Oszd meg kedvenc receptedet:) Kezdő és haladó háziasszonyoknak (beszélgetős fórum)
Mosogatni szeretek, de valóban nagy rumlival jár:)
Mi gyakran rendelünk ételt, mert pl 2000ft-ért 4 féle ételt ehetünk
Rakhatsz bele nyuszis kakaóport de ne feledd az cukrozott, tehát alapból kevesebb kristálycukor kell bele.
Én az igai Szerncsi kakaóport használom a sütikhez.
hát wokot is lehet 10ért találni, de az embernek ügyesen kell vásárolnia :)
bögrés sütit én ezt szoktam csinálni, süti alapnak, aztán erre azt rakok amit akarok :):
1bögre liszt
fél bögre cukor
1 vanilliás cukor
1 sütőpor
1 bögretej
1 tojás
a tojást kell a cukorral kikeverni, a többi mehet bele. vajazott tepsibe sütjük. szoktam citromlevet tenni bele és akkor kevesbb tejjel, és citromos süti lesz belőle, de csináltam már kakaóval is akkor kicsit több tej kell, hiszen több szilrd anyag megy bele :) de én csak öntögetem össze mindig ami jól hangzik és lesz belőle vmit. eddig még baj nem lett belőle :)
Az nem is drága, főleg, ha tényleg ilyen jó. Én a hot pant nézegetem már egy ideje, mert annyira tetszik, hogy zsiradék nélkül lehet benne mindint főzni és, hogy abban sem ég le az étel. Csak annak már 10.000 ft körül van az ára. Most gyümölcscentrufugát szeretnék venni!! Imádom a frissen elkészült gyümileveket :)
Süti amúgy finom lett, annyi, hogy nagyon szétesős a tésztája. Az mitől lehet? Vagy ez alapból ilyen tészta?
Esetleg ha van még ilyen bögrés sütitek, nagyon szívesen kipróbálnám. Lényeg, hogy kezdőknek való legyen :)
Amúgy a sütibe, muszáj cukor nélküli kakaóport beletenni? És ha igen mért? Csak mert én otthon holland kakaóport használtam, de itt csak valami nagyon rossz van. Múltkor kakaós sütit és az egészet elrontotta. Nem volt jó íze. Szóval gondoltam, hogy raknék bele nesquik kakóport :):)
Naa most raktam be a sütőbe a sütit. Csak fél adagot csináltam, mert kevés volt itthon a liszt, de mondom akkor is megcsinálom :D:D
Nagyon sűrű tésztája van kicsit meglepődtem, de remélem jó lesz. Fehér csoki darabokat raktam bele, meg az egyik felének a tetejére banánt. Jajjj de várom mi lesz belőle :)
Sziasztok!
Ma padlizsánkrémet készítek...de szívesen kipróbálnám milyen levest készíthetnék belőle..ha valakinek van ötlete írja meg, hogyan készítsek padlizsánból levest?
Kedves Márta!
Be is másoltam a naplómba :) Köszönjük.
Most már tudom hogy miért nem sikerült. Lásd 4. pont.
Kukk be a naplómba ott is van virslis kifli :)
Mi is imádjuk és egyszerű.
:)
Szerintem minden kezdő nevében mondhatom, hogy köszönjük. Én már tényleg kifogom próbálni a rántást. :)
Régen én is turmixoltam, úgy sűrítettem, de akkor csak én ettem belőle :)
Noncsikám! Naon-naon írigyellek! Adjál hálát a Teremtőnek az anyagcserédért, mert az ellenkezője, hidd el egy életen át büntetés.
És most kedves kezdők, ha elfogadtok tanácsot, leírom a rántáskészítés fortélyát.
1. 4 liter leveshez egy púpos evőkanálnyi lisztből kell készíteni a rántást. Ugyanennyi főzelékhez 1,5 kanálnyi lisztből.
Zsiradékot annyit kell hozzá használni, hogy jól keverhető legyen.Levesekhez hígabb, főzelékhez sűrűbb rántást kell készíteni. Főzeléket, meg levest is lehet rántás nélkül készíteni(és így egészségesebb is), ha a megfőtt étel egy részét elturmixolod(Pl.k.káposzta,krumpli, borsó főzelék, krumplileves, stb.)
2. Célszerű beszerezni egy olyan habverőt, ami spirálos, nagyon jól eloszlatja a csomókat. Rántáshoz, habaráshoz sokkal jobb, mint a fakanál.
3. A rántást előre nagyobb mennyiségben el lehet készíteni, befőttes üvegben hűtőben sokáig eláll. Alkalmanként csak a szükséges mennyiséget kell hígitani.
4. A hideg rántást forróvízzel, a meleg rántást hideg vízzel kell felengedni. Amíg csomómentesre nem kevered, célszerű a lángról levenni.
5. A habarásoknál a liszt mennyisége ugyanannyi, mint a rántásnál. A csomómentes habarást minden esetben hígítsátok fel a leves, vagy a főzelék levével, hogy a hőmérséklet kiegyenlí-tődjön(különben csomósra összekapja), csak ezután öntsétek az ételbe.
Remélem segítettem.Minden kezdet nehéz, de senki sem fakanállal a kezében született. Úgyhogy kitartás!!! Sok sikert!!!
Ezt gondolom 180 fok körül kell sütni nem? És ha csoki darabokat akarok beletenni, akkor keverjem a tésztába vagy szórjam a tetejére?
Mintha hallottam volna olyat, hogy a csokidarabokat fagyasztóba kell tenni előtte és akkor úgy kell beletenni a sütibe... ?
Az ilyen bögrés sütik a kedvenceim :D Amiket csak összedobok akármilyen sorrendbe és kész :) Tényleg megcsinálom holnap, ha nem végzek későn a munkával és beszámolok róla, hogy milyen lett :)
Amúgy pont nekem is a rántással van bajom... elméletbe tudom, hogy kell, de nem megy.
Levest is úgy csinálok, hogy megpárolom a zöldséget és rászórom a lisztet és úgy öntöm fel vízzel, de ezt nem mindegyik levessel lehet megcsinálni, úgyhogy amihez nem ilyen kell olyat nem csinálok :S És sajnos így vagyok a főzelékkel is :S A borsó az nagyon megy, mert ahhoz tejet meg lisztet teszek :D
De lehet menne, csak nem is merem kipróbálni....
Illetve még a mennyiséggel is bajom van, hogy mennyi leveshez vagy főzelékhez mennyi liszt kell, hogy ne legyen liszt íze.
De a mennyiség a fűszereknél se megy.... :S Mostanában azért eltalálom a sót, pont jól, de pl fasírtot csináltam és semmi íze nem volt kb :S:S Pedig raktam bele fűszert (szerintem) bőven. De erre majd biztos ráérzek.
Nekem a kefíres pohár a mérce:)
2 doboz kefír
1 tojás
1 pohár olaj
2 pohár cukor
4 pohár liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
Összekeversz mindent.Sorrend nem számít.Tetejére tehetsz bármilyen gyümölcsöt.Nagyon egyszerű.
Nekem a rántással van bajom.
Az igazat meg valva nem tudok tojás levest csinálni :) Kész röhej,igaz?
Tudom,hogy pofonegyszerű,már többször próbáltam .Ami egyszerű az nekem nem megy.
Sziasztok!
Én haladó szinten v.ok már de biztos nekem is el kél majd segítség.
Noncsi a bögrés sütiknél mindegy mekkora mert maga a bögre a méret.
Vagy a joghurtos pohár. Kukkants be a naplómba ott pont találsz ilyen recit.
Sziasztok. Na én eléggé kezdő vagyok a sütésben :D:D A főzés valahogy jobban megy. Mondjuk nem olyan régen kezdtem el tényleg mindennap vagy két naponta főzni csak nekem az a nagyon nagy problémám, hogy kedves párom nagyon válogatós. Kevés kaja van amit megeszik, úgyhogy azok nagyon mennek :) És a többit meg nem tudom gyakorolni, mert az rossz érzés ha csak magamnak főzök :S
Na amúgy ezzel a meggyes sütivel kapcsolatban kérdeznék :)Írtad, hogy tojás, olaj, kefír cukor összekeverni.... ezt a mixerrel gondoltad igaz? :) És mindegy a sorrend?
Meg azért nekem ez a pohár nem teljesen egyértelmű.... Kb mekkora legyen a pohár? Bögre méret jó?
Na szerintem holnap meg is csinálom :D
Fogadd el magad!!!!
Én is ezt teszem
További ajánlott fórumok:
- Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?
- Régi idők praktikái a mai idők háziasszonyainak
- Én, a várandós, egygyermekes, lassan diákká váló élettárs és háziasszony
- Kezdő háziasszony problémák!! Hogyan osszam be okosan a pénzt?
- ALDI háziasszony
- Gyakorlott háziasszony vagyok, mégis a csokiolvasztással gondom van, összeáll, nem folyós hogy csináljam?