Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Őszibarackos-ribizlis sütemény recept

Őszibarackos-ribizlis sütemény recept

Az Őszibarackos-ribizlis sütemény hozzávalói:
ozzávalók:
# 8 őszibarack
# 15 dkg ribizli
# 20 dkg cukor
# 2,5 dl tej
# 2 tojás
# 1,5 dkg keményítő
# 1,5 dkg liszt
# 3 dkg cukor
# 1 rúd vanília
# kevés vaj


Az Őszibarackos-ribizlis sütemény elkészítési módja:
Elkészítése: Mossuk meg az őszibarackot, tegyük lábosba, öntsünk rá vizet, adjunk hozzá kevés cukrot. Forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Ezután húzzuk le a barack héját, végjuk negyedekbe, és tegyük kivajazott-kilisztezett tálba. A ribizlit pucoljuk meg, öblítsuk le, szórjuk a barackra. Langyosítsuk meg a tejet, adjuk hozzá a vaníliarudat. Keverjük össze a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a keményítőt, a lisztet, végül a tejet. A keveréket öntsük a gyümölcsökre. Előmelegített, 180°-os sütőben süssük 15-20 percet. Langyosan tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Őszibarackos-ribizlis sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook