Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Őszi gyümölcsös sült pulyka saláta recept

Őszi gyümölcsös sült pulyka saláta recept


Elkészítési idő 30 perc

Az Őszi gyümölcsös sült pulyka saláta hozzávalói:
50 dkg szeletelt pulykamell
szóráshoz barnarizsliszt
1 dl majonéz
1 dl görögjoghurt
durvára őrölt tarkabors
15-20 dkg piros és zöld szőlő vegyesen
10 dkg pannónia sajt
1 nagy savanykás alma
citromlé
1 marék dió negyedelve
olíva olaj és vaj keveréke



Az Őszi gyümölcsös sült pulyka saláta elkészítési módja:
Az enyhén megklopfolt sózott pulykamell szeleteket megszórjuk a rizsliszttel, majd az olaj és vaj keverékén aranybarnára sütjük. Kihűtjük, csíkokra szeleteljük.
A szőlőszemeket félbevágjuk, az alma magházát eltávolítjuk, héjastól a szőlőhöz hasonló méretűre kockázzuk, pár percre citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljon meg, alaposan lecsepegtejük. A sajtot ugyanakkorára kockázzuk, mint az almát.
A majonézt összekeverjük a joghurttal, megborsozzuk, majd ráöntjük a gyümölcsös húsra, és a diót is beleforgatjuk.
Legalább fél napra behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.


Maradék csirkesültből is tökéletes.
Finomabb, ha előző este elkészítjük.
Evés előtt kiveszem, hogy ne legyen nagyon hideg és friss zöld salátákon tálalom. Egy kis narancsos tea jól illik hozzá.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 28. 13:13
Az Őszi gyümölcsös sült pulyka saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook