Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Otellószőlős kalács Vicustól recept

Otellószőlős kalács Vicustól recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Otellószőlős kalács Vicustól hozzávalói:
50 dkg finomliszt, 7 dkg puha vaj, 1 tojás, 15 dkg cukor, csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl langyos tej, 3 dkg élesztő.

2 kanálnyi olvasztott margarin, vagy étolaj, fahéjas cukor bőven, és otelló szőlő

kenéshez 1 tojás sárgája 2 evőkanál tejjel elkeverev


Otellószőlős kalács Vicustól 1.Otellószőlős kalács Vicustól 2.


Az Otellószőlős kalács Vicustól elkészítési módja:
Kelesztés után jó nagyra kinyújtom, megkenem kevés olvasztott vajjal vékonyan, (ez plusz vaj, mert a 7 dkg mind belemegy a tésztába), megszórom a fahéjas cukorral elkevert otelló szőlővel, majd feltekerem. Újra kelesztem, majd sütés előtt megkenem 1 tojássárgája, 2 evőkanál tej keverékével, és közepes hőfokon megsütöm. Meggyel is nagyon fincsi..


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az otellószőlős kalács vicustól elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook