Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Oroszkrém torta II. recept

Oroszkrém torta II. recept

Az Oroszkrém torta II. hozzávalói:
16 szelethez:
1 kész piskótatortalap

A krémhez:
10 dkg mazsola
1 cs. főzni való vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 púpozott evőkanál cukor
0,5 dl rum
4 dl tejszín
1 púpozott evőkanál zselatinpor

A díszítéshez:
2 dl tejszín
1 kiskanál zselatinpor
színes gyümölcsök

Az oldalára:
10 dkg durvára darált mandula vagy dió,esetleg piskótamorzsa(lehet vegyesen is).


Az Oroszkrém torta II. elkészítési módja:
A mazsolát 1 dl vízben fölforraljuk,majd leszűrjük,leöblítjük és lecsöpögtetjük. A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon (még jobb,ha vízgőzre téve)habverővel szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát,a rummal ízesítjük és megvárjuk amíg kihűl. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk,majd addig melegítjük,míg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk,de mielőtt megdermedne,2-3 evőkanál tejszínhabbal jól elkeverjük. Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt. A piskótát 3 részre vágjuk és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük (a papírnak a tortakarika pereménél magasabbnak kell lennie,csak így lehet megtölteni a tortát úgy,hogy a krém ne folyjon ki belőle). A mazsolás-tejszínes krémből 2 evőkanálnyit (lehetőleg úgy,hogy mazsola ne legyen benne) félreteszünk,a többit elfelezzük és 1 adagot egyenletesen a piskótára kenünk. Rátesszük a másik tortalapot,a krém másik felével megkenjük,majd újból piskótalap következik. A félretett 2 evőkanálnyi krémet a tetejére kenjük és letakarva a hűtőben 3-6 órán át dermesztjük. A díszítéshez fölverjük a tejszínt. A zselatint 0,5 dl vízben ugyanúgy készítjük elő,mint a krémhez,majd a tejszínbe csorgatjuk. Egy keveset a torta oldalára kenünk belőle,így jobban rátapad a mandula,vagy dió,illetve ami ide kerül. A maradék tejszínt csillagcsöves habzsákból a torta tetejére nyomjuk,végül színes gyümölcsökkel (pl:meggybefőttel,cukrozott narancshéjjal stb.) díszítjük. Rövid ideig dermesztjük. Végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az oroszkrém torta ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook