válaszként erre: 6941. - DODICA)
2010. dec. 19. 16:54

jó, utólag könnyű okosnak lenni. :)))

persze, hogy elmennék. olyan csodás dolog amikor megszületik egy picike, nagyon jódolog átélni külső szemlélőként is.

nem vagyok laikus? a szónak abban az értelmében nem, hogy talán többet tudok (elméletben) mint egy "civil". de az, hogy ismerem améhösszehúzódás mechanizmusát aktin-miozin szinten még nem biztos, hogy segít bármin is.

láttam pár szülést kórházban, problémamentesek és gyönyörűek voltak. de nem tudom mit kell tenni ha bármi gond adódik. oké, hivok segítséget, de ezen kivül? sokat paráztam tegnap is, főleg azon, hogy mi van akkor ha előrenyújtja a kezét, rácsavarodik a köldökzsinór, mikor kell gátat metszeni..stb.

erre csak szakemberek vannak felkészülve, úgyhogy nélkülük inkább nem vállalom! :)))

6945. viliflora (válaszként erre: 6936. - DODICA)
2010. dec. 19. 15:16
Nem. A férjem biotechnológiával foglalkozik. Meg a Tankcsapdával:-))) Kedvence:-)
6944. viliflora
2010. dec. 19. 15:15
6943. DODICA (válaszként erre: 6942. - Mágika75)
2010. dec. 19. 13:42
A debreceni cikk nekem nem jön be. Esetleg betennéd újra a linket?
6942. Mágika75
2010. dec. 19. 12:19

Dec. 20-án lesz a doktornő 58 éves:

[link]

A debreceni demonstrációról:

[link]

6941. DODICA (válaszként erre: 6939. - 3b1674fe1a)
2010. dec. 19. 09:02

Mondod most... :)

Nyilván jobb, ha a szaksegítség is kiér időben, de egyrészt te nem vagy abszolút laikus, másrészt, ha így folytatod, még a végén te leszel a profi szaksegítség! :)

Azért szerintem, ha felkérne egy újabb barátnő, vagy majd pár év múlva ugyanez, csak elmennél hozzájuk, vagy tévedek? ;)

Tudod, azt szokták Ágiék tanfolyamán mondani, oka van annak is, a babák miért nem várják meg a bábákat. Tudják ők nagyon jól, mikor kell kibújni. Bizonyára az sem véletlen, hogy a mostani is veled akart megszületni! :)

Vajon miért is csak gondolat maradt benned a mentő, s miért nem hívtad ki..... Erre is tudod legbelül a választ!

6940. DODICA (válaszként erre: 6938. - 5befd1ebc8)
2010. dec. 19. 08:57

:DD

Ez olyan, mint nálunk a lányok első játéka: hiába vettük a babákat, a bátyjuk hatására nyilván csakis az autók érdekelték őket. :)

6939. 3b1674fe1a (válaszként erre: 6937. - DODICA)
2010. dec. 19. 07:49

jaja. elég lehetetlen poziciók jönnek. :) én pedig a nagy pocakom miatt akig tudtam mást tenni mint lefeküdni elé a földre. :) guggolni, hajolni már nem nagyon megy. nem kapok levegőt a csöppektől.

de nagyon érdekes volt, hogy végig egyáltalánnem éreztem akicsiket, bár ebben vsz az is szerepet játszott, hogy nem velük foglalkoztam. viszont ahogy meghallották (?) a kicsit felsírni azonnal mocorogni kedtek. ebben az a legfurább, hogy én úgy tanultam, hogy a hallás az utolsó érzék ami kifejlődik. kb a 24 héttől. mi pedig 17 hetesek vagyunk csak. :)

nagyon szerencsésen alakult minden, jó volt megélni együtt, de következőt azért nem vállalok! :) csak ha a segítség is ott van! :) bevallom, miután azt mondták a bábák, hogy még legalább 20perc, azon gondolkodtam, hivjak-e mentőt. :) szerencsére nem volt szükség rájuk. de félig laikusként többet nem szülhet velem senki! :))))

6938. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 6933. - DODICA)
2010. dec. 19. 04:17
a kicsilánynak is ezt éneklik a fiúk,Adrika első dala nem valami süssfelnap féle lesz szerintem hanem a Loki induló:DD
6937. DODICA (válaszként erre: 6931. - 6f7563ce7e)
2010. dec. 18. 22:08

Ez is édes történet!

Node mindjárt megkapod majd, pfúj, micsoda dolog egy vécén szülni, hol a higiénia, meg egyébként is!

Pedig sok oszülő vajúdik vagy szül végül a budin, amit előtte piszok alaposan szokás kisikálni. Mivel nagyon hasonlatos egy szülőszékhez, bizonyára kényelmes, a bábák fel is szokták ajánlani a rajta való üldögélést, mint egy lehetséges variációt.

Én a 2. lányomnál kifejezetten kértem, hogy hozzanak szülőszéket (apjuk nem volt hajlandó eszkábálni nekem, de lehet, jobb is), mivel a nővérénél bevált. Sajnos elfelejtették. Akkor merült fel a vajúdásom során, mi lenne, ha kipróbálnám a vécét, de valamiért nem óhajtottam... Pedig praktikus, minden eleve jó helyre csöpöghet, stb., mégis tudatalatt irritált... Inkább maradtam félig az ágy szélébe kapaszkodva, gyakorlatilag a nagy asztalunk alá becsúszva, beszorulva. :) A szülő nőknek általában sikerül a leglehetetlenebb helyekre kuporogniuk, komoly feladatot adva a segítőknek, akik szeretnének hozzáférni a babához, mikor kibújik. :)

6936. DODICA (válaszként erre: 6934. - Viliflora)
2010. dec. 18. 22:00

Csak nem bennfentes Csapda feleség vagy? Ezt úgy kellene érteni? :)

Zenész a párod?

6935. DODICA (válaszként erre: 6928. - 6f7563ce7e)
2010. dec. 18. 21:59

hihi, ez is volt már. :)

Mikor ki épp mire talál rá a neten. Képtelenség is azt követni, hogy azt valaki belinkelte-e már. :)

6934. viliflora (válaszként erre: 6933. - DODICA)
2010. dec. 18. 21:58

Nálunk a férjemmel együtt beköltözött a zenekar is:-))))

Jó éjt mindenkinek!

6933. DODICA (válaszként erre: 6930. - Viliflora)
2010. dec. 18. 21:56

Hááát.... :DD

Kész szerencse, hogy még csak egy cd található tőlük idehaza. No meg a YToube. :) Amint kiteszem a lábam a lakásból, tuti, hogy rácuppan a gyerek a legújabb zeneszámokra. :)

Abban viszont egyetértek a párommal, hogy még mindig inkább ezt hallgassa, mint a sok zenének nem nevezhető moslékot.

2010. dec. 18. 21:17
bocsi 30 dkg-ot
2010. dec. 18. 21:17

Jaj, annyira jót mesélt a barátnőm, muszáj elmondanom nektek.

Egy nagyon kedves, közös ismerősünk babát várt, és tervezte az osz-t, mikor közbe jött ez az őrület. maradt a kórház, ez van. beindult a szülése, 5 perces fájásai voltak amikor a bnőm-aki egyébként maga is szült otthon 2-őt, és szülésznő ő maga is-elment hozzá, mint dúla meg volt hívva a szüléshez. Amikor 4 percesek lettek, szóltak a vajúdó testvérének, hogy induljon értük, ő vitte volna őket a kórházba. közben elfolyt a magzatvíz, és a mama így szólt: fúúúú, el kell mennem wc-re. Persze a bnőm számára világos volt, h ez már a baba, és mikor a mama a wc-re ült, be is jelentette, h JÖN! Igen, mondta a bnőm, sejtettem. De most mi lesz?-kérdésre Semmi, szépen megszülsz itthon. gyorsan hozatott a férjjel pár törölközőt, meg gátmasszázs olajat és már mutatkozott is a fej. Szépen kicsusszant félig, amikor elment az áram. Megőrizte a hidegvérét, és felkiabált a férjnek, aki az emeleten vigyázott a nagyobb tesóra, h mia szitu, aki lerohant visszanyomnia nem tudom mit, és mire lett áram, szépen elfordult a fej és már jöttek is a vállak.

ezek után megérkeztek a kórházba fuvarozni vágyók is, de mivel dolguk már nem volt, elmentek az ügyeletes gyógyszertárba Betadinért. szépen elkötötték a kzs-t egy kifőzött cipőfűzővel-megjegyzem, az enyéimnek is azzal volt elkötve, sztem jobb, mint a csat-és a mama már rakta is cicire a babát. Jött a lepény is hiánytalanul, másnap a gyerekorvos pedig azt mondta, h ilyen szép babát már rég látott.

Mindezt oxytocin, beavatkozások, gátmetszés és minden egyéb borzalom nélkül.

3 nap múlva rendelt a doki, akihez járt, elment hozzá, megmondta mi volt, hogy volt, szeretné, ha megvizsgálná. Felfeküdt szépen, mire megszólalt a dr: nekem tetszik : ))))

+0dkg -ot hízott első héten a kiscsaj, a mama a fellegekben jár, a következőnél már nem lesz kérdés az osz: ))

6930. viliflora (válaszként erre: 6918. - DODICA)
2010. dec. 18. 21:07

[link]

:-))))

6929. viliflora (válaszként erre: 6912. - 3b1674fe1a)
2010. dec. 18. 21:07

Gratulálok!

Én tuti összetojtam volna magam:-)

2010. dec. 18. 21:02

[link]

csak erős idegeztűeknek

2010. dec. 18. 20:54
és azért tegyük hozzá, hála égnek komplikációmentes volt a szülése és gyors:)
2010. dec. 18. 20:53

Gratulálok, minden jót a kis Ivánnak.

Szép élmény lehetett, de nekem nem hozta meg a kedvemet az osz-hez még mindig...

bár lehet, ha személyesen van jelen valaki, akkor a varázs átragad:)

2010. dec. 18. 20:49

[link]

találtam egy ilyet is:))Jó éjszakát mindenkinek,próbálok rendrakni a házban aztán reggel váromapárom:)

6924. f65231edcb (válaszként erre: 6897. - 5befd1ebc8)
2010. dec. 18. 20:49
én csak a neten láttam, de sokan dícsérték:)
6923. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 6921. - 470abc56d9)
2010. dec. 18. 19:23
Neked még lehet Ági,én max bábáskodni tudnék csak bár az sem megvetendő:)))
2010. dec. 18. 19:23
úgy éreztem meg kell írnom Alexa77nek a hírt,én miatta lettem otthonszülést pártoló,és nagyon nagy részt miatta vettem meg a Nandumat...a többi meg csak úgy jött magától:))
6921. 470abc56d9 (válaszként erre: 6912. - 3b1674fe1a)
2010. dec. 18. 18:50

GRATULÁLOK!!!!

Ez gyönyörű!!! Jajj, megkönnyeztem! Úgy szeretnék egy hasonló élményt, ha csak egy töredékét is, de átélni!!!

Nagyon ügyes voltál Te is!!

6920. DODICA (válaszként erre: 6914. - Mágika75)
2010. dec. 18. 18:33

Na jó, ha már ti is, akkor én is bevallom, bizony könnyek szöktek a szemembe...

Már csak azért is, mert részint irigylem Ágit, részint viszont nagyon-nagyon örülök neki, hogy élőben láthatta mindazt, amiről meséltünk neki. Ennyit tesz az ismeret, a tapasztalat, ugye? ;) A kezdeti ellenérzésektől eljutottál odáig, hogy részese lehettél ennek a csodának. Ráadásul nem is akárhogy, hanem hősként! A barátnőd szemében mindenképp! Mégegyszer gratulálok mindnyájótoknak!

6919. DODICA (válaszként erre: 6912. - 3b1674fe1a)
2010. dec. 18. 18:29

Annyira szép! Annyira megható...

Gratulálok neked is!! nagyon bátor és ügyi voltál!

És igen, tényleg így van, egy zug, egy sut, hagyjanak békét... Kísérjenek!

Méricskélni mi is majdnem elfelejtettünk. :) Kit érdekel? Nem mindegy, mennyivel születik, ha ott van, egészséges, 2 percesen már szopik, és különben is? Miért kellene adatokkal, papírokkal kezdeni az életet? Adminisztráláshoz ott az egész élet...

olvastam jó pár osz-történetet, ahol órákon át azt se tudták, fiú vagy lány született-e, mert nem ez volt a lényeges...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook