Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Örökbeadó anyát keresek fórum

Örökbeadó anyát keresek (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
609. liza33 (válaszként erre: 608. - Trapiti)
2017. nov. 20. 15:16
Az, hogy hová fejlődik a "kereslet-kínálat" azt szerencsére nem mi fogjuk szabályozni. Igen is vannak olyan kismamák, és házaspárok akik fórumon keresztül tudtak, vagy fognak örökbefogadni. Szerintem ebben semmi kivetni való nincs, hogy valaki meg szeretné ismerni a kismamát mielőtt az örökbefogadás lezajlik. Ezt hívják NYÍLT ÖRÖKBEFOGADÁSNAK! Az, hogy kiben milyen érzelmek vannak ebben a helyzetben nehéz megmondani, mert valaki nagyon vágyik egy babára, és valaki pedig megbízható családot szeretne a babájának. Nagyon sok kismama nem megy alapítványokhoz, mert fél, mert tart valamitől. Akkor szerinted az lenne a legjobb megoldás, hogy dobja a wc-be a babát? Itt mindenki kap 1-1 esélyt a másiktól ez nem kereslet kínálat! Ez egy lehetőség! Itt a baba életéről van szó, hogy ő kerüljön a legjobb helyre, ahol megadnak neki mindent amit a vérszerinti anya nem tud, vagy nem akar. Érted a "kereslet- kínálat fejlődését?" (nem rosszindulatból kérdezem)
608. trapiti
2017. nov. 19. 22:21
Hát ez egyre jobb... tényleg kíváncsi vagyok hová lehet még fejlődni keres-kínál hirdetések terén...
2017. nov. 19. 11:02

Kedves kis babám!


"Hosszú, hosszú évek óta várunk Rád, s most talán, bár még mindig félek kicsit elhinni,úton vagy felénk.

Vajon milyen alakban csöppensz majd közénk?

Harcos kis krapek leszel, aki széles mosollyal, felemelt fejjel és határtalan lendülettel vág neki egy lehetőségekkel teli világnak?

Netán loknis angyalka leszel akinek az útja sokkal nehezebb de csodálatos, és női mágiákkal teli varázslatos utazás lesz?

Nem tudom még s nekem , bevallom teljesen mindegy is. Közhely, de vállalom: légy egészséges! Legyen minden porcikád a helyén, láss, hallj, dobogjon a szíved, s a többit én, mint hű szolgád egész életedben , megadom neked, ahogy csak tőlem telik.

Egyet azonban már most megígérhetek Neked, drága babám. Te sosem maradsz magadra, Sosem leszel egyedül, Bárhogy alakul a sorsod, bárhogy döntesz: mindig lesz egy segítő kar, egy óvó ölelés, egy biztató mosoly számodra amíg én élek!"

Kedves Kismama!

Ha a nagyon nehéz döntést meghoztad a babáddal kapcsolatban és egyetlen út maradt, az örökbeadás akkor kérlek írj nekem a szulolenni@freemail.hu email címre.

Köszönöm szépen!

2017. nov. 14. 11:15
Mit tudunk nyújtani egy kis lánynak vagy fiúnak, aki a családunk része lesz? Nagyszülőket, unokatestvéreket, nagy(fél)testvéri segítséget, családi házat annak minden előnyével, sikereikért megküzdő dolgozó szülői mintát, jó anyagi körülményeket hogy nyitott lehessen a világ, sok családi programot vidámságot biztonságot és szeretet...Kedves Kismama! ...ha ezeket szeretnéd biztosítani a születendő gyermekednek örökbefogadó szülei segítségével, kérlek írj! 2017ildikobaba@gmail.com
605. monilla
2017. nov. 5. 20:32
Kedves Kismama! Ha igazán jó szülőket szeretnél a születendő gyermekednek, az önmagukat lentiek szerint reklámozó szülők egyikét sem ajánlom.
2017. okt. 15. 20:00
Vidéken élő, 36 éves házaspár vagyunk. 7 éve szeretnénk kisbabát, de sajnos nem lehet vér szerinti gyermekünk. Érvényes határozattal rendelkezünk (nyílt örökbefogadásra is) egy gyermekre vagy testvérpárra 0-3 éves korig. Úgy gondoljuk, hogy mind érzelmileg, mind anyagilag meg tudnánk adni mindent egy gyermeknek. Kérünk, ha nem találtad meg a leendő szülőket, akkor keress minket és egy kicsit bővebben is bemutatkoznánk.
2017. okt. 10. 14:28

Igen, az a történet is abszolút érthetetlen, felháborító, borzalmas.

Ja, akkor már nem mostanában fogadtak örökbe Az utánkövetés nemrég lett kötelező.

Nem jó ilyet hallani 😔

És trapiti igazad van a szigorítással, akkor is ha mindenki gyorsan szeretne határozatot,de lassan megy, valahogy máshogy kéne csinálni.Bár én így is azt éreztem hogy mindenhova benéztek(a hátsónkba is 😁) hiszen a munkahelyem, a lakásom, a fizikai/lelki állapotom is mind bemutstásra került.És biztos van olyan aki nem egészséges de a házi orvos azt írja hogy az,meg a pszichológus sem szűr ki egy alkalomból semmit.

602. epervirág (válaszként erre: 601. - Katica 619)
2017. okt. 10. 09:43
Én sem tudom.Most már a kisfiu első osztályos.A nagy olyan 11_12 éves.Én csak ezt azért irtam le,hogy sajnos ilyen is van.Mondjuk ez az után követés nem tudom,hogy hogy müködik,de azért emlékezzünk arra vissza,hogy volt egy másfél éve gyerek akit a szülei halálra éheztetek saját gyerekük volt.Ott senkinek nem tünt fel,hogy nagy a probléma?!
2017. okt. 9. 20:37
Nagyon furcsa ilyet hallani.Utánkövetés is van már,de eleve nem értem én sem hogy kaphatták meg.
2017. okt. 9. 07:31
Persze megértem amit leirsz.Meg tényleg nem tudom az öröbefogadási szabályokat.Az meg hogy tamádnak téged emiatt sajnálom.Mert persze biztos nagyon ritka az a család is amit leirtam,de azt gondolom ha már valaki arra adöntésre jut,hogy a gyemekét örökbe kell hogy adja akkor nem azért teszi álltalába mert nem kell a baba neki hanem mert nem tudja a megfelelő körüményeket biztositani.És engem enegem ez háboritott fel,hogy ugy öröbe fogadták ezt a kisfiut,hogy szó szerint semilye sem volt.
599. trapiti (válaszként erre: 598. - Epervirág)
2017. okt. 9. 00:46

Nem tudom hogyan kaphatnak, de azt sem tudom, mennyire reális a családról alkotott kép. Azt már jó ideje úgy gondolom és időnként le is írom, amiért rendre meg is támadnak, hogy szigorítani kellene az örökbefogadási alkalmassági határozatok kiadását. Ma Mo-on kb. mindenki megkapja aki kéri, az a néhány akit kiszűrnek valami miatt megkapja fellebbezés után. Szelekció néhány civil szervezetnél van, amiért őket is rendszeresen támadják (ezzel együtt én még ilyen szervezet találkozójánn elhanyagolt gyereket nem láttam, tehát a szürő azért mégiscsak működik), de az állami rendszerben gyakorlatilag, valós értelemben nincsen. Amikor többszöröse az örökbefogadni kívánók száma mint az örökbeadható gyerekeké, akkor én sokkal keményebben szelektálnék. Nem lennet akkor a várakozási idő sem ennyi azoknak akik valóban alkalmasak, és elsősorban a gyerekeknek is jó lenne.


Ezzel együtt nem tartom szerencsésnek az olyan hozzászólásokat, amikben keverednek és összemosódnak a fogalmak, mert sokan innét is próbálnak tájékozódni.

598. epervirág (válaszként erre: 596. - Trapiti)
2017. okt. 8. 18:16
Miért rémtörténet az igazság?Én nem az örökbefogadás ellen vagyok én csak azt nem értem,hogy valaki hogy kaphat egy ujszülötett ha annak a kicsinek sem ruhát sem babakocsit sem mást nem tudnak biztositani.Ezt most arra értem amikor hazavitték a kicsit mert nem hirtelen kapták meg.Nem azt irtam,hogy minden örökbefogadó ilyen sőt mindent megad a gyereknek akit örökbefogadnak.De az milyen rendszer,hogy olyan is kaphat gyereket akit ugy visznek haza,hogy összedobnak a gyereknek mindent mert nem vették meg elöre neki?!Ebbe neked mi a rémtörténet sajnos ilyen is van.Ehhez miért kell tudni a folyamatot?Én már csak a végkimenetelét láttam.Arra nem gondolsz,hogy ez a gyerek kerülhetet volna olyan szülökhöz akik mindent megtudtak volna adni neki és talán szeptember közepén mikor már hüvös volt nem kellett volna egy kis rövid ujju badyba fagyoskodnia?Meg lett volna cipöje mikor már tudott menni csak az anyja azért nem vette ki a babkocsibol mert nem volt egy cipője sem.
597. trapiti (válaszként erre: 588. - Évanéne)
2017. okt. 8. 17:47
Hát én pesszimista vagyok, elég sokat láttam már örökbefogadás témában ahhoz hogy az legyek...
596. trapiti (válaszként erre: 590. - Epervirág)
2017. okt. 8. 17:46

Lehet rémtörténeeteket mesélni örökbefogadókról biztosan. Viszont ha te magad sem vagy tisztában a folyamattal és a fogalmakkal, akkor nem szerencsés egy olyan oldalon ahová sokan tájékozódni jönnek össze-vissza írni félrevezető dolgokat.


Örökbefogadni ma Mo-on titkosan vagy nyíltan lehet, mindkettőnek megvan a törvényes útja. A "magánút" kifejezést arra használják amikor a vérsz szerinti anya és az örökbefogadni szándékozó valamilyen úton a magánéletben ismeri egymást (ez lehet valódi ismerettség korábról, de sajnos tényleg működnek az ilyen hirdetési portálok, vagy pl. régebben a kórházi dolgozók is sokat közvetítettek). Ma a tv szerint minden örökbefogadáshoz vagy a tegyesz vag yvalamelyik arra engedéllyel rendelkező civil szervezet közreműködése kell, de nem zárták ki a magán úton szerzett ismerettségek legalizálását olyan módon, hogy a civileknek vagy a tegyesznek elég az utolsó pillanatban belépnie a folyamatban. Sokan ezt használják ki arra, hogy "beelőzzék" a sort, és nem esetleg nem teljesen törvényes eszközökkel előnyhöz jussanak. De a végén minden törvényessé válik azzal hogy a tegyesz és a civilek sem vizsgálják (nyilván nem is tudják vizsgálni) hogy mi hogyan történt előtte.

595. trapiti (válaszként erre: 594. - Évanéne)
2017. okt. 8. 17:37
Azt kevésbé tudom elképzelni, hogy minden hivatalos engedély, alkalmassági stb nélkül valaki ezt meg tudja oldani. Azt inkább hogy a megismerkedés után megvannak a módszerek hogy "meggyőzzék" a kismamát hogy az ő javukra mondjon le, majd ezt szépen a törvények adta keretek között legalizálják és máris tiszta, törvényes minden. Amolyan szürke-zóna ez, főleg amióta lehetővé tették hogy a tegyesz ill. a civilek bármelyike akár az utolsó pillanatban a történetbe lépve legalizálja az egész folyamatot. Senki nem vizsgálja pl. a megismerkedés körülményeit, azt pedig még kevésbé hogy mi történt a leendő örökbefogadók és a szülőanya között a megismerkedés és a lemondás között. Azokban az országokban ahol ez teljesen tisztán és törvényesen zajlik, ott olyan a szabályozás hogy semmiféle magánakciót nem enged meg. Persze már ha cél az hogy tisztán menjenek a dolgok és ne egy zavaros rendszer legyen fenntartva amiben mindeki érdekei szerint halászhat...
594. évanéne (válaszként erre: 589. - Szkarolina)
2017. okt. 8. 17:12
Csakhogy itt pont arról van szó, hogy aki itt hirdet, mint örökbefogadó, nem mindig írja, hogy túl van-e a kötelező körökön, aki örökbeadni szeretne itt, legtöbbször még nem nézte meg, hogy néznek ki a jogszabályok. Tehát nem azzal van a baj, aki képben van, hanem aki arra gyúr, hogy kis simlivel meg lehet ezt oldani, külső beavatkozók, szervek nélkül.
2017. okt. 8. 15:41
Amugy meg régeni is volt protekció ilyen téren.Volt egy fiu korombeli volt.Őt egy akkori médiaszemélyiség közben járásával fogadták örökbe akivel az örökbefogadó szülök nagyon jobban voltak.Az ő örökbe fogadó szülei mozgássérültek voltak.Az apuka toloszékes volt az anyuka is fokozottan mozgássérült volt.DE ők maximálisan elátták a fiut jól álltak anyagilag mindent megadtak a gyereknek.Ahogy aztán ahogy nőt a fiu amugy egy rettentő rossz gyerek volt egy ismerősük elmondta a gyereknek hogy őt örökbe fogadták felülrá megtudta,hogy az anyja egy prostituált volt.Na onnantol kezdve teljesen megvadult.Anyuka pár évig birta aztán lelépett.Az apuka probálta nevelni,de ngyon nehezen ment neki mert a fiu akkor olyan 16_17 éves lehetett elkezdett drogozni,piálni keményen,de apuka kitartott.Sajnos a fiu 1 év küzdelem után 2004_ben leukémiában meghalt.22 évet élt.
592. epervirág (válaszként erre: 591. - Katica 619)
2017. okt. 8. 15:31
Hát nem látták vagy nem akarták látni.Amugy Budapestiek.Gondolom ha kimentek hozzájuk környezettanulmányra ami ebbe az esetbe nem tudom milyen mert nekem 2 vér szerinti lányom van.Viszont én nem adtam volna nekik gyereket ebbe a nőbe annyi érzelem van mint egy villanyoszlopban.Soha nem láttam,hogy meg ölelte volna a gyerekeit vagy puszit adott volna nekik.Mondjuk a férje azért jobb valamivel,de ő meg rengetegett dolgozott alig volt igy a gyerekekkel ami nem baj mert én is leginkább egyedül nevelem a gyerekem mert a párom kamionos,de engem elszomorit,hogy olyan kap gyereket akinek nem való.Ha egy nő örökbe adja a gyerekét nem azért adja,hogy egy ilyen környezetben nőjön fel.
2017. okt. 8. 14:54
Abban a megyében ahol élnek ott kaptak engedélyt.Ez ottani tegyeszeseket minősíti. Többszöri találkozásnál, pszichológusin,környezettanulmányon ennek látszania kellett hogy élnek.
2017. okt. 8. 12:56
én ismerek egy olyan házaspárt aki 2 fiut fogadott örökbe.A nagyot másfél éves korába.A kicsit ujszülött volt mikor ez a házaspár örökbe fogadta.n a kkor ismertem meg öket mikor a kicsit fogadták örökbe.El is csodákoztam,hogy fogadhatak örökbe két gyereket.Mikor elöször láttam a nöt tologatta a babakocsit tiszta lukas volt a nő cipője aztán az is kiderült,hogy a babkocsitol kezdve mindent kaptak ismerösöktöl a picinek.Aztán mikor a kicsi olyan 13 hónapos volt szeptember közepén ugy hozta ki a játszora,hogy a gyereknek eg cipője sem volt egykis rövid ujju bady volt rajta és akkor már elég hideg volt.Ja és egy pici másfél szobás lakásban laknak.Azt tudom,hogy valami ugymond magán uton fogadták a kicsit örökbe lehet a nagyot is.Lehet egy ilyen oldal segitségével.Engem teljesen felháborit,hogy hogy kaphat ilyen ember gyereket aki kb semmit nem tud megadni nekik?!
589. szkarolina (válaszként erre: 586. - Évanéne)
2017. okt. 8. 10:35

Szia! Valahol egyet értek Veled, valahol viszont nem!

Nos:

1.Az örökbefogadáshoz el kell végezni egy tanfolyamot és minden egyéb dolgot, hogy hivatalosan örökbe tudjál fogadni! Ha ez nincs, akkor hiába az egész. Egy hivatali szervez fel kell kérni közvetítésre, és Ő általunk HIVATALOS!

E nélkül nem tudod legalizálni, a papírjait átíratni stb...

2. A bajba jutott nők ha találnak egy örökbefogadó szülőket mindenképpen krízis tanácsadáson kell részt vennie, ahol pszichológus közreműködésével történik, és ha valamit nem találnak rendbe, akkor további krízis tanácsadásra van szükség. A krízisen megpróbálnak segíteni neki!

3. Mivel amikor örökbe szeretnél fogadni egy papírt ki kell tölteni, betegség, bőrszín, neme a babának stb... Ezt a gyámügyön ellenőrzik, és ha valami nem felel meg annak amit bejelöltél, akkor nem fogadható örökbe, vagy pedig a határozatot újra kell módosítani.

4. Elivleg a szülő anyának, és az örökbefogadó szülőnek van 6 hete, hogy meggondolják magukat.Ez nem csak a magánúton történő örökbefogadásra igaz. Ezt a törvényt pár éve vezették csak be. Ha a szülőanya mégis meggondolja magát, akkor nála is kezdődnek a környezet tanulmány és minden olyan hivatali dolgok, amik az örökbefogadó szülőknél történt. Nem csak úgy van, hogy hazaviszi. Illetve nagyon sok esetben az ilyen baba nevelőszülőkhöz kerül sajnos.

Ha bármely alapítványnál fogadsz örökbe, akkor is jelen van ez a bizonyos 6 hét. Tehát akkor semmit ne vegyél addig, mert bármi megtörténhet?!

Csupa jószándékkal NEM fogadhatsz örökbe, ezt nem is értem.....

588. évanéne (válaszként erre: 587. - Trapiti)
2017. okt. 6. 21:46

Én azért nem lennék ennyire pesszimista. A gyermek utáni vágy néha mindenkit türelmetlenné tesz, és meginog, hajlana egy könnyebb út felé.

De ha értelmesen belegondolunk, ez az út nem könnyebb, csak kockázatosabb.


Volt olyan kismama, aki itt keresett örökbefogadó szülőt. Segítettem neki egy szakmai szervezeten keresztül, szépen neveli a kislányát, egyenesbe jött. Ha akkor azt mondom, finanszírozom a szülésig a dolgaid, és enyém a gyerek, akkor, abban a helyzetben bele is ment volna talán. De kinek lett volna jó? Neki nem. A gyereknek nem. Nekem speciel igen, na de ha nem az a foglalkozás célja, hogy a gyereknek legyen a lehető legjobb, a fene megette az egészet!

A történet nyilván nem az én fényezésemről szól, hanem ugyanarról, amit minden örökbefogadni szándékozónak el kell, kellene fogadni: a legfontosabb a gyermek érdeke!

587. trapiti (válaszként erre: 586. - Évanéne)
2017. okt. 6. 19:02
Szerintem ezek közül a 2-3. pont éppen nem nagyon érdekli azt aki itt hirdet...
586. évanéne (válaszként erre: 585. - Orokbebabuka)
2017. okt. 5. 07:47

Több baj is van:

1. A többségnél nem derül ki, rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel.

2. A "bajba" jutott nők többsége csak azzal van tisztában, hogy nem fogja tudni felnevelni a gyerekét, de azzal nem, hogy milyen jogai vannak, hol van a már büntetőjogi kategória határa.

3. Bármennyire is vágyik egy pár gyerekre, nem biztos, hogy az adott gyereket el fogja fogadni. Születhet betegen, jöhet korán, lehet túl pici, túl nagy, túl barna, megrettenhet a pár egyik tagja, stb... az illesztésnél nem véletlenül variálnak annyit a szakemberek.

4. Amikor megszületik a baba, a szülőanya meggondolhatja magát. Közvetítő nélkül előfordulhat, hogy csupa jószándékból addigra az örökbefogadók egy csomó pénzt beletesznek a terhesség időszakába. Miért tennéd ki magad ennek?


És moralizálásba szándékosan nem mentem bele, ez csak néhány objektív indok, a teljesség igénye nélkül!

2017. okt. 3. 22:32
Leírnátok,mi a próblémátok ezzel?Mert nem értem.
584. hirosima (válaszként erre: 582. - Monilla)
2017. okt. 2. 23:50

Szia Mi egy 4 éves törvényesen örökbefogadott kisfiú szülei vagyunk

Azért írok mert szerintem is felháborító ami itt megy.

Mi ez piac???

583. trapiti (válaszként erre: 582. - Monilla)
2017. okt. 2. 06:50
Ez is csak az oldal forgalmát és a reklámbevételt növeli...
582. monilla (válaszként erre: 581. - Norcuska 82)
2017. okt. 2. 01:24
Azért, mert az örökbefogadás nem egy piac, ezek a hirdetők pedig azzá teszik sajnos. A nyílt örökbefogdást törvények szabályozzák Magyarországon, és ebben az esetben is kötelező az alapítványi, egyesületi, vagy szakszolgálati közvetítés. Amit a lenti hirdetők tesznek az törvénytelen és furcsa, hogy a hoxa ezt évek óta megengedi. Számos veszélye is van mindkét fél szempontjából a magánutas örökbefogadásnak.
581. Norcuska 82 (válaszként erre: 580. - Monilla)
2017. okt. 1. 19:50
Amúgy miért? Semmi célzás nincs a kérdésemben csak kíváncsi lennék.
580. monilla
2017. okt. 1. 18:30
Kedves Kismama! Ha igazán jó szülőket szeretnél a születendő gyermekednek, az önmagukat lentiek szerint reklámozó szülők egyikét sem ajánlom.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook