Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Osztrák csokoládétorta recept

Osztrák csokoládétorta recept

Kalória 480 kcal
Zsírtartalom 33 gramm
Szénhidráttartalom 29 gramm

Az Osztrák csokoládétorta hozzávalói:
26cm átmérőjű tortaformához:
12,5dkg mandula
15dkg étcsokoládé
7 tojás
12,5dkg cukor
10dkg tortabevonó
2cl rum
1 evőkanál vaníliás cukor
12 db csokoládélevél (díszítéshez)


Az Osztrák csokoládétorta elkészítési módja:
A mandulát finomra őröljük, a csokoládét lereszeljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük. Szétválasztunk 3 tojást. Az egész tojást a sárgájával habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot. A fehérjékből kemény habot verünk. A tojáshabot, a mandulát, és a csokoládét a tojássárgás masszához adjuk, és belesimítjuk a tortaformába. A sütő középső részén 45 percig sütjük. A megsült tortát 1 napig hagyjuk állni. ezután 3 lapra vágjuk. A tortabevonó csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és bekenjük vele a tésztatetőt. Célszerű a cikkeket késsel bejelölni, így könnyen tudjuk majd szeletelni. A két tortalapot megöntözzük rummal. A zselatint fél dl vízben megáztatjuk és kis lángon feloldjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a langyos zselatinba forgatjuk. A tejszínhabbal bekenjük mindkét lapot, összeállítjuk és feldíszitjük a tortát.

A kalóriatartalom, és egyéb értékek egy szeletre érvényesek. (Amennyiben kb. 12 szeletre vágod a torát.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az osztrák csokoládétorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook