Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ősszel letelik a gyesem, és volt főnököm kijelentette, nem vesz vissza, mit tehetek, ha el akar küldeni? fórum

Ősszel letelik a gyesem, és volt főnököm kijelentette, nem vesz vissza, mit tehetek, ha el akar küldeni? (tudásbázis kérdés)

1 2 3 4 5
133. csgybzs
2011. okt. 20. 10:23

Hellyel közzel végigolvastam a topikot, és arra az eredményre jutottam, hogy minek szül az, aki anyagilag csak hajszálon táncol?


Lehet bántani MelisUK-t, de valószínűleg azokra az anyukákra gondolt, akik valóban inkább megszülnek még egy gyereket, csak dolgozni ne kelljen, aztán meg csodálkoznak, hogy apuci beleroppan az anyagi felelősségbe...aztán valahol máshol leereszti a gőzt.. meg akik itt is írják, hogy "jaj, ők lusták visszamenni dolgozni, meg milyen jó is itthon, és egész nap a Hoxán élik az életüket (persze ki tudja ez alatt az imádott gyerekekkel vajon ki foglalkozik....)

Sok anyukának itt fáj szerintem, hogy valaki ki merte mondani őszintén a véleményét, nem csak sajnálkozik, hogy jaj szegény kismamák.

Természetes, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye, de egy idő után már valóban lehetne mellette mást csinálni. Vagy legalább előrelátóan lefixálni a munkáltatóval és másik helyet keresni közben, nem a gyes napjának lejártakor elkezdeni keseregni, hogy hova fog visszamenni.


(és ez most nem a topikindítónak szól, hanem úgy általánosságban arról a vehemens harcról, ahogy itt egy embert szédszedtek....)

2011. okt. 20. 09:46
pereld be... ha be voltál jelentve...csak határozott meggyőződésűek indulhatnak!
131. BeaÉrd
2010. jún. 14. 07:47

szerintem ha valaki babát szeretne hiába vár,hogy legyen sok pénzze.

mindig van valahogy!

valami munkát biztos lehet találni ,mert muszáj!a gyes semmit nem ér az utolsó évben,de viszont egy pici mindent kár pótol!

a családi pótlék pont elég a pelusra amúgy meg sok-sok szeretet kell nekik ,amíg csak lehet!De visszaállították a 3 év itthonlétet:)

Ez csak arra jó ,hogy 2 évet a babával lehet lenni a 3.-ban pedig vissza lehet menni dolgozni.Így is jár a gyes!

130. fferi (válaszként erre: 126. - 1eb84e4bad)
2010. jún. 12. 22:08
Hmmm, lehet, hogy azzal a fajta szoptatással van tisztában, amihez nem kell gyerek, és azt tényleg könnyen lehet munka mellett, meg munka közben is:-)
129. 1eb84e4bad (válaszként erre: 109. - MelisUK)
2010. jún. 12. 08:54
szerinted ha 15évesen nem dolgozik egy gyerek. akkor túladagolásban hal meg? vicces vagy. Nem, inkább te magad vagy egy nagy vicc.
128. 1eb84e4bad (válaszként erre: 108. - MelisUK)
2010. jún. 12. 08:53
az olyan karrierista nők, mint te, aki 60 éves korában jön rá, hogy nincs senkije... Mert inkább melózott, mint gyereke legyen. Így gondoltad?
127. 1eb84e4bad (válaszként erre: 104. - MelisUK)
2010. jún. 12. 08:51
a fiatal lányoknak az is munka, nem? amolyan zsebpénzkereső, amiről te itt ódákat zengtál. Azt is meg kell valakinek csinálni...
126. 1eb84e4bad (válaszként erre: 101. - Jk)
2010. jún. 12. 08:50
MelisUK nagyon tudj, a szoptatással is tisztában van, habár még gyermeke, na az nincsen...
125. 1eb84e4bad (válaszként erre: 100. - MelisUK)
2010. jún. 12. 08:49
szerinted itt Magyarországon van ilyen lehetőség?
2010. jún. 12. 00:26
végre abbahagytátok a vitát, tényleg jól elkanyarodtunk a témától. Azért köszönöm a válaszokat mindenkinek. Ősszel majd minden kiderül, de biztos új munkahely után kell néznem, sebaj nem keseredtem el, van szakmám, és pozitív hozzáállásom és remélem találok munkát.
2010. jún. 11. 18:50
De mindegy én nem vitázok.Más a véleményem.Szerencsére:)
122. Krisztine2 (válaszként erre: 121. - Krisztine2)
2010. jún. 11. 18:49
mert a magyar nők csak úgy szülik halomra a gyerekeket...3 évente...ezt Te sem gondolhatod komolyan.
121. Krisztine2 (válaszként erre: 120. - Krisztine2)
2010. jún. 11. 18:48

Tessék,ezt Te írtad...felháborító...belegondoltál mit írsz,vagy csak osztod az észt?


"Olyan egyértelmű, hogy ha nem akar megtartani, akkor nem fog...

Épp ezért van az külföldön, hogy nincs olyan, hogy egy nő 3 évig otthon maradjon...

Egyáltalán milyen alapon találta ki a magyar állam azt, hogy három évig élősködjenek, eltartottak legyenek a nők? Aztán a három év elteltével megint jön a gyerek, megint 3 évig kapni a pénzt csak arra, mert szült valaki, "nevetséges.

120. Krisztine2 (válaszként erre: 116. - MelisUK)
2010. jún. 11. 18:38

igen olvastam:)

komolyan,olvastad mit írtál?

Szerintem Te nem érted,amit írsz:)

És ehez még van egy stílusod is...

119. Jk
2010. jún. 11. 18:09

Azért nem változtatnak most,mert ha nincs elég munkahely, akkor csak csökkented a gyermekvállalási hajlandóságot. Tehát be kell tartni a sorrendet Munkahely -> foglalkoztatottság nővelése -> kedvezmények visszaszorítása.

Ha nem tartod be, akkor csak ártasz!


Ps1: A politikusok meggazdagodásának EHHEZ semmi köze. Egyszerűen több munkahely kell és akkor elhiszik az emberek (mert látják), hogy a kedvezmények csökkentése nem a gyerekvállalás ellen történik (mondjuk gazadasági érdekek mentén).

Ps2: És akkor még mindig ott a kérdés, hogy tényleg jobb-e a gyereknek fél-egy évesen bölcsibe menni, vagy egy JÓ és ODAFIGYELŐ anya mellett sokkal többet tanulhat, fejlődhet, kevesebb pszichés terhelés éri, stb...

118. MelisUK (válaszként erre: 117. - Jk)
2010. jún. 11. 17:49

Köszönet a részletes infókért. :D Valóban nem vagyok otthon ebben a témában, bár a "nem értem"-et nem szó szerint értettem, de most már mindenképp értem. Most már csak azt nem értem (lehet más kifelyezést kéne használni, csak nem találom), hogy miért késlekednek ennyire a változások. Persze, nehéz, főleg a nagy változtatások, nomeg ugye az ország vezetése folyton változik, így nem is csoda, hogy csak arra megy ki a játék, hogy a megválasztott idő alatt próbálnak úgy meggazdagodni, hogy még az unokáknak is bőven jusson belőle - de ez újfent más téma.

Köszi, hogy egyetértesz velem, hogy mi lenne az ideális. Folyamatosan erről "rizsáztam", csak úgy tűnik rosszul válogattam meg a szavaim, hiába a szavak a mesterségem... Bár lehet, hogy csak nem találtam meg - eddig - a megfelelő olvasóközönségem, sőt nem is lehet, biztos. :D Nietzsche Zarathustrája is hasonló helyzetben volt, mint amibe épp beleestem.

117. Jk (válaszként erre: 115. - MelisUK)
2010. jún. 11. 17:21

Szia


Ha nem érted, miért rendezkedett be egy állam erre, akkor kérdezz vagy gondolkozz. Ugyanis ennek 2 egyszerű oka van, az egyik a szocialista rendszer teljesfoglalkoztatásra épülő modellje, amihez az azóta jövő kormányok nem nagyon mernek hozzányúlni a demagóg támadások miatt (mellesleg tavaly lett lecsökkentve egy évvel, de gondolom ez neked nem tünt fel). A másik pedig az, hogy a rendszerváltozás óta munkanélküliség van Magyarországon (talán erről tudsz) és ez egy nagyon egyszerű módszer arra, hogy mesterségesen csökkentség a munkanélküliek számát (a Gyesen, GYeden lévő kismama hivalatosan nem munkanélküli).

Ezek a kiváltó okok, alapvetően. Ami még a kérdés szakmai részéhez tartozik, hogy kismamaként Magyarországon nehéz elhelyezkedni és ezért népességpolitikusok (jelenleg irányadó csoportja) azt gondolják, hogy ezzel a rendszerrel többeket lehet gyerekvállalásra biztatni. Ez utóbbi, elég fontos lenne, mivel MAgyarországon (mint Európában szinte mindenütt) elöregedő népesség van, csökkenő munkaképes-korú lakossággal, ami hosszútávon a gazdasági egyensúlyt veszélyezteti (pl a nyugdíjkasszán keresztül).

Abban van némi igazságod, hogy az ideális az lenne, ha a kismamák könnyen el tudnának helyezkedni 4-6 órás (esetleg heti 4 napos) munkarendeben, távmunkában/munkahelyen és akkor tényleg tudnának dolgozni a gyerekvállalás mellett, annélkül, hogy az állam/férj eltartaná öket. Ehhez viszont egy olyan gazdaság kell, amely megfelelő számú munkalehetőséggel rendelkezik ÉS támogatja az atipikus és rugalmas foglalkoztatási formákat. Ilyen jelenleg leginkább Svédországban/Dániában/Finnországban van (Európában) valamint Franciaországban. (hasonló, de nem idális helyzet van Hollandiában és Angliában/Iroroszágban a közgazdászok véleménye szerint.

116. MelisUK (válaszként erre: 114. - Krisztine2)
2010. jún. 11. 17:14

Most komolyan, te olvastad a fórumon lévő hozzászólásokat?

Ha értően olvastad volna, akkor tisztán látnád és értenéd, hogy totál nem stimmel a hozzászólásod - és ezek után még somolyogva megemlíted, hogy ha itt élnél, tisztán látnád...

Soha egyetlen alkalommal sem írtam, hogy van munka Mo-on és hogy nincs munkanélküliség (bár nálunk több ember vesztette el a munkáját a válság következtében ember, mint Mo-on, de ezt inkább hagyjuk), azt se mondtam, hogy lusták az emberek dolgozni, távmunkáról még csak szó sem esett a fúrum keretei között, és a részmunkaidőről sem írtam, hogy egy elterjedt foglalkoztatási forma. Valójában addig örülhet az ember, amíg nem terjed el túlzottan a részmunkaidő, hisz utána alig lehet teljes munkaidős állást találni, mert jobban megéri a munkáltatónak részmunkaidősöket foglalkoztantni, kevesebb vele a kiadása, szegény ember meg a másodállásából a gatyáját is eladózza, na meg irtó nehéz két munkát időben tűrhetően összeegyeztetni úgy, hogy még az életre is legyen idő.

115. MelisUK (válaszként erre: 112. - Jk)
2010. jún. 11. 17:07

Nem tudom, ki mondta neked, hogy rózsaszín imádatom van a külföldi élet iránt. Épp eléggé el vagyok keseredve, hogy ebbe a világba fogok szülni...

Egyébként ha visszaolvasol, akkor rá lehet jönni, hogy mit is takar az írásom. Nem azt, hogy amiket leírok, azokat kell tenni, hanem azt, hogy szerintem ezeket kéne. Természetes, hogy egy áltagos magyar kismama, anyuka nem teheti azokat, amiket leírtam, hisz nem - vagy csak nagyon-nagyo nehezen megoldható. Nem értem, hogy az állam miért arra rendezkedett be, hogy direkt otthon tartsa a nőket szülés után évekig egy olyan országban, ahol nem is igen van keret ilyesmire. Más gazdagabb országokban nem lehet ezt megtenni, vagy ha hirtelen mégis változnának a dolgok és meg lehetne tenni, akkor nagyon gyorsan romlana az ország színvonala.

114. Krisztine2 (válaszként erre: 108. - MelisUK)
2010. jún. 11. 17:05

Itt nincsenek nannyk....

A munkáról pedig annyit hogy nagyon nagy munkanélküliség van.

Egymás után mennek csődbe a vállalatok stb...

Nem lusták dolgozni az emberek,hanem TÉNYLEG nincs munka.

És ha valakinek gyereke van,az a legtöbb munkahelyen problémát okoz.Itt sajna nem működik a "távmunka" és a "részmunkaidő":(

Ha itt élnél,ezt tisztán látnád:)

113. MelisUK (válaszként erre: 111. - Jk)
2010. jún. 11. 17:01

Ez egy példa volt. És igen, sajnos rengetegen élnek drogokkal, nem is gondolná az az ember, aki valami folytán nem találkozott vele. Még az egyetemeken tanító tanárok egy része is él drogokkal. Rengeteg tankörtársam is használta, a disco-k és egyéb szórakozóhelyek tényleg tömve vanna velük és razziakor hirtelen teli van a föld különféle szerekkel... Több olyan velem együtt tanárként végzett barátom van, akik Mo-on tanárként (iskolaigazgatóként) dolgoznak és nyomták a drogokat, ami azt jelenti, hogy elég nagy rá az esély, hogy továbbra is élnek velük.

Ha ránézel egy emberre, nem látod rajta, hogy drogos, még belőve is ugyanúgy viselkednek, mint egy normális ember. Inkább azon látszik meg, aki mellette alkesz is. Sajnos itt is sok drogos van, de Mo-on se kevés.

A húgom 8 évvel fiatalabb tőlem, már az ő korosztálya olyan veszélyes volt... Már általános iskola alsó tagozatában az osztályból a húgom volt az egyetlen, aki nem dohányzott. Persze ő is kipróbálta, de azóta sem dohányzik, mint ahogy én sem. Általános iskola felső tagozatában már hulla részegre leitták magukat - lányok is. Mindemellett lehetnek kitűnő tanulók, meg anyuci kedvencei, mégis az iwiw-en is csatlakoznak az alkoholista vagyok klub-hoz, és még sorolhatnám.


Na ez az, amit én szeretnék elkerülni. Nagyon örülök neki, hogy a húgom által belátást nyertem egy fiatalabb generáció életvilágába. Testvérek között tud olyan kapcsolat lenni, hogy ez megoldható legyen, de egy anya vagy apa és a gyermeke között sosem lesz ilyen kapcsolat.

112. Jk
2010. jún. 11. 16:56
Szerintem feleslegesen megyünk egymás idegeire. Ha olyan helyzetben lennél mint egy átlag kismama Magyarországon akkor figyelembe lehetne venni amit mondasz. És ha nem csak a rózsaszín imádatotad látnád a külföldi létben akkor észrevennéd a hibáit. Sok sikert a gyerekáldásban és sok szerencsét a gyermekednek.
111. Jk (válaszként erre: 109. - MelisUK)
2010. jún. 11. 16:51
igen mindenki tuladagolásban hal meg Magyarországon fiatalként
110. Jk (válaszként erre: 108. - MelisUK)
2010. jún. 11. 16:51

nem egyedülálló és nem idősödő nők végzik.

de szerinted egy anya mit csinál???

109. MelisUK (válaszként erre: 107. - Jk)
2010. jún. 11. 16:49
Igen, elég sokan gondolják így, aztán meg mikor meghal a gyereke túladagolásban, akkor sem a szülő, sem a szomszédok nem értik, hogy hogy történhetett, hisz olyan rendes gyerek volt, olyan jól nevelték a szülők, semmi jelét nem mutatta...
108. MelisUK (válaszként erre: 105. - Jk)
2010. jún. 11. 16:48

Szivem, te nem vagy az ész. (Ha már ilyen szépen fikázod a másikat, akkor ugyanolyan modorban kapod vissza az üzenetet.)

Arra még nem gondoltál, hogy különbség van a babysitter és a nanny között? A babysitterek fiatal lányok, akik zsebpénzt kapnak azért, hogy foglalkoznak a gyerekekkel. Azok, akik az idősebbek, akik 22-24 évnél idősebbek és gyerekekkel foglalkoznak a családoknál, azok a nannyk. Nekik az a feladatuk, hogy ellásák az anya teendőit, csak egy része a gyermeknevelés. Bele tartozik a főzés, vasalás, takarítás, bevásárlás, minden. Ez már valóban munka valódi fizetésért, de jobbára egyedülállő (gyakran) isődebb nők végzik.

107. Jk (válaszként erre: 106. - MelisUK)
2010. jún. 11. 16:47

ha majd ott tartok hogy hagyom akkor sajnálhatsz.

nem csak munka és elkanászosodás létezik. és ha megfelelően nevelik a ygereket akkor tuti nem kell munkába tolni hogy tudjam jó helyen van.

106. MelisUK (válaszként erre: 98. - Jk)
2010. jún. 11. 16:42

Addig ameddig lehet? Erre elrettentő példa szitnén innen az egyik fórum vagy tudásbázis, hogy a huszon énnemtudom hány éves fia még mindig nem hajlandó dolgozni menni és hogy mit csináljon...


Tudom saját magamról, hogy az általános iskolát elvégezve már elég felnőtt voltam ahhoz, hogy akár dolgozhassak is. Ez felelősségre tanítja a gyereket, megtanulják beosztani a pénzt, stb. Természetesen a diákok azért nem kapnak annyi pénzt, mint egy felnőtt ember, mert nem úgy dolgoznak, sokat hülyülnek, ökörködnek, lassan megy a munka, de azért megy. Jól érzik magukat munka közben, van valami program, amit csinálni kell, nem pedig lófrálnak az utcán, drogoznak, cigiznek, alkoholizálnak. A tizetéves gyerekek tudnak a leginkább "elkanászosodni" és éppenhogy adva van alájuk a ló azzal, hogy gyerekem, ne csinálj semmit, csak menj és legyél a haverokkal... Rengeteget rosszalkodtunk mi is és a világ egyre csak romlik, bele se merek gondolni, hogy az én gyerekem miket csinálna a többiekkel... Legyen valami hasznos tennivaló inkább. Nem gebednek bele a munkába egyáltalán, kapnak érte pénzt és felügyelet alatt vannak. Épp ez a korosztály az, akiket nem szabad egyedül hagyni, mert irtózatos dolgokra képesek, viszont magunk mellett nem tarthatjuk őket, mert tinik, milyen ciki lenne már nekik, meg hogy ellenkeznének meg utálnának, ha nem engednénk bandázni őket, ismerem ezt a hisztis korszakot, gondolom nem csak én. Ha elmennek dolgozni, akkor felügyelet alatt vannak, ergo a szülők nyugodtak lehetnek és mindemellett a gyerekek mégsem érzik húzódni a nyakörvet a nyakuk körül. Ha így belegondolunk, akkor nem is olyan szörnyű, nem?

Nálunk nagyon rég óta bevett szokás, hogy dolgoznak a gyerekek, mondom 15 vagy 16 éves kortól lehet legkorábban dolgozni járni. Az egész lényege nem a pénzkeresés, hanem hogy tudjuk, hogy jó helyen van a gyerek és mindemellett még olyan pozitív járulékai is vannak, mint a költőpénz, a normális munkához való hozzászokás, meglátása annak, hogy nem akarok életem végéig kulimunkát csinálni, hanem inkább tovább tanulni, stb.

Én is sajnállak téged, ha inkább hagyod, hogy a gyereked elkanászosodjon.

105. Jk (válaszként erre: 104. - MelisUK)
2010. jún. 11. 16:32

te aztán tájékozott vagy apám!!!!

de kurvára nem így van mindenhol.

legfeljebb te csak ezzel találkoztál.

Franciaországban még egy fiatal lányt se láttam babysitterkedni, pedig itt aztán rengetegen végzi ezt a fajta a munkát.

Nem te vagy az ész.

104. MelisUK (válaszként erre: 102. - Jk)
2010. jún. 11. 16:29
Hát, nem igazán munka, ha az lenne, akkor adnának érte fizetést. Babysitternek fiatal lányok szoktak elmenni és zsebpénzt kapnak érte, egy minimális összeget.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook