Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Osztálypénz fórum

Osztálypénz (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
114. syria (válaszként erre: 111. - Smirnoff)
jan. 15. 10:13
Az akkor volt, ma már egészen más szelek fújnak. :(
113. syria (válaszként erre: 109. - Smirnoff)
jan. 14. 08:21

Pl. úgy, hogy átszól a szomszéd falu polgijának...

Nem véletlenül félnek az emberek bármivel kapcsolatban az előírtakkal ellentétes véleményüket kinyilvánítani. „Ne szólj szám, nem fáj fejem.”

112. Füge 67 (válaszként erre: 111. - Smirnoff)
jan. 13. 20:42

Szerencsére minden gyermekem kitűnő, de akarva akaratlanul is látom a többi gyereket is, nem csak a sajátomat. Látom a kivételezéseket,és a kirekesztéseket is. Ilyen a magyar társadalom döntő többsége is. Talán kevésbé fájna, ha nem tudnám másképp is lehet.

Jelenleg ez van, talán a következő generáció tanul a hibákból...

111. Smirnoff (válaszként erre: 110. - Füge 67)
jan. 13. 19:10
Bocs, de nem ertekelem sokra a megvett versmondo dijat. Jomagam meg akkor voltam jutalom taborban, mikor kituno voltam dicserettel es jo verseny helyezeseket ertem el pl fizikabol, ami nem pofara megy. Amiket
110. Füge 67 (válaszként erre: 109. - Smirnoff)
jan. 13. 17:05

De naív vagy...

Ez nem így működik. Az összes fontosabb pozícióban rokonok ülnek. Itt nem értesz egyet valamiben, aztán nem kapsz lehetőséget , vagy engedékyt erre, vagy arra.

Ők ülnek a különböző bizottságokban, onnantól a gyereked valahogy sosem esik bele a jutalomtáboros csoportba, ők a zsűri a versmondón stb. Hosszan lehetne sorolni. Kis közösségekben ez fokozottabban van jelen.

109. Smirnoff (válaszként erre: 108. - Syria)
jan. 13. 10:56
Lehet. De áruld el nekem, hogy tud kb. 25 családnak keresztbe tenni egy "polgi" (már ha mind ott lakik, nem a szomszéd faluban).
108. syria (válaszként erre: 104. - Smirnoff)
jan. 13. 10:52
Naiv vagy.
jan. 13. 08:07
Még egyetlen továbbtanulós szülői és végre vége...
jan. 13. 08:06

Túl a szülőin...

Vita-vita hátán (nem velem). Egyik vita során óvatosan beszúrtam a kérdést, hány szülőt hívtak fel azok közül akik nem fizettek. Egyet se, mondván majd ha kizárják a gyereket mindenből észre fogja venni.

Szmk anyuka panaszosan elmesélte,hogy az egyik kisgyerek anyukája folyton kérdezi mennyit küldjön tablóra, ő meg mindég mondja neki, hogy semennyit, inkább osztálypénzt fizessen.Azt nem tudom, hogy anyuka tudja-e ,hogy osztálypénzből lesz a tabló. Óvatosan megjegyeztem, hogy osztálypénzt nem kötelező fizetni, fizetheti a rájuk eső költségeket külön is. Valószínűleg anyuka is ezt szeretné...

Mélységes felháborodás kísérte a dolgot.

Részemről ennyi volt a hozzászólás.

105. a.manus (válaszként erre: 104. - Smirnoff)
jan. 12. 19:34
Nem persze, egy osztálynyi gyerek szülője azért szerintem is túlzásnak tűnik...
104. Smirnoff (válaszként erre: 103. - A.manus)
jan. 12. 19:25
Nem hiszem, h egy faluban egy osztalynyi gyerek szuleinek ala tudna vagni egy polgarmester. Az ilyesmi inkabb csak berogzules sokszor.
103. a.manus
jan. 12. 17:53
Kis településen is mindenki nyalja valakinek a kufferét, ha nem nyal akkor repül, lehetne a falu címere a fagyi és a galamb. Ez Magyarország, ahol látszólagos az igazság, a demokrácia, az empátia stb...ígérettel van tele a padlás, rendes munka pedig alig folyik és csak azért "halad" a világ, mert telnek az órák, a napok. A polgi neje vagy a nagyvállalkozók ellen szólni felér egy öngyilkossággal.:)
102. syria (válaszként erre: 99. - Sanyinak)
jan. 12. 08:52
Noooormális? Polgi neje ellen szólni??? Kirúgják az összes ovist! (Meg az óvónőket is, ha nem írnak HIT-et.)
101. 10cc61fb5a (válaszként erre: 98. - Füge 67)
jan. 11. 18:57

És mindeni bólogat?? Hogyvanez?? Nemértem.

Nekem ha valami nem tetszik, akkor vagy a face-csoportban beszéljük meg vagy még ott a szülőin. (oké tudom te most ott épp nem voltál)

100. Smirnoff (válaszként erre: 97. - Füge 67)
jan. 11. 16:43
Korabban irtam, szerintem logikus, mint irtam, h vagy minden elmaradasert ez jar, vagy senkinek. Es biztosra veszem, h ez elore elhangzott vagy a szuloin vagy az gyarekeknek.
99. sanyinak (válaszként erre: 98. - Füge 67)
jan. 11. 15:36
És a többieknek nem volt bátorsága ellenük szavazni?
98. Füge 67 (válaszként erre: 93. - 10cc61fb5a)
jan. 11. 15:27
Tévedsz..ezt 2-3 szülő találta ki. Egyikük a polgi neje
jan. 11. 15:26

Hát nem én találtam ki, de nem is az összeggel van problémám...az fáj konkrétan, hogy az eddig befizetett 60 ezer nem volt elég ahhoz, hogy a gyerekem is szavazhasson...pedig a kézfeltétel ingyen van...szerintem.

A régi igazgatónővel az vokt a terv, hogy nyáriszünet elején együtt töltenek 3 napot afféle búcsú kirándulásként. Mára ez nem lesz...csak az egyre drágább ballagás

96. Smirnoff (válaszként erre: 95. - Loch ness)
jan. 11. 11:19
Másra mutogatni egyszerűbb. Szegény gyereknek már abba összeroppant a lelke, hogy nem kék lesz a tabló, hanem piros, a szülő nyilván nem tenné ki annak, hogy elvből kimaradjon a díszebédről vagy egyedüliként menjen más ruhában. Utólag, a hátak mögött jól meg lehet mondani, hogy a többi hülye, ha meg valaki kivívta a többséget, ami nekem tetszik, akkor a többi meg pláne hülye.
95. loch ness (válaszként erre: 90. - Füge 67)
jan. 11. 11:08

Ezek szerint a régi igazgató jó volt?


Nade akkor kezdtétek el gyűjteni az évi 20 ezer forintokat, nem most...


Bocs, csak nem értem, hogy akkor most ki találta ki ezt az egész nagyszabású ballagást.

94. syria (válaszként erre: 86. - Loch ness)
jan. 11. 08:35

Egyetértek. Nem értem, mire jó a rongyrázás.

Nincsen csinosabb ovis csoport, általános iskolás osztály, mint amelyikben fehér felsőben, sötét alsóban ünnepelnek bármit.

Az érettségi az más, az már a felnőttkorszak kezdete, de ott is el tudják vetni nagyon a sulykot a puccos ballagási öltözékekkel.

Amúgy is: a legnagyobb iskolai eseményen se a ruhán legyen a fő hangsúly.

93. 10cc61fb5a (válaszként erre: 91. - Füge 67)
jan. 10. 20:33
Már neharagudj ide panaszkodsz, mikor ezt ti szülők döntöttétek el. Mert gondolom nem az egész ballago évfolyam van 1 vacsorara meghivva amit a tanárok szerveztek. Jól gondolom?
92. Füge 67 (válaszként erre: 69. - Channa*)
jan. 10. 19:55

Az a legnagyobb baj, hogy negatív megítélés alá esnek a szakma szíve-lelke tanárok is.

És sajnos tapasztalom, hogy nagy szakmai múlttal rendelkező jó tanárokat marnak el, ha nem áll be a sorba...

91. Füge 67 (válaszként erre: 85. - Loch ness)
jan. 10. 19:49
Ma járt nálam kezelésen egy osztálytárs anyukája. Lesz ajándék, éttermi vacsora, tánc....nekem meg az az érzésem támadt érettségizik ez a gyerek...mini szalagavató vagy minek nevezzem.
90. Füge 67 (válaszként erre: 79. - Loch ness)
jan. 10. 19:45

Szia!

Mint ninden hal ez is a fejétől bűzlik. Új igazgató van, és a tanáraink zöme is kilépett. A régi igazgató efy gyerekparadicsomot üzemeltetett, ő amúgy gyerekpszichológus . Az új...hááát hagyjuk. A barátnői tanítanak, de ez a suli már nem az a suli.Utolsó év azért vagyunk még itt.

89. Smirnoff (válaszként erre: 88. - Trapiti)
jan. 10. 16:14
En sem ballagtam oviban. Altalanosban a ket vegzos osztalynak volt egy rovid megmozdulas a konyvtarban. Igazanol nem is emlekszem, mi volt a program, nem volt nagy felkeszules. Erettsegin az egyenruhank volt, amit utana odaadtam a volt ofomnek, h adja oda vkinek, akire jo, az meg tegyen egy ezrest erte az osztalypenzbe.
88. trapiti (válaszként erre: 84. - Smirnoff)
jan. 10. 16:08
Oviban nem ballagtunk, általánosban sem volt ekkora felhajtás, fölösleges teljesen. Gimiben a fiúknak sötét öltönye volt a lányoknak fekete szoknya pöttyös szegélyes matrózblúzzal ami évtizedekug volt az iskola egyenruhája. Anyukám is ugyanígy ballagott ugyanabban a gimiben. Pedig kifejezetten jómódú osztálytársaim voltak, a Rózsadomb tetején. De fontosabb volt a hagyomány és a tartalom mint a rongyrázás. Érettségizni is így voltunk, sőt felvételizni is pedig ott már nem volt kötelező. De szerettük hogy pöttyös matrózblúza csak a Móricznak volt. Nem tudom van-e még :(
87. Smirnoff (válaszként erre: 12. - Gribedli***)
jan. 10. 12:03

Ezt nem vetném össze a mi rendszerünkkel. Itt a menza fakultatív. Ha valakinek olyan a helyzete, hogy beleesik az aktuális kedvezményrendszerbe, az kap rá támogatást. Általánosban volt olyan rendszer, hogy a kutya sem nézte ki eszik, ki nem. Mikor valami népszerű kaja volt, ami porciózott volt, akkor ha valaki későn ment, előfordult, hogy nem jutott neki, hiába fizetett. Ugye annyi főre szállítottak, ahányra befizetett rendelés volt a hónapra előre. Más, aki elfelejtett fizetni, vagy ki tudja ki, úgy döntött, hogy eszik. Akinek meg nem jutott, annak vajas kenyér sem jutott, mert csak melegítőkonyha volt.

Később más sulikban meg akkor kapott a kedves diák jegyet amikor fizetett. Szerintem ez a korrekt. Nem a diákkal akarnak kicseszni, hanem azoknak az érdekeit védik, akik rendesen fizettek.

86. loch ness (válaszként erre: 84. - Smirnoff)
jan. 10. 11:42
Az egyenhacuka, amit hamarosan ki is nőnek... Szóval az ilyenkor nagyjából felesleges pénzkidobás. Néha érettségire is látok olyan ruhát, hogy látszik, hogy nemigen fogja tudni többet felvenni. Az egyenhacuka ráadásul pont attól, hogy egyforma, nem tükrözi az egyéni ízlésüket, lehet, hogy valaki ezért nem fogja felvenni többet, mert nem az ő stílusa. Nem tudom, miért ne lehetne úgy ballagni, hogy sötét alsó-fehér felső. Valakinek el kellene kezdeni, hátha ez is elterjedne. Mert ettől egységesen néz ki az osztály, és nem kellene külön költségbe verniük magukat. Másik megoldásként azt tudom elképzelni, hogy mindenki csináltasson magának olyan ruhát a ballagásra, ami neki tetszik, és amit később is hordhat, és valami mással alakítsák ki a hasonló kinézetet, pl. egyforma kendővel, kitűzővel. Az is pénzbe kerül, de nem annyiba, mint egy ruha.
jan. 10. 11:36
Nem tudom, mikor kezdődött ez a nem normális hozzáállás. Jó, én nem vagyok már mai példány, de mi óvodában, általános iskolában úgy ballagtunk, hogy a rendes, alkalomra való ruhánkban (ami akkor sötét szoknya/nadrág-fehér blúz volt mindenkinél, úgyhogy nagyjából egyformán néztünk ki), a tanárok kaptak virágot, az osztályfőnök valami ajándékot, de nem olyan jelentőset, inkább jelképesen, köszönetül. Bejártuk az óvodát--iskolát, énekeltünk, elbúcsúztattak minket és ennyi. Igazi ballagás érettségikor volt - nekünk volt egyenruhánk, szóval nem is kellett külön ruha, akkor volt csak bankett, vacsora,tabló, miegyéb. Ha már általánosban ellövik az ilyen dolgokat, mi marad érettségire? Ja, és kaptak a tanárok ajándékot, de emlékszem, hogy normális keretek között. Az osztályfőnökünknek összeadtunk egy drágább tollra valót, amiről tudtuk, hogy nagyon fog neki örülni, meg még valamit kapott - de sokfelé elosztva ez nem jelentett problémát. És állítom, hogy sokkal jobb volt így, amikor nem kellett ezzel a sok flanccal foglalkozni, és a lényegre figyelhettünk. Mostanában szerintem nagyon sok mindenkinek okoz gondot az ilyen ünnepek anyagi része, ha nem is mondja, és ez határozza meg neki ezeket az alkalmakat, nem az, amiről igazából szól az egész. Szóval a sok csillogástól pont kevesebb öröme lesz a résztvevőknek. Akkor meg minek? Kinek kell megfelelni ezzel a sok felesleges dologgal, még a saját örömük kárára is?
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook